Go Back

Rabarbermazarin - Med mulighed for sildebensflet.

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 8 stykker
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 50 g sukker
  • 2 æggeblommer
  • 1 knivspids salt
  • 200 g mel

Mazarin

  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 0,5 vaniljestang
  • 125 g marcipan
  • 1,5 spsk mel

Herudover

  • 600 g rabarber
  • 1 spsk flormelis

Sådan gør du

Tærtedej

  • Smør, sukker og salt piskes til det er helt let og lyst. Kom æggeblommer i, et efter et. Når massen er helt ensartet sigtes melet i og FOLDES sammen med. Arbejd ikke for meget med det. Til sidst samles det lige i hånden.
  • Film dejen og lad den køle en halv time.
  • Rul dejen tyndt ud og beklæd en tærteform/tærtering med den.
  • Bruger du bagering spring videre. Bruger du en tærteform, bager du tærterne blindt ved 180 grader i 10 minutter.

Mazarin

  • Pisk æg, sukker og vaniljekorn luftigt - bliv ved til sukkeret er opløst.
  • Riv marcipanen og kom den i.
  • Vend melet i.
  • Fordel mazarinmassen på kagen.
  • Skær rabarberne ud i lige lange stykker. Tror mine var cirka 4-5cm. Det er faktisk vigtigere at de er lige lange end hvor lange de er.
  • Læg rabarberne i sildebensmønster - eller lad være.
  • Sigt flormelis over.
  • Bag tærten cirka 25 minutter ved 200 grader. Eller indtil den er gylden og føles som om den har "sat" sig.
  • Lad tærten hvile lidt før den indtages.