Pariserbøf – Helt klassisk, sådan da.

Jeg har i en uges tid gået og sukket for en pariserbøf. Idag tog jeg mig sammen. Det tager ikke særligt langt tid at bikse sammen, så det er også perfekt til sådan en dag, hvor sofaen trækker mere end køkkenet.

Toppen af kransekagen er jo æggeblommen. Man har flere muligheder her. Man kan servere den rå, som jeg vil gøre. Jeg er ikke så bange for æggene, når det kommer til stykket. Er man lidt bange for salmonella, kan man også vælge bruge pasteuriserede æggeblommer. Idag valgte jeg at porchere ægget helt på toppen. Udelukkende fordi jeg ikke havde noget at bruge hviden til, hvilket så sikkert ville betyde at den ville ende sine dage i skraldespanden efter en tur i køleskabet. Så hellere bare sætte den til livs.

Jeg valgte at spice bøffen (og toppingen) op med lidt grov sennep. Jeg må være gravid, for jeg har de syge cravings for sennep hele tiden. Det var ganske svært at skaffe hel peberrod sådan en hellig søndag på Amager, så jeg måtte nøjes. Hvis du kan, så riv/skrab din peberrod selv.

Husk, toastbrødet skal være så hvidt, at det nærmest letter fra tallerknen 🙂

Hvad skal du bruge? (2 personer)

 • 400g oksekød
 • 2 skiver toastbrød
 • 3 æg (1 til fars, 2 til pochering – eller bare blommen)
 • 3 (små) spiseskefulde grov sennep. 1 til farsen, 2 til topping,
 • 1 lille håndfuld rasp.
 • 1 Løg
 • 1 håndfuld kapers
 • Peberrod
 • Syltede rødbeder
 • Smør og olie til stegning.

Pariserbøf - Helt klassisk, sådan da.

Bland oksekødet, et æg, en spiseskefuld sennep, rasp, salt og peber. Lad det sætte sig en smule.

Pariserbøf - Helt klassisk, sådan da.

 

For to bøffer. Læg dem oven på toastbrødet og pres lidt ned. Jeg valgte at gøre mine bøffer firkantede, så de passede til brødet. Det er vist en smagssag.

Pariserbøf - Helt klassisk, sådan da.

 

Send dine to bøf-tømmerflåder ud på et hav af smør og olie. (cirka lige dele af hver). Steg dem på begge sider til bøffen er klar. Du skal være lidt opmærksom når du steger på toastsiden, den skal ikke have helt så lang tid, som på bøfsiden.

Pariserbøf - Helt klassisk, sådan da.

Pocher i mellemtiden æggene og snit løg og rødbeder fint. Er du i tvivl om hvordan man pocherer et æg, så er dette en ganske god guide – Det er slet ikke så svært.

Så er det egentlig bare at samle og nyde retten.

Pariserbøf - Helt klassisk, sådan da.Pariserbøf - Helt klassisk, sådan da.

Pariserbøf - Helt klassisk, sådan da. Pariserbøf - Helt klassisk, sådan da.

Join the Conversation

 1. Dammit! Nu blev jeg sulten igen og bliver nødt til at stå op:)

  1. Hej Anders,
   Det var faktisk bare hævn for alle de gange jeg er stået op midt om natten for at “nat-snacke” efter at have læst jeres opskrifter.

   Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close