Rabarbermazarin – Med mulighed for sildebensflet.

Jeg ved godt at du måske tænker, at der har været meget grill på bloggen på det seneste. Og det er nu også meget rigtigt. Men det er et meget godt øjebliksbillede af hvad der foregår herhjemme. Men her i løbet af ugen fik vi besøg af morfar og mormor, hvilket jo kræver sin kage. Så jeg kunne gå ud og trække et par rabarber op og jorden og derefter føle mig noget så selvforsynende.

Det her er faktisk en mazarintærte, hvilket for mig i hvert fald betyder at den er bagt i en mørdej. Det må endeligt ikke sammenlignes med den købte mazarintærte, for til en forveksling smager det her godt og det er jo nok nærmest også den hjemmelavede, som indeholder marcipan. Vores var noget overskud fra julen, som nu var ved at være tørret godt ud. Ikke desto mindre virkede det godt i kagen. Udenfor rabarbersæsonen kan du jo også bare komme hvad som helst anden frugt ovenpå. Det skal ikke holde dig tilbage.

Hvis du synes det er lidt omstændigt også at lave en mørdej, så kan du godt droppe den, men kom lige en halv gang ekstra mel i. Så er det næsten bare en bagt konfektmasse, så den kan godt blive lidt tung i det. Derfor synes jeg også matchet med rabarber er perfekt, da det giver lidt modstand og syre.

Tærten passer til en 23-24 cm tærteform. Jeg brugte en perforeret bagering på en perforeret bageplade. Dette gør at du slipper for at forbage dejen, hvilket jeg synes er mega praktisk. Men bruger du en almindelig tærteform, er det nok nødvendigt at give den cirka 10 minutter først. Nogle gange når jeg gør det, så er jeg også en smule doven og bager den ikke blindt, men blot presser den ned med en gaffel efterfølgende. Jeg er også meget forsigtig når jeg laver mørdejen, så den ikke bliver arbejdet for meget med. For hvis du først får aktiveret glutenet, kan den blive for elastisk og trække sig lidt sammen. Det er i hvert fald min tese. Derfor er jeg begyndt at lave dejen i en lidt anden rækkefølge – men med præcist de samme ingredienser. Det virker bare meget bedre for mig. I det her tilfælde skulle jeg alligevel bruge røreskålen til min kitchenaid, så den skulle jo vaskes. Så kunne jeg lige så godt lave dejen deri. Hvis du laver dejen efter den “normale” metode med mel, smør, sukker, æggeblomme rækkefølge, så vil jeg lave den i hånden.

Jeg fik ikke lige vejet mine rabarber helt nøjagtigt, men vil tro at der var cirka 500-600g.

Rabarbermazarin - Med mulighed for sildebensflet.

Thomas
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 8 stykker

Ingredienser
  

 • 125 g smør
 • 50 g sukker
 • 2 æggeblommer
 • 1 knivspids salt
 • 200 g mel

Mazarin

 • 2 æg
 • 100 g sukker
 • 0,5 vaniljestang
 • 125 g marcipan
 • 1,5 spsk mel

Herudover

 • 600 g rabarber
 • 1 spsk flormelis

Sådan gør du
 

Tærtedej

 • Smør, sukker og salt piskes til det er helt let og lyst. Kom æggeblommer i, et efter et. Når massen er helt ensartet sigtes melet i og FOLDES sammen med. Arbejd ikke for meget med det. Til sidst samles det lige i hånden.
 • Film dejen og lad den køle en halv time.
 • Rul dejen tyndt ud og beklæd en tærteform/tærtering med den.
 • Bruger du bagering spring videre. Bruger du en tærteform, bager du tærterne blindt ved 180 grader i 10 minutter.

Mazarin

 • Pisk æg, sukker og vaniljekorn luftigt - bliv ved til sukkeret er opløst.
 • Riv marcipanen og kom den i.
 • Vend melet i.
 • Fordel mazarinmassen på kagen.
 • Skær rabarberne ud i lige lange stykker. Tror mine var cirka 4-5cm. Det er faktisk vigtigere at de er lige lange end hvor lange de er.
 • Læg rabarberne i sildebensmønster - eller lad være.
 • Sigt flormelis over.
 • Bag tærten cirka 25 minutter ved 200 grader. Eller indtil den er gylden og føles som om den har "sat" sig.
 • Lad tærten hvile lidt før den indtages.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close