Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Bøf-snack med Pommes Fondant og majs.

Bøf-snack med Pommes Fondant og majs.

I lørdags havde jeg nogle bloggere med samme interesse som jeg på besøg. Hvilket så betød reste-spisning i mange dage. Ja, jeg kommer fra en familie, hvor der altid er mad nok. Jeg synes faktisk, at I skal kigge forbi deres blogs – Det er spændende læsning. Råvarecirkus og Cocina Fragrante.

Men ovenpå sådan nogle dage med rester og “tøm-fryseren”, så ville vi hygge med en lille bøf-snack. Jeg har villet prøve at lave Pommes Fondant længe, men havde egentlig troet at det var noget mere omstændig end som så. Det tog en halv time fra jeg gik i køkkenet til der var mad på bordet. Hvem siger der ikke er tid til lidt luksus i hverdagen?

Mine kartofler var ikke så store igen, så jeg valgte at mine kartofler godt måtte være lidt runde i hjørnerne, da jeg syntes det ville være et dumt spild af mad, at de skulle være pertentligt firkantede. Det er jo ikke lige majs-sæson, så vi købte majs i dåse. Det virkede ganske fint.

Hvad skal du bruge?

2 bøffer – Entrecotes faldt valget på idag. Godt med fedt, godt med smag.

4 kartofler

10 stilke frisk timian

1 dl hønseboullion. (aka vand med terning)

1 dåse majs

100g bacon

20 basilikum blade

Skær dine kartofler i firkanter – Eller forholdsvist tæt på, som jeg gjorde.

Bøf-snack med Pommes Fondant og majs.

Varm pande op til rygende. Tilsæt lidt olie og nogle timiankviste. Jeg valgte at bruge en sauterpande med høje kanter.

Steg kartoflerne på alle sider. Giv dem lidt salt. Når de har fået farve hele vejen rundt, tilsætter du boullionen, lægger låg på og sætter i en forvarmet ovn (200 grader). Giv dem cirka et kvarter – alt efter størrelse selvfølgeligt – så de er møre. Forsøg dig frem med en kødnål eller lignende.

Bøf-snack med Pommes Fondant og majs.

Steg bøffen på en grillpande, hvis du har. Lad den hvile nogle minutter efter servering.

På en anden pande steger du dit bacon små sprødt. Når det har fået lidt farve skal det have selskab af majsne. Husk lige at dræne dem, hvis de er fra dåse. Når de også er gennemvarme og du snart skal spise. tilsæt basilikum og smag til med salt og peber. Husk, baconen er salt i forvejen.

Server. Nemt, ik?

Bøf-snack med Pommes Fondant og majs.

Bøf-snack med Pommes Fondant og majs.

Og hov. Der er visse fordele ved at have en kone som omgås porcelæn hver dag. Så hun “kom til” at købe disse dejlige tallerkner til os.

 

Join the Conversation

  1. Skulle de kartofler ikke have haft en tur i noget smør istedet? http://gastromand.dk/intervalstegt-kalvefilet-glaceret-gulerod-pastinak-kartoffelfondant-r%C3%B8dvinsglace

    Ellers ser det lækkert ud;)

    1. Det var januar, så jeg forsøgte at holde mig under 100g smør om dagen. Det var sådan en slags kur. 😉

  2. Den gamle kok. says:

    Hej;
    Oprindeligt blev de stegt i andefedt men i dag mest i olivenolie. Smør kan ikke tåle mere end 123 grader så branker det. Stege temperatur ligger over 123 grader så teoretisk
    kan man ikke stege i smør kun brasere.
    Mvh. Den gamle kok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close