6 gode med stenbiderrogn

Altså skulle jeg bestemme. Altså jeg vil ikke bestemme alt, bare sådan over alt i dyre og planteriget. Så ville det nok være, at stenbideren skulle være med rogn hele året. Gud hvor jeg elsker disse små poppende tingester. Jeg kunne spise dem til frokost, til aftensmads og så efter idag også som morgenmad. Hvor er de bare guddommelige. Og ved I hvad det allerbedste er? De er i sæson lige nu.

Lidt ekstra info om stenbiderrogn:

Sæson: Fra februar til april.

Hvordan renser man dem: Hvis ikke fiskemanden har gjort det for dig, kan du rense dem i koldt vand med et piskeris. Pisk godt rundt og så skulle piskeriset gerne fange alle hinderne. Sig vandet fra og smag dem til med lidt salt.

Opbevaring: Kan sagtens klare et par dage på køl. Men nu hvor de er så billige, så kan man også fryse dem. Sørg blot for at de bliver tøet forsigtigt op når du skal bruge dem. Tø dem helst op i køleskabet.

Jeg har samlet nogle af mine favoritter med stenbiderrogn fra bloggen til dig. Lige her. Men nogle af dem er der slet ikke nået at komme opskrifter op på endnu. Men de er også sådan halvt enkle.

Hvide asparges med sauce mousseline, jomfruhummer og stenbiderrogn.

Det er jo ikke rigtigt aspargessæson endnu. Men sidste år lavede jeg denne lille lækkerhed til mig selv. Så husk at have den i baghovedet når vi når ind i sæsonen. Sauce Mousseline er lidt overset. Men her taler vi om en hollandaise, hvor du så vender flødeskum i. Det er nok ikke anbefalet af vægtvogterne, men det smager noget så dejligt.

6 gode med stenbiderrogn

 

Stenbiderrogn med Kartofler og dildemulsion.

Her en lille forret, som jeg lavede, da svigerforældrene meldte deres ankomst. Også i løbet af sidste års stenbiderrogns sæson. Vi skal også vente lidt endnu på de danske grønne asparges. De kan fåes i en Peru model, så trækker det for meget, så kan de bruges. Billedet nedenunder er hvis du så vælger at bruge præcist samme ingredienser til at bygge et stykke smørrebrød af.6 gode med stenbiderrogn 6 gode med stenbiderrogn

Stenbiderrogn sammen med to gange jordskok og persilleolie

Dette er en opskrift, som jeg har lavet et par gange. Og jeg må sige, den har taget kegler hver gang. Første gang jeg lavede den, var til nytår, hvor den var en af topscorerne blandt mange retter.

6 gode med stenbiderrognBlinis med stenbiderrogn og creme fraiche. Den nok mest klassiske brug af stenbiderrogn. Jeg har ikke nogen opskrift på blinis, men fandt denne hos Fjordrejen, som altid er garant for kvalitetsopskrifter. Nedenstående har jeg dog selv lavet. Jeg rørte lidt rogn i min fede creme fraiche og toppede op med rødløg og stenbiderrogn. Virkeligt en lækker lille haps. Alternativt kan du beholde rognen i creme fraichen og så komme røget laks på toppen. Eller begge dele!

6 gode med stenbiderrogn

Et lille stykke smørrebrød til frokost? Jeg dobbelt panerede en rødspættefilet, stegte den i godt med smør og olie. Toppede op med mayonaise, stenbiderrogn og brøndkarse. Det behøver slet ikke at være så svært.6 gode med stenbiderrogn

Den sidste er også sprit ny – Jeg kalder den “Egg Thomas”. Jeg lå igår i sengen og overvejede hvordan jeg kunne anskaffe mig et Egg Benedict eller Egg Florentine, men jeg havde ikke rigtigt alle ingredienserne. Jeg havde noget brød, jeg havde til en hollandaise, jeg havde æg, men der stoppede det. Så måtte jeg jo til at finde lidt på, og det blev så denne Egg Thomas.

Du skal bruge 1 hjerte salat, som du griller på en grillpande. Grill samtidigt brødet på panden. Lav en hollandaise – Du kan finde opskriften på en hollandaise her. Rør lidt ekstra grov sennep i den. Pocher et par æg. Top førnævnte ingredienser op med masser af stenbiderrogn. Det er virkeligt en gudespise. Og perfekt til at kurere tømmermænd.6 gode med stenbiderrognHvad med dig, hvad er dine stenbiderrognsfavoritter? Sikken et langt ord.

 

Join the Conversation

  1. Muuuuuust have Egg Thomas!!!

    1. Du er altid velkommen. 🙂
      Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close