Fish tacos med stikkelsbærsalsa og kuller.

Igår stjal jeg en af Alfreds avocadoer for vi kunne få den på salaten. Idag fik han noget af vores fisk. Sådan ender det med at udligne sig det hele.

Jeg vidste godt, at der kom kasse fra Skagenfood idag, så jeg ville egentlig bare lave det som der kom. Men så alligevel blev jeg fristet af tortillas i Torvehallerne. Hija de Sanchez sælger også færdige tortillas, så man selv kan lave sine tacos derhjemme og det kunne jeg ikke stå for. I samme ombæring kom der så en gang stikkelsbær i kurven, fordi det bare er ensbetydende med sommer for mig. Og de var så tiltænkt en gang stikkelsbærgrød, men jeg måtte lige låne en smule her til. Stikkelsbær gør sig sindssygt godt til fisk. De har sådan en charmerende syre og smag – Hvis en syre og smag da kan være charmerende. Men kog dem til en kompot eller chutney og server til din stegte rødspætte. Jeg lover dig det er godt. Jeg skal helst sikkert ind og hente flere stikkelsbær snart. Og købe et hus og plante stikkelsbærbuske. Men det er vist anden prioritet. Når det er vinter bruger du bare enten frosne stikkelsbær eller erstatter dem med tomater eller måske sågar passionsfrugt. Det tror jeg ville smage sindssygt godt.

I kassen idag kommer der kuller i stedet for makreller, hvilket passer mig meget godt. Jeg har en udfordring med makreller, som er lidt en længere historie, men det bliver bedre. Bare den ikke kommer i form af makrel i tomat eller makrelsalat. Der står jeg helt af. Hvis du ikke lige kan få fat i kuller, så brug lige præcist den fisk du kan få fat i. Lige til den her ret går alting an. Sågar måske en lille jomfruhummerhale ville også være dejlig heri.

Sådan nogle tacos er helt fantastiske. Specielt hvis du kan købe en god omgang færdige tortillas, for så tager det ikke meget mere end 20-25 minutter at lave mad. Fisken skal jo ikke have så lang tid på panden. Hvis du ikke kan købe færdige ordentlige tortillas, ville jeg nok købe Masa Harina hos chilihouse og lave dem selv. Jeg tror det er det eneste sted i DK, hvor man kan købe det på nettet.
Fish tacos med stikkelsbærsalsa og kuller. Fish tacos med stikkelsbærsalsa og kuller.

Fish tacos med stikkelsbærsalsa og kuller.

Thomas
Antal 8 tacos

Ingredienser
  

 • 300 g kuller
 • 75 ish gram durummel
 • 1,5 dl olie til stegning

salsa

 • 100 g stikkelsbær
 • 1 fed hvidløg
 • 1 spsk finthakket koriander
 • 1 lime
 • 2 spsk olivenolie

Herudover

 • Frisk koriander
 • 0,5 raddichio
 • Sriracha
 • Tortillas

Sådan gør du
 

 • Skær fisken i mindre stykker. Krydder durummelet med salt og peber. Vend fisken heri.
 • Steg fisken 2-3 minutter (cirka) på hver side afhængig af tykkelse. Læg den på fedtsugende papir.
 • Varm tortillas
 • Skær stikkelsbær i kvarte. Vend dem med olivenolie, koriander, limesaft og skal, finthakket hvidløg, salt og peber. Salsaen er klar.
 • Snit raddichio fint.
 • Server til en god gang sammel-selv-tacos

Fish tacos med stikkelsbærsalsa og kuller.

Join the Conversation

 1. Elsebeth says:

  Bruger du modne stikkelsbær til salsaen? Jeg mangler at tømme min sidste busk, så jeg vil kunne lade nogle hænge, til de er helt modne. Normalt plukker jeg dem alle, mens de er helt grønne, fordi jeg fryser ned til grød og syltetøj. Kan jeg mon bruge bredbladet persille og hele korianderfrø i stedet for frisk koriander (som vi ikke bryder os om!)?

  Hvorfor mon denne dejlige frugt er gået helt ud af handelen? Der er mange ‘stikkelsbærelskere’ uden have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close