Pizza med serrano, rucola og parmesan.

Pizza med serrano, rucola og parmesan.

Efter næsten en uge væk fra mit eget køkken, så kløede det lidt i fingrene efter at lave mad til kæresten og jeg. Jeg har været på “workation” med arbejdet i et sommerhus i det mørke Jylland. Ja, jeg har faktisk lavet en del mad. Sådan 14 granvoksne brødflove gutter kan virkeligt tage fra. Så jeg har frembragt ikke mindre en cirka 8 liter chili con carne med ris, 9 liter gullash med mos (af 6kg kartofler), 9 liter svinekød i karry med ris, Og som prikken over i’et. 6,5kg oksefilet med bearnaise af 3kg smør og 5,5kg kartofler i ovnen. Ja, mad var der nok af.

Men velankommet tilbage i København, skulle der selvfølgeligt lidt mad på bordet. Jeg besluttede mig for at lave min yndlingspizza. Det er den jeg altid vælger, hvis jeg ikke lige ved jeg skal have. Og det er faktisk temmeligt nemt at lave sin egne pizza.

Ofte kan man finde god mel til få penge i netto. Jeg købte dette økologiske Tipo 00 til cirka 15 kroner for et kg. Jeg købte også 1kg grano duro, som jeg lige skal have fundet ud af hvad jeg skal bruge til.

Af et kilo mel får du cirka dej nok til to bradepander pizza. Jeg lavede mine lidt mindre og lavede så 4 boller ved siden af, som vi kunne bruge til morgenmaden idag. Så jeg brugte også lidt ekstra gær end jeg normalt ville. Jeg brugte en halv pakke, hvor jeg normalt ville bruge en kvart. Så dejen bliver lidt tykkere – men den var god, så det gjorde ikke det store.

Denne portion tomatsauce giver mere end rigeligt til de to pizzaer, så du har cirka halvdelen tilbage, som du kan bruge til pasta eller lignende.

Hvad skal du bruge:

Dej:

Pizza med serrano, rucola og parmesan.

 • 1kg hvede mel
 • 5,5 dl vand
 • 0,5 pakke gær
 • cirka 4 spiseskefulde olivenolie
 • 1 teskefuld salt

Tomatsauce:

 • 1 rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 dåse tomatpure
 • 1 dåse hakkede tomater
 • Salt, peber og oregano
 • lidt sukker

Topping:

 • Serrano skinke (normalt plejer jeg at bruge parma)
 • 2 stk frisk mozzarella
 • Grillede peberfrugter – på glas fra Netto.
 • Rucola
 • Parmesan
 • Evt trøffelolie – Jeg brugte trøffelsalt fra Oliviers & Co – Kan købes i Torvehallerne. PRØV DET.

 

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og olie. Herefter rører du melet i og ælter godt igennem. Jeg kørte den cirka 6 minutter på min køkkenmaskine. Har du ikke sådan en fætter, så ælt den grundigt i hånden i cirka 10 minutter. Dæk dejen til at lad den hvile en times tid.

I mellem tiden laver du tomatsaucen. Hak løg og hvidløg groft, svits det i olie. Når løgene er klare tilsætter du tomaterne. Start med pureen og rist den lidt af inden de hakkede kommer i. Tilsæt krydderierne. Lad det simre i 5 minutters tid og kør den så med en stavblender, så den er helt glat. Vil du have din pizza lidt rustik, kan du selvfølgeligt udelade dette.

Rul dejen så tyndt ud som muligt, smør med tomatsauce. Pluk mozzarella udover pizzabunden og fordel lidt peberfrugter på. Bag den til kanten har taget lidt varme. Gerne på en pizzasten hvis du har. Du skal bage pizzaen ved så høj varme, som din ovn kan håndtere. Min går desværre kun til 275 grader. Det tager et kvarters tid.

Pizza med serrano, rucola og parmesan.

Når pizzaen er færdig, skal du fordele skinken herpå. Jeg foldede den lidt, da det er noget nemmere at håndtere på denne måde. På med rucola og friskrevet parmesan. Hvis du har noget trøffelværk, på med det. Det var VIRKELIGT godt. Jeg kunne også forestille mig, at nogle ristede pinjekerner ville være rigtigt godt herpå. Vupti.

Pizza med serrano, rucola og parmesan.

 

Pizza med serrano, rucola og parmesan.

Denne pizza bør deles med en du holder af eller en tømmermændsramt kammerat.

God søndag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close