Hjemmelavet Ymerdrys deluxe.

En gang i mellem ender man bare med noget rugbrød, som man ikke rigtigt kan nå at spise, før det bliver lidt kedeligt. Nogle gange er det bare fejldisponeringer og andre gange er det bare fordi man ikke lige har lyst til rugbrød.

Der er jo masser af måder, at man kan få bugt med det her daggamle rugbrød, som måske er gået hen og blevet lidt kedeligt. Jeg har kigget (og forsøgt) at lave de der rugbrødschips, som man ser masser af steder. Altså bagerens måde at sælge dig daggammelt brød til overpris. Det er nemt nok, Skær rugbrødet tyndt og pensel med olie og drys med groft salt. Bag i 10-14 minutters tid ved 200 grader. De er sådan set OK, men jeg synes bare der går lidt for meget olie til at de bliver gode. Så kom jeg til at tænke på noget andet. Ymerdrys, det er jo også bare gammelt rugbrød i nye klæder. Det måtte jeg lave. Jeg valgte at spice den en smule op med lidt hasselnødder, lakridspulver og rosiner. Glimrende mix. Nu er det her jo ikke den helt frelste version, men sådan noget gør jeg mig jo heller ikke i. Nok også det som gør, at jeg ikke mindre end to dage i træk har spist morgenmad. Ja, det er ikke sket de sidste 17-18. Tag det som en anbefaling.

Hjemmelavet Ymerdrys deluxe.

Hvad skal du bruge?

 • 350g daggammelt rugbrød
 • 4 spiseskefulde muscovado sukker (Eller brun farin)
 • ca 2 spiseskefulde flydende honning
 • 100g hasselnødder
 • 100g sultana rosiner
 • 1 spiseskefuld lakridspulver (kan undlades)

Nu er det faktisk rimeligt nemt herfra. Endnu nemmere hvis du har en foodprocesser. Det jeg har ikke. Hak rugbrødet så fint som du overhovedet kan. Når du kommer ind i midten, kan det være nemmere at smuldre brødet. Nødderne skal have samme tur, dem kunne jeg dog presse ned i min hakker til bamixen. De blev kørt lidt ujævnt, så der var lidt forskellig størrelse blandt dem.

På en bradepande med rugbrød, sukker, honning, lakridspulver og nødder. Mixe mixe. I ovnen på 160-170 grader. Hjemmelavet Ymerdrys deluxe.Hjemmelavet Ymerdrys deluxe.

Jeg havde ikke helt styr på uret, men jeg tror at rugbrødet fik et sted mellem 40 og 50 minutter i ovnen. Sørg for at røre rundt i det løbende. Vær opmærksom på at det sprøder yderligere op, når det kommer ud af ovnen og køler.

Når dit ymerdrys er kommet ud af ovnen og kølet en smule blander du rosinerne i. Jeg synes ikke de bliver særligt gode, hvis de får lov til at bage med. Når det er helt kølet, kommer du det på tætsluttende glas og hov, nu har du morgenmad til mange dage.

God weekend derude.Hjemmelavet Ymerdrys deluxe.Hjemmelavet Ymerdrys deluxe.Hjemmelavet Ymerdrys deluxe.

Join the Conversation

 1. Christian says:

  Lavede det uden nødder og rosiner, da jeg kombinere det med andet hjemmelavet müsli.
  Helt sikkert værd at prøve og mindede mig om at få ymeren tilbage i køleskabet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close