Tak for 2014 – Mit år i ord og billeder.

Sikken et år der er gået. Det er gået med så hastige skridt, at det nogle gange har været svært at følge med. Så hurtigt at man nogle gange har glemt lidt at sætte sig ned og nyde øjeblikket.

Det startede lidt kaostisk ud. Jeg startede mit år et sted og endte et HELT andet. Et sted jeg slet ikke regnede med at skulle være, men som jeg idag er fantastisk lykkelig for jeg er. Ved indgangen i det nye år arbejdede jeg med internet, hjemmesider og projektplanlægning. Sådan noget kedeligt noget. Og pludseligt fik jeg mig et nyt job indenfor samme branche. Det skulle vise sig at blive noget helt andet. Jeg skulle nemlig opleve at blive fyret allerede før jeg var startet der. Det var lidt et slag i hovedet og medførte måske også en lille livskrise. Uden arbejde og med en ny lejlighed. Jeg gik hjemme lidt tid og overvejede hvad jeg egentlig ville med mit liv. Jeg søgte en masse jobs, som lå lige til højrebenet, men efter en del samtaler, fandt jeg også ud af at det ikke var det jeg skulle. En mulighed åbnede sig for at lave en masse grillopskrifter til Kvickly og med det andre muligheder også. Pludseligt var jeg ved at tage hul på et helt nyt kapitel. Og det var et kapitel, som jeg slet ikke havde turdet håbe på, at jeg kunne. Nu “laver jeg bare mad”.

Det er lidt svært at forklare, hvad min hverdag lige går ud på nu. Det er alt noget som drejer sig om mad på en eller anden måde. Hvilket egentlig også er meget fint, for jeg tænker på mad fra jeg står op til jeg går i seng.

 • Jeg skriver på den første kogebog, som egentlig også er meget tæt på at være færdig.
 • Jeg arbejder i en kantine, for at lære at lave mad på en lidt anden måde. Det er stadig med kærlighed, men også en kunst at skulle lave mad til SÅ mange på en gang. Det giver god erfaring, som jeg også kan bruge mange andre steder.
 • Jeg underviser i Timm Vladimirs Køkken. En helt anden approach til mad, men ikke desto mindre lige så fantastisk. Selvom jeg jo ikke er så glad for at være i centrum *host host*.
 • Jeg styler mad til fotos og skriver opskrifter. Hvem havde troet det. Jeg hjælper fotograferne fra KAM med at få lidt mad på tallerknen, når den faste stylist har fri eller er syg. Det vil jeg gerne lave mere af næste år.
 • Jeg skriver bloggen. Med den opdateringsfrekvens, som der er i øjeblikket, kan I nok også regne ud at jeg bruger det mest som et kreativt outlet, som desværre nogle gange står lidt i baggrunden for det rigtige arbejde.
 • Jeg laver mad til selskaber fra tid til anden. Jeg har i 2014 lavet en del blandet. Julefrokost, smørrebrødsarrangement, kageborde og nogle ud i den mere gourmet agtige kategori. Jeg vil helst ikke lave for mange, så når jeg gør det er det 110 procent tilpasset til dem som skal spise det. Jeg laver helst ikke til over 20 personer, serverer helst på tallerken og laver helst mad, som er lidt specielt. Godt og med et twist. Står du og skal bruge party skinke med flødekartofler, så ved jeg der er nogle, som er meget bedre end mig til at lave det. Men skulle du lige have behov for at forkæle nogle venner eller er der en helt særlig begivenhed, så laver jeg gerne mad til jer. *Call me maybe*.

Så sådan helt overordnet, så har jeg præcist det job, som jeg næsten ikke har turdet håbe på, at jeg kunne lave mig. Jeg er fri – uden at være hippie – og jeg sover bedre end nogensinde før.

Tak for 2014 - Mit år i ord og billeder.

Bloggen har også givet mig en masse oplevelser i løbet af året. Jeg har mødt så mange gode mennesker og fået så mange positive tilbagemeldinger. Størst var det nok da bloggen blev nomineret til en Mad+Medier pris. Det havde jeg godtnok ikke set komme. Desværre ikke nogen pris til mig, men den tager jeg næste år. Måske.

Siden da har jeg også fået min første og anden optræden i TV. Første gang var da jeg skulle lave mad i godmorgen Danmark på TV2. Totalt panik at skulle lave retter, som jeg slet ikke kendte, på landsdækkende tv. Mellem os, så kunne jeg stadig ikke bagefter huske hvad den ene ret hedder. Anden gang blev i december. Det var som dommer i Masterchef, altså bare et enkelt afsnit, fordi jeg havde vundet en konkurrence om at være dommer derinde. Du kan få lov til at se aben lige her (og det er gratis)

Jeg har også spist en del ude. Egentlig kan jeg lige så godt lide at spise min egen mad hjemme. Men der har da egentlig være en del højdepunkter. Jeg vil prøve at liste dem nedenfor. Det er faktisk ikke dem alle sammen, som jeg har fået skrevet om på bloggen. Måske

De bedste salte retter i 2014.

1. Kyllingehjerter på Restaurant KUL i kødbyen.

Den her ret tog fuldstændig røven på mig. Jeg skulle egentlig bare ind og handle lidt i Inco – valgte at smække mig ude, så jeg skulle have noget tid til at gå. Kul var svaret. Perfekt stegte kyllingehjerter med radicchio og shitake svampe. Den var så propsmækket med umami. Den har bare det hele. Den er stadig på kortet derinde, så kan stærkt anbefale, at du tager forbi og prøver den.

Tak for 2014 - Mit år i ord og billeder.

2. Rådyr med trøffel og speltotto på NO2.

Endnu en gang spiste jeg ude ved et tilfælde. Efter en vinsmagning på det nyåbnede Nummer 2, fik jeg en plads i baren til et par retter. Et par gode stykker rådyr på grillen. En ultra cremet speltotto og så trøfler. Enkelheden er noget som altså bare vinder mit hjerte igen og igen. Du kan se og smage hvad du får. Efterårs luksus! Du kan læse om resten af besøget lige her.

Tak for 2014 - Mit år i ord og billeder.

 

3. Marv tacos på Noma.

Da jeg i sommers besøgte Noma for første gang, fik vi denne lille ret med grillede marvpiper, hvor indholdet skulle i en “taco” af spidskål. De skulle også have selskab nasturtiumblomster og en vinaigrette. Igen, simpelt og lækkert. Jeg er næsten ked af, at jeg aldrig fik skrevet mere om oplevelsen derinde.Tak for 2014 - Mit år i ord og billeder.

Bobleren: Hvide asparges med røget hollandaise og stegt brød på Henne Kirkeby Kro.

I ved jo nok hvordan jeg har det med det sted og folkene derfra. Denne ret var helt fantastisk og jeg vil sige at den også var ualmindeligt tæt på at tage en af pladserne deroppe. Retten minder mig også bare om hvormeget jeg glæder mig til de danske asparges og forår.

Tak for 2014 - Mit år i ord og billeder.

Årets Dessert.

Pistacieis med kiks og fennikel – Selvfølgeligt olivenolie – Henne Kirkeby Kro, April 2014.

Som man nok kunne læse, da jeg skrev indlægget om aftenen, så var jeg altså meget begejstret. Altså sådan helt vildt begejstret. Jeg spurgte faktisk Karen, i forbindelse med at jeg tænkte på at lave dette indlæg, om hvilken dessert, som var den bedste hun nogensinde havde fået. Og her var svaret entydigt: Pistacieisen på Henne. Hver eneste gang vi har fået noget med pistacieis til, så er den blevet vejet op imod denne.

Den ser ikke ud af meget. Bare sådan lidt pistacienødder som er blendet med vand og honning. Men ved gud hvor er den bare fantastisk.

Jeg har fået masser af gode desserter i 2014, men den her står bare så meget ud, at der ikke rigtigt er nogen som kommer i nærheden af den. Det er mit mål for 2015, at prøve at lave en pistacie is, som er lige så god.

Tak for 2014 - Mit år i ord og billeder.

Og nu her hjem. Hvordan gik det så på bloggen her.

Den mest populære ret, som jeg lavede rent besøgsmæssigt var denne langtidsstegte kylling. Skarpt efterfulgt af kokosmakroner og cote de boeuf.

Tak for 2014 - Mit år i ord og billeder.

Bloggen er også lige blevet 2,5 år gammel. Det er sjovt som fokus har ændret sig på bloggen. Da jeg startede, handlede det mest om at få lagt noget på bloggen. Koste hvad det vil. Hvis du ser nedenfor, så kan du se et af de første madbilleder, som jeg tog. Der er sket lidt. Udviklingen har lidt været at jeg bare ville have noget på, til der i en overgang kun var interesse for at lave sådan lidt anderledes mad og der helst skulle være lidt eksperimenterende. Jeg kan sige så meget, som at opskriften på fjæsing med sortkål og selleri aldrig rigtigt blev et hit.I 2014 har det vist mest været med fokus på lave hverdagsmad (og kager) til bloggen. At lave genkendelige retter. At få folk til at spise noget hjemmelavet mad. Fokus har også været på at tage pænere billeder. Det er nok mest for min egen skyld, da jeg synes det er noget så sjovt.

Tak for 2014 - Mit år i ord og billeder.
Svensk pølseret anno 2012

Ja, så ovenpå denne lange svada uden det store indhold, vil jeg egentlig bare sige tusind tak fordi du gider følge med. Eller i hvert fald læser det her indlæg. Nogle gange sker der ikke meget herinde, så hvis du vil være helt sikker på at få det hele med, så kan du hoppe over på instagram, hvor der kommer mange gange så meget mad. Hvis jeg ikke når at få skrevet opskrifterne her til bloggen, så kommer billederne stadig derinde. Det går jo nogle gange lidt stærkt. Og mellem os, så kan du også snuse lidt til hvad der kommer til at være i min kogebog, da jeg har smidt lidt billeder op af nogle af opskriftstestene.

Må du have et rigtigt godt 2015.

Med venlig hilsen

Thomas Alcayaga

Tak for 2014 - Mit år i ord og billeder.

 

Join the Conversation

 1. Og tak for et fedt år at følge med i! Virkelig lækkert mad, god inspiration.
  Samtidig har du fået mig til at grine et par gange med dine sjove kommentarer. Dels i starten af året, hvor du gik hjemme og brugte hele dage på på at pynte mad med pincet og så dine onkel-mad-jokes om tarteletter osv.
  Tak Thomas, forsæt endelig med det du gør. I mine øjne er det ret fedt!

 2. Hold da op silken et år. Jeg tager hatten af for at du tør sige ja til at være i centrum og være i fjernsynet. Det tør jeg simpelthen ikke så jeg finder altid på en undskyldning.

  Glæder mig sådan til at følge med hos dig i 2015 og må da vist også have kikket lidt på dine grilopskrifter.

 3. Du er så sej Thomas! Og ikke kun fordi du på rekordtid har fået en superfin blog med knaldgode billeder og en karriere inden for madlavningen, men også fordi du for snart to år siden var så sød at svare et lille krisespørgsmål på min helt nye blog og på den måde blev min allerførste gode blogven uden at ane det.

  Du imponerer mig og jeg glæder mig til at se mere fra dit køkken.

 4. Tak for et fantastisk 2014 Thomas. Jeg er sikker på at 2015 endnu en gang står i dit navn!

  1. Selv tak, Anders.

   Dog er jeg sikker på at 2015 står i VORES navne 🙂

   THomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close