Quesadillas – Stop spild af tortilla.

Det kommer nok ikke bag på jer, når jeg siger, at jeg ikke er glad for at smide mad ud. Om det er et løg, et par tortillas eller noget helt andet. Det skal ikke hedde sig.

Så denne frokost blev til efter vi havde fået en gang mexi osso buco.  Jeg havde fået lavet formange tortillas. Hvilket i sig selv faktisk ikke er særligt skidt. For et eller andet sted havde jeg også de her quesadillas i baghovedet. Indholdet blev temmeligt meget tøm køleskabet agtigt. Jeg havde en gang matured cheddar, som jeg havde brugt til et fotoshoot. Jeg havde en gang kedelig pepperoni fra et deeppan pizza forsøg. Og så havde jeg ellers resterne af guacamolen og en salsaen fra dagen før. Brug det ost, som du har. Undlad måske danbo’en, men andre oste som smelter nemt som fx mozzarella er perfekte. Du kan både bruge majs og hvede tortillas til dem her. Jeg brugte dem jeg havde til overs. De var ikke så store. Så bruger du de helt store, man kan købe. Så regn ikke med mere end en quesadilla per person til frokost. Medmindre du selvfølgelig er helt vild med ost. Vi fik to af de små hver. Selvfølgelig spiller mængden af fyld og topping også ind. Vi var i hvert fald godt tilpas efter denne omgang.

Faktisk når det kommer til stykket, så åbner sådan en quesadilla faktisk op for et veritabelt festfyrværkeri af muligheder for at få brugt kødet. I min bog har jeg en version med bønner og oksekød. Du kan også vælge at gå all in med rent ost. Eller skinke, kylling eller… Ja, mulighederne er altså mange.

Quesadillas - Stop spild af tortilla.

Quesadillas - Stop spild af tortilla.

Thomas

Ingredienser
  

 • 4 storetortillas eller 8 små.
 • 150 g revet cheddar
 • 20-25 skiver pepperoni
 • 1 chili
 • 1 løg
 • fedtstof til stegning

til toppen

 • Guacamole
 • Picco de gallo
 • frisk koriander

Sådan gør du
 

 • Kom osten på halvdelen af dine tortillas. Fordel pepperonien herpå. skæl løget i tynde strimler og kom på. Slut til sidst af med lidt chili, hvis dine smagsløg byder det.
 • Læg en tortilla på toppen.
 • Steg quesadillaen på en varm pande i fedtstof, et par minutter på hver side ved mellemvarme.
 • Server med det samme med guacamole, salsa og frisk koriander.

Quesadillas - Stop spild af tortilla.

 

Join the Conversation

 1. Jeg opbevarer altid mine tortillas i fryseren – de er nemme at skille ad og tør hurtigt op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close