Chili dogs! Og en ualmindelig god chili con carne opskrift.

Nogle gange må det altså godt være lidt nemt. Så da jeg gik med en rumlende mave, som havde rigtigt meget lyst til chili dogs, så måtte det føres ud i livet. For at toppe det op, så  blev det endnu nemmere af, at denne omgang chili con carne strakte sig til ikke mindre end tre dages aftensmad til to personer. Du vil også kunne strække den endnu længere ved at komme flere bønner ved. Jeg havde faktisk regnet med at jeg havde endnu en dåse i skabet. Men ak nej. Og bare roligt, jeg ved du sidder og panikker over mine 1st world problems, men bare roligt. Jeg overlevede!

Mine chili dogs fik et lille twist, da jeg havde en smule Chimichurri tilbage fra aftenen før, Det kan virkeligt anbefales at lave denne lille salsa/sauce til – for gud det var godt. En chilidog er en hotdog med brød, gerne et halvstort et af slagsen, en god pølse, chili con carne, revet cheddar og rå løg på toppen.

Denne chili con carne var nok en af de bedste jeg har lavet til dato. Men det var måske over en smule “over the top” at jeg valgte at hakke 500 gram rib-eyes. Hvis du har hakket oksekød, så går dette helt sikkert også. Måske bedre hvis du har noget skært oksekød, som du skærer i helt små stykker, som jeg. Mit tog ikke mere end en time at lave. Du skal nok sætte lidt længere tid af, hvis det er en billigere udskæring. Hakket kød er cirka det samme.

Chili dogs! Og en ualmindelig god chili con carne opskrift.

Hvad skal du bruge?

 • 500g oksekød
 • 100g bacon (brug en god en af slagsen)
 • 2 rødløg
 • 1 chili
 • 3 fed hvidløg
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 1 lille dåse tomat pure
 • 1 dåse røde kidney bønner
 • 1 halv teskefuld “ægte kanel”
 • 1 halv til hel teskefuld spidskommen
 • 1 halv teskefuld korianderfrø
 • 1 halv teskefuld fennikelfrø
 • 1 teskefuld oregano
 • 1 teskefuld + røget paprika
 • 2 laurbærblade
 • 1 mørk øl

Herudover

 • Hotdog brød
 • Gode pølser
 • Cheddar (gerne en lagret version

Beregn cirka 1,5 times tid til denne ret, men bare roligt, langt fra den største del af tiden skal bruges i køkkenet.

Start med at skære dine bøffer i stykker – Hvis du ikke bruger den hakkede version. Det skal være nogenlunde småt. Tænk at det skal ovenpå en hotdot. Stykker af cirka 5×5 milimeter. Da det var en ribeye skulle der også skæres lidt fedt fra. Bare de inderste store fedtsjovere. Og eventuelt hvis der er grove sener.

I samme ombæring blev baconen også skåret i stykker. Cirka samme størrelse. Jeg valgte at fjerne sværen først, da den godt kan blive lidt chewy.

Chili dogs! Og en ualmindelig god chili con carne opskrift.Brun kødet af på panden. Det skal brunes godt og grundigt af. Jeg gjorde det af to omgang, for at sikre at kødet blev brunt og ikke bare kogte op fordi varmen på panden blev for lav. tag det herefter fra.

Chili dogs! Og en ualmindelig god chili con carne opskrift.Når kødet er brunet af, er det tid til bacon, løg, hvidløg og chili. Start først med at stege dit bacon i en smule olie. Jeg synes ikke helt at god bacon smider så meget fedt som det billige. Jeg kan anbefale at bruge Aalbæks Gourmet bacon. Ja, det lyder dyrere end det er, men det kan købes i blandt andet Kvickly og er ikke fyldt op med alt muligt skidt og ballade.

Kom løg, hvidløg og chili ved. Lad det snurre indtil løgene er klare. Kom herefter krydderierne ved. Du bestemmer selv om de skal ristes af og kværnes inden. Det var jeg egentlig lidt for doven til og synes ikke rigtigt man bemærker det. Steg dem sammen med bacon og løg et par minutter.

Chili dogs! Og en ualmindelig god chili con carne opskrift.Til sidst steger du din tomatpure af sammen med blandingen. Giv den bare et minuts tid. Kom den hakkede tomat ved sammen med en øl. Suppler eventuelt op med et par deciliter vand eller oksebouillon. Lad den snurre i cirka en halv time til 45 minutter. Kom herefter dine bønner ved. Har du ikke kidney bønner, så brug det du har ved hånden. Giv den så en afsluttende kvarter til halv time. Smag den til med salt og peber. Skulle den mangle en smule sødme  på grund af tomaterne, så smag til med honning i stedet for sukker. Jeg synes honning passer meget bedre til denne ret.

Chili dogs! Og en ualmindelig god chili con carne opskrift.Til sidst er det jo egentlig bare med at få stegt dine pølser og varmet dine brød.

Brød, pølse, chili, ost og chimichurri! Go nuts

Chili dogs! Og en ualmindelig god chili con carne opskrift.Chili dogs! Og en ualmindelig god chili con carne opskrift.

 

Join the Conversation

 1. ER du gal, hvor ser det dog lækre ud!
  Jeg kender en herhjemme, som vil blive temmelig ellevild….!!!!
  TAK for inspirationen!

  1. Tak, Mette.
   Altså, så synes jeg at du skulle se om du ikke kan gøre ham ellevild. Jeg tænker, er det ikke den perfekte valentines middag?

   Thomas

 2. Jeg kan slet ikke tåle at følge med i din blog Thomas – jeg bliver simpelthen så sulten hele tiden!

  1. UNDSKYLD UNDSKYLD UNDSKYLD! Det var slet ikke meningen 🙂

   Thomas

 3. Jeg skal til og lave den og kan ikke se der skam bruges tomatpuré eller tomater ??

  Ole

  1. Hej Ole.
   Det er der rettet op på nu.
   Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close