Postkort fra Bourges

Der er til en forandring ikke meget mad i dette indlæg. Det er faktisk alle billederne, hvor maden meget kraftigt er sorteret fra. Situationen er den, at jeg blev inviteret til Frankrig for at se en porcelænsfabrik som ligger ved Bourges. Der var lidt fritid, hvor den ikke stod på porcelæn, så der fik jeg muligheden for at knipse lidt billeder af de der normale turistede, instagramvenlige ting, som de er så gode til at fremstille i Frankrig, herunder sjove trapper, skæve døre, katedraler og hvad ved jeg ikke. Dem får du her. Det er også bare mest for at minde om, at jeg stadig er i live. Reelt set havde jeg en hulans masse planer før jeg tog afsted om at forberede lidt godter til jer, men så langt nåede jeg ikke, da livet indhentede mig. Og direkte fra Frankrig til Mallorca, hvor den stod på badeferie uden min kuffert, som ikke ville med. Så jeg måtte affinde mig med ikke at have nogen oplader og rent tøj et par dage. Så man faktisk var tvunget til at feriere. Det var vist meget godt for mig. Nu er jeg i hvert fald klar til hverdagen fra mandag igen. Af ren trods har jeg ikke kaldt dette indlæg sponseret, da det hverken handler om noget produkt eller lignende, men bare var resultatet af fritiden.

Bourges er sådan en by som er stor nok til at have et universitet, men så er det vist også næsten det. Det var i hvert fald det indtryk man fik. Gammel og en lille smule provinsiel, men meget hyggelig. Vi var der ikke så længe, at vi rigtigt kunne gå i dybden, men vi nåede lige igennem det gamle centrum. Vores guide forklarede at noget at det der vigtigt at få med, hvis man nu rundede Bourges var et besøg op i katedralen, hvor man kunne komme op i tårnet. Jeg valgte let og elegant at fingere en knæskade, da jeg har rygende højdeskræk, så det må i undvære synet af – og eventuelt selv få med.  Bourges ligger et par timers kørsel syd for Paris og lidt mindre hvis du er med toget. Til forskel fra Danmark er Franske toge både hurtige og forholdsvis pålidelige, så det kan anbefales at det sådan et. Også fordi Bourges ligger i Loire dalen, hvor der produceres en masse god vin, primært hvidvin. Placeringen er lige midt i Frankrig. Sådan HELT i midten, hvilket faktisk også har været grund til at det har spillet en central rolle magtpolitisk gennem tiderne. En anden grund har været at der har været en del våbenproduktion på stedet grundet råvarerighed. Specielt træ har været vigtig både for porcelæns og våbenindustrien. Der skulle jo fyres, brændes og smeltes en del. Hvis du tager til området er sådan lidt små-keramik-nørdet som jeg, kan du faktisk finde en hel guidet rute, hvor der er forskellige fabrikker og outlets, som du kan besøge. Her kan du købe porcelæn uhørt billigt. Det kommer jeg ind på senere. Og selvfølgelig også med en anbefaling af et specielt sted.

De sidste par billeder (inkl dem med haven) er fra et hotel, hvor vi fik en lille vinsmagning af de lokale druer. Skal du have hele den franske charme med, synes jeg du skulle kigge forbi det til en enkelt overnatning. Det ligger centralt – men er måske heller ikke helt billigt. Tjek det ud her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close