Lun kartoffelsalat og de gode pølser – Perfekt til grillaftenen.

Hvis jeg nu var kunstner, så ville man nok sige, at jeg var inde i min hvide og turkise periode. Det er i hvert fald de farver, som jeg har medbragt i sommerhuset. Og ja, nu ved jeg faktisk godt hvad du tænker. Det er nørdet at have keramik med i sommerhus, da der jo allerede er tallerkner og hvad vi ellers skal bruge. Men ret skal være ret, selvom jeg kalder det sommerferie, så er det jo en sandhed med modifikationer. Der skal laves en lille smule arbejde og det er grunden til at jeg har taget ting og sager med herover.

Jeg har faktisk fået købt en smule nyt keramik i ferien, som stammer andre steder fra end de “usual suspects”, så det åbner jo op for en masse fri leg. Når jeg køber noget nyt, er det altid et krav, at jeg kan se en ret for mig på det. Og med mange nye stykker keramik, er der jo også allerede planlagt en hulans masser retter. Forhåbentlig rammer de også bloggen.Lun kartoffelsalat og de gode pølser - Perfekt til grillaftenen.

Jeg laver så ufatteligt meget mad. Nogle gange laver jeg også rigtigt mange retter på en gang – Det er jo egentlig mit arbejde. Men det kan også være med kompromisser. Fx kartoflen. Man kan godt lidt glemme hvor godt en ny dansk, frisk skrabt, kogt kartoffel kan smage. De der nemme kartofler er ingenlunde det samme. Smagen på slet ikke sammenlignes. Og det inspirerede mig faktisk så meget, at jeg fik lyst til at lave denne kartoffelsalat. Det er ikke den helt klassiske, som er smasket til i mayonnaise (selvom det også smager godt). Men det er en fin lille og enkel vinaigrette, som kartoflerne får lav at bade i. Den skal gerne være klar, når kartoflerne kommer af blusset, så de kan trække en masse smag af den, når de er varme. PS. Jeg havde fundet lidt fuglegræs udenfor. Det er altså ikke nødvendigt at inddrage i retten. Og hvis du gør, så undlad at bruge det, som er lidt for tæt på hundetisseafstand.

Kødet, som næsten kom til at spille andenviolin var pølser, stegt på panden. Men ikke hvilke som helst pølser. Det var fra Hr. Skov i Blåvand. Det er fast tradition, at når vi kommer i sommerhuset, så runder vi lige Hr. Skov for at hente pølser og sennep. Og inden vi tager hjem, så provianterer vi med samme sæt. Faktisk er denne sennep en af de eneste ting, som du ALTID kan finde i mit køleskab. Den er faktisk med havtorn. Og jeg synes det er så evigt godt. I de gode gamle dage, var der stykker af havtorn i, men jeg tror at han har fået en bedre blender, for de er der ikke længere. Det er lidt en skam. Pølserne er lavet af Galloway-kvæg, som bliver brug til at holde ukrudtet nede i skovene heromkring også. Det velatmærke før de bliver slagtet. Jeg går ud fra at du godt kan stege en pølse og åbne en sennep, så du får kun opskriften på kartoffelsalaten her. Ellers må du lige skrive.Lun kartoffelsalat og de gode pølser - Perfekt til grillaftenen.Lun kartoffelsalat og de gode pølser - Perfekt til grillaftenen.

Lun kartoffelsalat og de gode pølser - Perfekt til grillaftenen.

Thomas

Ingredienser
  

 • 800 g nye kartofler
 • 3 forårsløg
 • 5 radisser
 • Fuglegræs erstat eventuelt med vårsalat, for at få lidt grønt
 • 5 spsk olivenolie
 • 1 spsk grov sennep
 • 2 spsk æblecidereddike
 • 1,5 tsk honning
 • 2 spsk kapers
 • Salt og peber

Sådan gør du
 

 • Kartoflerne koges nænsomt til de er møre. Gerne med urter, gerne med løvstikke.
 • I mellemtiden røres vinaigretten. Sennep, honning og eddike røres sammen. Olien arbejdes i lidt efter lidt. Finthakket forårsløg og kapers vendes i. Smag til med salt og peber.
 • Kom kartoflerne i vinaigretten og lad dem trække til de er kølet en smule og suget smag.
 • Top hele molevitten med crudité af radisser og urter.

Lun kartoffelsalat og de gode pølser - Perfekt til grillaftenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close