Spiselige souvenirs fra Spanien.

Nu hjemkommet fra Spanien, vil jeg også gerne vise nogle af de ting og sager jeg havde med hjem i kufferten.

Når jeg tager op ferie, så er det så godt som altid hos min far, som bor i Spanien.  Jeg pakker oftest ganske let når jeg skal derned, så jeg kan få MANGE ting med hjem. De nedenstående ting er nogle af de ting, som jeg tog med hjem i år. Det er jo altid lidt af en kamp at vælge mellem nogle af de mange lækre ting, som man kan få dernede. Der er selvfølgeligt de åbenlyse klassikere som manchego og serranoskinke. Disse to valgte jeg at undlade i år, for at få plads til lidt nyt. Jeg ville også gerne have haft nogle mandler med hjem, men det glemte jeg simpelthen.

Vi har også taget noget vin med hjem. Dette er den hvide og røde, som vi skal have til brylluppet. I kan se vinene i dette indlæg. Det er en ung hvidvin – Druen kan jeg ikke huske, men god er den. Rødvinen bliver med 90% sikkerhed en Cabernet Sauvignon – Crianza – 2009.

Nå, hvad røg der så i kufferten?

Ovenfor:

En ny paella pande – Jeg har allerede en, men den er forholdsvist omsiggribende, så jeg købte en lille sag, hvor der kan være paella til en. Der skulle selvfølgeligt også de rigtige paella ris med – “Arroz Bomba”. De er let runde og perfekte til paella. Disse er fra området hvor min far bor. Man kan hos ham, skue ud over rismarker så langt øjet rækker. Udsigten er flot. Ulempen ved sådan nogle rismarker er at myggene yngler der. Af uransagelige årsager så er jeg en målskive for myggestik. Heldigvis er der ikke kommet så man endnu, da risplanterne lige er kommet op.

Nedenfor:

Pimentón de la vera. Røget paprika. Her i den søde version. Jeg har stadig lidt af den stærke tilbage. Jeg synes det giver en dejlig afrundet smag, så jeg bruger det i ret mange retter til at afrunde smagen.
Trøfler. Disse er konserverede. Men en af de ting man skal tage med hjem, når de koster under 2euro for 10 gram. Ja, det er ikke af samme kvalitet som de friske. Men jeg garanterer dig for at de kan tage en ganske almindelig hverdagspizza helt op i skyerne.
Safran. 

Spiselige souvenirs fra Spanien.

Forme. Jeg kan ret godt lide at lave kager og desserter i portionsanretninger, så kan man ofte finde rigtigt billige forme på markederne. Ja, en springform er nok ikke meget spansk, men den var billig.

Spiselige souvenirs fra Spanien.

 

LER. Dette er noget mere spansk. Jeg tog lidt forskellig spansk ler med hjem. Skal man lave tapas, så bør det vel også være i spansk ler. Lergryden er godtnok fra sidste års tur, men et rigtigt billigt alternativ til en stegeso eller en Römertopf. Jeg tror jeg slap 8 euro for en letgryde med plads til mad til 4 mennesker (cirka)

Spiselige souvenirs fra Spanien.

Vi var så heldige, at der var byfest tæt på min far i løbet af ferien. Her var der masser af forskellige håndværkere som solgte deres ting og sager. Jeg købte disse to for bare 5 euro stykker. Lidt et røverkøb hvis du spørger mig. Ja, så købte jeg også en fransk lommekniv. Er det ikke sådan noget “alle raske drenge” har. Spanien laver også ret mange knive. Jeg har flere hernede fra. De er ganske billige og holder egentligt ganske godt. Den lille santuko kniv er fra Arcos. Jeg fandt den med et 4-euro tilbudsprismærke på. Jeg er ret sikker på at den var mærket forkert – for alle dens brødre og søstre i andre udforminger var væsentligt dyrere. Men jeg brokker mig egentlig ikke. En blinis-pande, fordi man aldrig må gå ned på grej.

Spiselige souvenirs fra Spanien.

Alkohol, tak. Man skal nærmest have en lille brandy med hjem, når man er i Spanien. Igen en af de ting som ikke koster særligt meget dernede kontra kvalitet. Sidste år havde jeg samme brandy med hjem, blot i gran reserva versionen. Den kunne jeg ikke finde.

Rislikøren er faktisk til en gave – Så jeg håber ikke modtageren læser med her. Med det er noget værre sødt stads. Det minder lidt om baileys – men med et hint at ris. Specielt.

Spiselige souvenirs fra Spanien.

Jeg er helt tosset med spanske madblade. Hvis bladet er 100 sider langt, så er 95 af dem med opskrifter. Jeg er ikke skide god til spansk, men jeg kan læse opskrifter. Så jeg har ikke behov for de store lange artikler om ting jeg ikke forstår. Ellers er der også mange billeder, så man bare kan gætte sig til resten.

Spiselige souvenirs fra Spanien.

 

Lomo – Chorizo – Salchicha. Do not need further introduction.

Spiselige souvenirs fra Spanien.

 

Fideos er meget tyndt spansk pasta. Bliver ofte lavet sammen med fisk og skaldyr.

Spiselige souvenirs fra Spanien.

 

Jeg har aldrig gjort mig så meget i artiskokker. Jeg fik smag for dem dernede. Så nu skal der laves om på det. Jeg er lidt i tvivl om man må tage grøntsager med, der er i hvert fald nogen som har spurgt ind til det, men i og med at det er indenfor EU, så skulle det ikke være noget problem. I hvert fald blev de ikke snuppet i tolden. *Indsæt smiley som fløjter*

Spiselige souvenirs fra Spanien.

 

Tager du, lige som jeg, masser af ting med hjem fra ferie? Hvad tager du med og hvad skal jeg huske næste gang jeg er i Spanien?

Join the Conversation

 1. Kan virkelig godt lide din sans for souvenirs. Men hvor pokker er Cavaen?

  1. Hej Louise,

   Udfordringen med Cava er, at flasken vejer næsten lige så meget som indholdet.
   Jeg overvejede at købe et par flasker i lufthavnen, men der var bare så mange ting der skulle bæres, at jeg gik hen og blev tudefjæs.

   /Thomas

 2. Rigtig gode, inspirerende idéer! Sikke et held med blinis-panden – men jeg er nu helt forelsket i “skærebrættet” den står på! Købte et lignende bræt (som jo er en skive træstamme) på middelaldermarked i Sevilla sidste år. Jeg kan supplere med lidt flere tips af samme skuffe her: http://www.feriebolig-spanien.dk/Spanien/artikler/top-10-spanske-jule-delikatesser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close