Ricotta Gnocchi med boullion, morkel, asparges og chorizo.

Vi har en lille madklub. Eller måske bør man nok i stedet sige, jeg har nogle gode kammerater, som inviterer sig selv til aftensmad. I og med at jeg var halvvejs på vej til Spanien, så havde jeg ikke lyst til at købe for mange forskellige ting, som jeg ikke kunne nå at bruge. Egentlig skulle det bare have været en hovedret og dessert. Men denne lille forret med Ricotta Gnocchi nåede at snige sig ind.

Opskriften på disse Ricotta Gnocchi kom fra et program, som jeg så med Gennaro Contaldo på TV2 Fri. Jeg kan ikke lige komme på hvad det hed. Jeg nåede faktisk heller ikke se meget mere en opskriften på gnocchi. Han serverede dem godtnok med tomatsauce, men jeg gik mine egne veje.

Jeg har tidligere lavet Gnocchi, men der har det været enten med kartoffel eller søde kartofler. Må indrømme at jeg bedre kan lide denne kombination. Det tager faktisk ikke mange minutter at lave.

Denne portion gnocchi passer til 2 (måske 3) personer som hovedret eller som lille forret til 6.

Hvad skal du bruge

Gnocchi

 • 150g ricotta
 • Cirka 200g mel – Tipo 00. (heraf går der også lidt til bordet)
 • 2 æggeblommer
 • Salt, Peber og muskatnød.

Ricotta Gnocchi med boullion, morkel, asparges og chorizo.

 

“En brodo”

 • 8dl god hønseboullion (min kom direkte fra fryseren.
 • Chorizo
 • Morkler
 • 5 grønne asparges
 • Basilikum blade
 • FRISKrevet Parmesan til toppen

Fremgangsmåde

Det gode er, du kan sagtens lave dine gnocchi i god tid og så først koge dem, lige før de skal spises.

Bland alle ingredienserne til dine gnocchi. Sørg for at den er til at arbejde med. Det kan variere lidt fra portion til portion hvormeget mel du skal bruge. Blommerne ændrer størrelser og lignende. Ælt det til det er en ensartet masse. Jeg æltede et par minutter. Ikke meget mere. Herefter blev dejen rullet i pølser og “skåret i små stykker.

Til suppen brugte jeg tørrede morkler. Jeg ville gerne have brugt friske, men de var lige i den dyre prisklasse, som man ikke spontan køber. Men gud hvor de smager godt. Jeg hældte lunken vand over morklerne og lod dem stå og trække i en times tid.

Herefter fik de et opkog sammen med min boullion.

Ricotta Gnocchi med boullion, morkel, asparges og chorizo.Min asparges blev skåret i ganske fine skiver, lidt på tværs for at være pænt. Det samme med pølsen.

Lige før servering fik gnocchien et opkog i letsaltet vand. De skal koge cirka 3-4 minutter. Bouillonen blev også kogt op igen sammen min chorizo. Den skulle egentlig blot varmes lidt og give lidt farve til bouillonen. Herefter blev gnocchi, chorizo, morkel, basilikumblade og de rå asparges anrettet på en tallerken. Bouillonen på en kande, så den kunne hældes ud over tallerken ved bordet. . En parmesan kom på bordet sammen med rivejernet.

Ricotta Gnocchi med boullion, morkel, asparges og chorizo.

Ricotta Gnocchi med boullion, morkel, asparges og chorizo.

 

Og så lidt god parmesan på toppen. Det bliver ikke meget nemmere.

Ricotta Gnocchi med boullion, morkel, asparges og chorizo.

 

Join the Conversation

 1. Hvordan smager de i forhold til de klassiske kartoffelgnocchi?

  1. Jeg synes, og det må jo stå for egen regning, at de er lidt lettere.

 2. Jeg så også det program – 2 madglade italienere/Two greedy Italians. Og det så virkelig super lækkert ud.
  Er på min to-do-liste – og endnu mere nu 🙂

  1. Det må jeg optage. Finder ud af, to dage før jeg tager på ferie, at jeg kan se TV2 fri. Og når nok desværre ikke at se mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close