Risotto med chorizo og ærter.

Risotto med chorizo og ærter.
Det skal du bruge. (derudover også olie til stegning, salt, peber, safran og hvidløg)

Helt alene hjemme. Karen skulle arbejde sent og jeg måtte gøre lige hvad jeg havde lyst til. Det blev til livskvalitetsshopping og inspirationstur til Torvehallerne. Jeg købte lidt småtting og noget grønt, det var nu også mest bare for at snuse at jeg tog derind.

Jeg skulle have risotto. Jeg havde haft noget chorizo med hjem fra Spanien, som jeg havde planer om at indarbejde. I torvehallerne havde jeg hentet ris, parmesan og citroner – Jeg var klar. Vi er ude i at det tog i omegnen af 30 minutter fra start til slut. De ris jeg købte skulle have cirka 17 minutter, men en risotto har godt af at stå og “blive et med sig selv”.

Opskriften er tiltænkt som hovedret til halvanden person uden det store tilbehør. Posen foreslår 100g ris pr person.

Risotto med chorizo og ærter.Jeg startede med at snitte et lille rødløg i tern, det samme med to fed hvidløg og cirka 1/3 af den lille chorizo. Derudover skar jeg 5 meget tynde skiver af den. Disse skulle steges sprøde i olien før jeg startede risottoen. Så de havde faktisk hele tre funktioner, både at afgive smag til olien, knase og  pynte på den færdige ret. De blev lagt på fedtsugende papir.

Nu skal du have nogenlunde styr på resten af råvarerne. Når man starter med at lave en risotto, så skal man ikke have gang i for mange svingeærinder ved siden af.

Risotto med chorizo og ærter.
Klar til vin.

I kom så i stedet for løg, hvidløg og chorizotern. Løgene blev stegt klare. Risene (cirka 2 deciliter) fik også lov til at stege med efter. De skal lige have et par minutter i olien før vinen tilsættes. Risene skal blot steges til de bliver lidt hvide at se på. Jeg fik pjasket cirka en deciliter hvidvin i og lod det koge ind. Så begyndte jeg med hønsebullionen. Du skal blot tilsætte løbende som den koger ind. Du skal nok regne med cirka en halv liter til sådan en portion. Men igen, det varierer fra ris til ris, så hold øje med retten i stedet for opskriften. Jeg gav den allerede efter først bullion en smule salt, peber og safran. Man skal smage til senere, men det gør ikke noget at smagene får lov til at koge sammen med retten.

Risotto med chorizo og ærter.
Et glas til gryden, et glas til mig.

 

Når risene er næsten klar – der må gerne være en lille smule bid stadigvæk, så vender jeg ærterne i. De var tøet op, ellers lige fra fryseren. Så rev jeg lidt citron skal i, cirka en halv citron. Til sidst en hulans masse revet parmesan – Og det river du selv, ikke noget med at købe den revne model i butikken, for så får du tæv! – og et par gode klatter SMØR.

Risotto med chorizo og ærter.Jeg lod den stå cirka 4-5 minutter for at den lige kunne finde sig selv. Og smagte til efter.  Det blev anrettet med det ristede chorizo, nogle friske ærter og lidt persille. mmmmm

Som tilbehør fik jeg en lille salat med forskellige små tomater, løg og nogle spæde spirer – Selvfølgeligt med olie og eddike.

Af uransagelige årsager blev mine billeder ikke særligt gode. Men der kommer lidt forskellige for at illustrere at det faktisk var der 🙂

Risotto med chorizo og ærter.
“resterne” – her kan man da se lidt struktur.
Risotto med chorizo og ærter.
“suppebilledet” – Der er altså ris dernede.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close