Stuvet hvidkål og medister.

Puha, det er ved at være sidst på måneden, så er det meget rart lige kunne bakse et måltid sammen med de forskellige stumper i køleskabet. Selvom jeg købte “den dyre” økologiske medister, så sneg denne ret sig ikke over 50 kroner for mad til 2-3 mennesker. Der var et pund i pakken og var på tilbud til 31 kroner i Brugsen.

Hvidkålen var det sidste af et kål til 10 kroner, som både var blevet brugt i mine rouletter og i en coleslaw. Holdbarheden på et kålhoved er også lang, så man behøver ikke partout fylde sig med kål hele tiden for at slippe af med det.

Som  barn fik vi altid hvidkålen med kanel og sukker. Jeg har prøvet at finde ud af hvor det stammer fra, men det ser ud til at det er en meget generel ting – Ved du hvor det stammer fra? Vi sprang kanelen over idag, da jeg pimpede den opbagte sauce med en smule muskatnød og meget lidt hønsefond.

Det her er ikke mad til den første date med et tøsepigebarn, men det er sakssusme godt.

Stuvet hvidkål og medister.

Hvad skal du bruge? 2-3 personer.

Stuvet hvidkål

  • 600g hvidkål, snittet fint uden stokken.
  • 30g smør
  • 1,5 spiseskefuld hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 1 teskefuld koncentreret hønsefond fra Irma.
  • Salt, Peber, muskatnød.

Derudover

  • Kartofler
  • Gulerødder
  • Medister (og smør til stegning)
Stuvet hvidkål og medister.

Snit hvidkålen i fine strimler. Kog det herefter i mellem 12-15 minutter til det er mørt. Hvor lang tid det skal koge afhænger selvfølgeligt også af hvor fint du snitter.  Smelt smørret i en gryde. I det smeltede smør kommer du melet i og rører godt rundt. Når det har sat sig begynder du stille og roligt at tilsætte noget af kogevandet fra hvidkålen. Lidt af gangen. Rør rigtigt godt til, så den ikke klumper. Når du har tilsat cirka 3-4 deciliter og kogt lidt ind, hopper du over og bruger mælk. Tilsæt din teske fond og smag til med salt, peber og muskat. Lad den koge godt igennem inden du tilsætter hvidkålen. Lad det simre cirka 5 minutter når hvidkålen er tilsat.

Stuvet hvidkål og medister.

Et lille trick til medisterpølsen er at koge den i panden, så du sparer opvasken. Fyldt panden med vand. Når det koger tilsætter du pølsen og lader den koge i omegnen af 8 minutter. Herefter hælder du vandet fra, sørger for der ikke sidder skum fra panden og tilsætter smør. Steg den til den har en fin stege skorpe.

Stuvet hvidkål og medister.

Stuvet hvidkål og medister.

Stuvet hvidkål og medister.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close