Jomfruhummer, Baconaise, skorzonerrod.

Jomfruhummer, Baconaise, skorzonerrod.

Her kommer første opskrift fra vores nytårsmenu. Dette var den anden forret vi fik.

Da jeg lavede mange retter, men vægtede mine gæsters selskab højt, havde jeg gjort praktisk talt alt klart inden de kom. Det eneste der skulle gøres før servering var en hurtig tur på grillpanden med jomfruhummerhalerne og skorzoneroden.

Opstarten til Baconaisen – Altså en mayonaise med bacon-twist – skete allerede aftenen før, da olien skulle trække smag fra baconen.

Hvad skal du bruge

Baconaise

 • 2-3 æggeblommer (pastoriserede)
 • Smagsneutral olie
 • 5 skiver bacon
 • 1 teskefuld citronsaft
 • 1 teskefuld æblecidereddike
 • 1 teskefuld dijonsennep
 • Salt + Peber.

Derudover

 • Skorzonerrødder
 • Citronsaft
 • Jomfruhummer (haler)
 • Dild (til pynt)

Aftenen før steger du på en pande baconen let – den skal bare begynde at “svede” lidt. Sluk for blusset og hæld et par deciliter olie ved. Det må gerne stå på det varme blus, men skal ikke koge.  Fyld det på en plastbeholder og sæt i køleskabet.

Jomfruhummer, Baconaise, skorzonerrod.

 

På dagen kan du tidligt lave mayo’en, så den er klar. Bland æggeblommer, sennep, eddike, citronsaft. Pisk det godt igennem og start med at dryppe olien i. Dråber til at starte med og som den tager fat, kan du øge mængden. Når den har mayo-konsistens fylder du den på en plasticpose. Så kan du nemt og elegant klippe et lille hul i  den ene side, når du skal anrette. Så har du en næsten gratis sprøjtepose. Steg nu smagsgiver-baconen fra olien helt sprødt på en pande. Lad det tørre på noget køkkenrulle og “knus” det til krymmellignende konsistens.

Jomfruhummer, Baconaise, skorzonerrod.

Skorzonerrødderne kan du også fint klargøre i god tid. Skyld og skræld dem. De skal i vand med citron med det samme, ellers har de tendens til at oxidere – altså blive brune. Kog dem til de er let møre – ikke døde. Cirka et kvarter alt efter størrelse. Du skal tænke på at de også hurtigt skal på panden, så de må ikke få for meget, ellers bliver det noget hejs. De kom også en plastikbeholder med lidt olie, citronsaft og salt og peber. Så var de helt klar til at kysse panden.

Pil skallerne af jomfruhummerne. Disse kan gemmes til en lækker bisque. Det havde jeg ikke lige overskuddet til, så de blev gemt i skraldespanden. Sørg for at få fjernet tarmen fra dem. Hvis du ikke kan vriste den ud, vil jeg råde dig til at klippe dem op i ryggen. Du vil ikke servere lort for dine gæster. I en plastboks til servering. (Ja, nogle af mine hummere boksede  forskellige vægtklasser)

Jomfruhummer, Baconaise, skorzonerrod.

Lige før servering varmer du en grillpande (hvis du har) op til brændende varm. Den skal ryge. Vend først rødderne derpå og lige før de er færdige skal hummerne også have en tur. Hummerne skal have under et minuts tid – De skal blot kysse panden.

Anret med rødder, et par hummerhaler, små dupper mayo. Drys med baconkrymmel og en et par kviste dild.

Jomfruhummer, Baconaise, skorzonerrod.

Jomfruhummer, Baconaise, skorzonerrod.

 

 

Join the Conversation

 1. Baconayse???!!!! You are a crazy, crazy genius! To av mine desidert favoritter- bacon og majones. Hva blir det neste? Tacosjokolade?

 2. Du har simpelthen så mange gode retter 🙂 er ved at sammensætte den perfekte nytårsaftensmenu 🙂
  Hvor mange jumfruhummerhaler anvender du pr person? og hvor mange personer er dine opskrifter som regel beregnet til? 🙂
  vil du helst anbefale denne ret eller rimet lakseretten som en hovedret? 🙂
  på forhånd tak

  1. Nu er der jo ret stor forskel på de forskellige retter. Jeg er prøvet lidt forskelligt gennem tiderne. Men oftest går jeg efter 4 personer.

   Jeg vil bruge 3-4 jomfruhummerhaler pr. mand. afhængig af størrelsen selvfølglig. Jeg synes både rimmet laks og denne er gode som forretter. Der mangler lidt for at det kan gå som hovedret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close