Rabarbercheesecake – Den der ikke skal bages.

Endnu en kage, som næsten er for lyserød til man kan se sig selv i øjnene som den maskuline mand, som jeg en gang er. Men nu er det jo en gang den farve, som sådan nogle rabarber giver. Og det er lige præcist det du skal spise lige nu.

Jeg googlede hurtigt rabarber cheesecake, for at se om folk ville lægge rabarber ovenpå eller bare gele, og så faldt jeg over Liv Martines version, hvor hun havde kommet et lag i midten med rabarbercurd. Jeg havde allerede købt ind, så jeg fortsatte bare ud af den vej, som jeg var startet. Men udseendet er nu meget ala hendes. Altså før hun startede med at pynte den. Der er jeg nok bare mere til det nedtonede. (red: ejer hverken evner eller tålmodighed til at lave så meget pynt.) Det ville måske også falde en smule udenfor, hvis der kom sådan et skrud fra min side. Du skal i forvejen have en smule tålmodighed, hvis du ikke vil have at lagene løber sammen. Det er det værd.

Der er ret mange, som er bange for husblas. Jeg forstår det ikke rigtigt. Jeg ved godt hvor det kommer fra og jeg har også fået ting, hvor den ikke er rørt ordentlig ud. Men jeg synes faktisk ikke det er svært at arbejde med, så længe man bare har lidt fart på og det bliver smeltet ordentligt. Og spiser du ikke normal husblas, så er det også muligt at få en ko-version eller erstatte det med agar agar.

Når jeg spiser cheesecake, som måske nok ikke er så ofte, så synes jeg altid at der er for lidt bund. Egentlig kan jeg godt undvære alt det andet. Kiks med smør. Mmmm. Jeg har erstattet de normale digestive med havrekiks. Det var godt. Hvad der var endnu bedre var, at jeg valgte at brune smørret som det blev sat med. Egentlig havde jeg også planer om at tilføje hasselnødder, som skulle supplere smagene fra den brunede smør. Men så ville jeg få for meget bund.

Opskriften passer til en 24cm springform. Er den mindre, bliver den højere, er den større… gæt selv. Dog har jeg lige opjusteret mængden af gele, som skal til at dække den.

Rabarbercheesecake - Den der ikke skal bages.Rabarbercheesecake - Den der ikke skal bages.

Rabarbercheesecake - Den der ikke skal bages.

Thomas

Ingredienser
  

Bund

 • 350 g havrekiks kan erstattes af digestive
 • 250 g smør
 • 1 lille tsk flagesalt

Rabarber kompot og gele

 • 350 g Rabarber
 • 2 dl vand
 • 2-3 spsk sukker afhængig af surheden
 • 2 +2 blade husblas

Ostecreme

 • 400 g creme cheese
 • 3 spsk flormelis
 • 1 fed vaniljestang
 • 2,5 dl fløde
 • 2 æggehvider
 • 1 knivspids salt
 • 4 blade husblas

Sådan gør du
 

Bund

 • I en lille gryde brunes smørret til det det nøddebrunt. Kiksene knuses eller køres på en foodprocessor. I kommes smørret og salt, som røres godt rundt. Saltet skal komme som små overraskelser, så det skal i til allersidst.
 • Fordel massen i en springform med bagepapir i bunden. Sæt på køl i en time.

Rabarberkompot-del

 • Læg to blade husblas i blød i koldt vand.
 • Rabarberen rengøres og skæres i stykker af 3-4 cm. Koges møre med vand og sukker. Tager cirka 10-12 minutter.
 • Sigt væsken fra og sæt den til side. Kom kompotten tilbage i gryden - Der må gerne være en smule væske tilbage. Og rør husblassen heri. Når den er smeltet kommes den nu på den letsatte kiksebund. Lad den køle i en halv time på køl.

Ostedel

 • Læg 4 blade husblas i blød i koldt vand.
 • Pisk æggehviderne stive med et knivspids salt. Salt er med til at stabilisere æggehviderne.
 • Pisk 2 dl fløde til skum.
 • Pisk creme cheese med flormelis og vaniljekorn.
 • Varm 0,5dl fløde op i en gryde. Når den koger kommes den udblødte husblas heri og den smelter. Pisk med lynets hast husblassen ind i creme cheese blandingen. Pisk gerne mens den hældes deri.
 • Vend først fløden deri - VEND, som med en dejskraber - Herefter æggehviderne.
 • Fordel massen på kompotten. Lad den køle en time.

Rabarber gele

 • Læg to blade husblas i blød i koldt vand.
 • Mål to deciliter rabarber saft af. Er der ikke nok supplerer du op med vand. Er der for meget drikker du det overskydende med danskvand.
 • Varm op til kogepunktet og opløs husblassen heri. Lad det køle en smule før det hældes over kagen. Fordel den forsigtigt over kagen, så den ikke bare plumper ned igennem kagen.
 • Sæt på køl i minimum en time.
 • Nyd nyd nyd.

Rabarbercheesecake - Den der ikke skal bages.

Join the Conversation

 1. Lena Lieder says:

  Hej!

  Den her kage har vist både udseendet og (er jeg helt sikker på) også smagen med sig! Smuk!

  Jeg tænkte, jeg ville give mig i kast med den, men ville lige høre, om du måske kunne svare på, hvor stor en springform, du brugte til den?

  Mange venlige hilsner Lena

  1. Hej,

   Jeg har brugt en springform, som er cirka 24cm.

   Thomas

 2. Brugte du almindelige æg eller pasteuriserede? Jeg er netop i gang med at lave kagen og har kun almindelige æg..

  1. Hej,
   Jeg vil altid bruge almindelige æg. Man anbefaler ikke længere at man ikke spiser æg rå, så det kan man sagtens.
   Der er nogle der vælger at bruge pasteuriserede og det er også helt fint. Jeg synes bare ikke de er helt lige så gode.

   Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close