Go Back
Udskriv
4 fra 2 stemmer

Cazuela - Chiliensk hønsekødssuppe.

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid1 time 30 minutter
Samlet tid1 time 45 minutter
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 6 kyllinge overlår eller en hel kylling delt.
  • 2 l vand
  • 7-8 mellemstørrelse kartofler
  • 6-7 gulerødder
  • 3 små zittaurløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl jasminris
  • 3 laurbærblade
  • Frisk koriander
  • Frisk oregano
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Læg kyllingen i en stor gryde og kom vandet på. Det skal gerne mere end dække kyllingen. Bring kyllingen i kog og kog i 2-3 minutter. Herefter skummes urenhederne fra. Tilsæt løg i tynde både og hvidløg. Bind end bouquet garni af laurbær, korianderstilke, oregano og evt lidt persille. Kom den ned i suppen. Simmer nu i cirka 40-45 minutter. Skum efterhånden, hvis der skulle lægge sig noget skum på toppen.
  • Kom halverede skrællede kartofler og gulerødder ved. Tilsæt også en smule salt. Målet er nemlig ikke, at kartoflerne skal koge ud. Efter endnu et kvarter kommes risene ved, som forinden er skyllet grundigt. Kog endnu et kvarter
  • Fisk bouquet garni op og smag til med salt og peber. Eventuelt en smule citronsaft, hvis den føles lidt tung i røven. Lidt syre kan altid hjælpe.
  • Server med godt brød og masser af salsa, som brænder bare en smule.