Go Back

Sommerbær med mascarpone creme

Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 1,5 spsk sukker
  • 2 dl fløde
  • 150-200 g mascarpone hvormeget er der egentlig lige i sådan en lille bøtte?
  • Skal af en lille citron
  • 0,5 vaniljestang
  • 150 g hindbær
  • 150 g solbær
  • 150 g blåbær
  • Sichuan peber
  • Urter Her: Citronmelisse, citronverbena, rødskovsyre

Brombærsirup

  • 150 g brombær
  • 1,5 dl vand
  • 200 g sukker

Sådan gør du

Brombærsirup

  • Kom alle ingredienserne i en gryde. Kog i ti minutter.
  • Sigt bærrene fra - Og kog eventuelt siruppen yderligere ind, hvis du gerne vil have en tyk sirup.
  • Mos bærrene og sæt til side.

Bær

  • Skyl og rens bærrene.
  • Kom i en skål sammen med 2-3 spsk sirup fra brombærrene og en lille smule knust sichuan peber.
  • Lad det marinere et par timer.

Mascarpone creme

  • Pisk æggeblommer luftige med sukker (1,5 spsk) og vaniljekorn. Sukkeret skal opløses helt.
  • Fold mascarpone i.
  • Fold flødeskum i.
  • Smag til med citronskal

Anret

  • Anret med en smule kompot i bunden. Herpå bær og noget af saften fra bærrene.
  • Top op med creme og urter.