Go Back

Rabarbercheesecake - Den der ikke skal bages.

Forfatter: Thomas

Ingredienser

Bund

  • 350 g havrekiks kan erstattes af digestive
  • 250 g smør
  • 1 lille tsk flagesalt

Rabarber kompot og gele

  • 350 g Rabarber
  • 2 dl vand
  • 2-3 spsk sukker afhængig af surheden
  • 2 +2 blade husblas

Ostecreme

  • 400 g creme cheese
  • 3 spsk flormelis
  • 1 fed vaniljestang
  • 2,5 dl fløde
  • 2 æggehvider
  • 1 knivspids salt
  • 4 blade husblas

Sådan gør du

Bund

  • I en lille gryde brunes smørret til det det nøddebrunt. Kiksene knuses eller køres på en foodprocessor. I kommes smørret og salt, som røres godt rundt. Saltet skal komme som små overraskelser, så det skal i til allersidst.
  • Fordel massen i en springform med bagepapir i bunden. Sæt på køl i en time.

Rabarberkompot-del

  • Læg to blade husblas i blød i koldt vand.
  • Rabarberen rengøres og skæres i stykker af 3-4 cm. Koges møre med vand og sukker. Tager cirka 10-12 minutter.
  • Sigt væsken fra og sæt den til side. Kom kompotten tilbage i gryden - Der må gerne være en smule væske tilbage. Og rør husblassen heri. Når den er smeltet kommes den nu på den letsatte kiksebund. Lad den køle i en halv time på køl.

Ostedel

  • Læg 4 blade husblas i blød i koldt vand.
  • Pisk æggehviderne stive med et knivspids salt. Salt er med til at stabilisere æggehviderne.
  • Pisk 2 dl fløde til skum.
  • Pisk creme cheese med flormelis og vaniljekorn.
  • Varm 0,5dl fløde op i en gryde. Når den koger kommes den udblødte husblas heri og den smelter. Pisk med lynets hast husblassen ind i creme cheese blandingen. Pisk gerne mens den hældes deri.
  • Vend først fløden deri - VEND, som med en dejskraber - Herefter æggehviderne.
  • Fordel massen på kompotten. Lad den køle en time.

Rabarber gele

  • Læg to blade husblas i blød i koldt vand.
  • Mål to deciliter rabarber saft af. Er der ikke nok supplerer du op med vand. Er der for meget drikker du det overskydende med danskvand.
  • Varm op til kogepunktet og opløs husblassen heri. Lad det køle en smule før det hældes over kagen. Fordel den forsigtigt over kagen, så den ikke bare plumper ned igennem kagen.
  • Sæt på køl i minimum en time.
  • Nyd nyd nyd.