Pasta med oksekød simret i rødvin.

Der var en gang hvor jeg altid lavede masser af pastaretter på bloggen. Men jeg vil sige, at der var også en gang, hvor der ikke var den store censur på hvad der så kom på bloggen. Der er jeg blevet noget mere kræsen efterhånden. Og jeg synes bare jeg har været forbi mange af de der klassiske sager med pasta. Og denne ret kunne sikkert også ligne noget andet, som tidligere har været på. Men nu kommer den altså.

Situationen er den, at som børnefamilie kan det være en udfordring at få to kræsne unger til at spise. Faktisk er den lille ikke kræsen. Men det er den store lidt, for det skal man være når man er 5 år. Og den lille ser bare helt vildt meget op til sin storebror, så han efterligner en kræsenhed. Så resultatet er to unger som ikke rigtigt får spist meget aftensmad – Nogle gange. Men jeg har sluttet fred med det. Vi får dem ofte til at smage og en dag finder de vel ud af, at de er ved at være sultne. Men en ting vil de altid spise – og det er ikke en gang altid pommes frites virker – Og det er pasta. Om den bliver præsenteret med den lækreste ragú eller i rå kogt form, det spiller ingen rolle.

Så vi får ret tit pasta. I hvert fald 3 gange om måneden. Oftest byder den bare på den der hverdags-overlevelses-agtige kødsovs med dåsetomater og sådan, som bliver bakset sammen på cirka 45 minutter alt inkl. Jeg er så vild med den, at jeg faktisk har skrevet en ode til lige præcist den ret på Heartbeats.

Idag blev der lavet den version, som tager lidt mere tid. Udgangspunktet var at jeg fandt noget tykkam i tern. Det er min favoritudskæring, når det kommer til ting som skal have lang tid. En hurtig rundering i køkkenet skulle afsløre en rødvinrest fra nytåret, som jeg ikke havde fået lukket ordentligt til, så den var bedst i maden. Den var næsten for god til formålet, men ovenpå dagens pressemøde, så skulle man være lidt god ved sig selv.

Nu er det jo en pastaret, men faktisk var kombinationen ret genkendelig fra da jeg var på pressetur til Ribera del duero området, hvor vinen også var fra. Her fik vi noget langtidsstegt lam, hvor der var masser af rosmarin, hvidløg, løg og rød peber til. Der var vinen godtnok i glasset ved siden af. Men det er lidt de samme smage, som endte heri. Det er ikke sådan et rigtigt sponseret indlæg, men jeg har tagget det fordi at jeg nu en gang bruger en vin fra området og jeg har arbejdet sammen med dem. Så der er ikke nogen der skal have noget på mig. Jeg har selv betalt for vinen. Og alt det andet. Better safe than sorry.

Når jeg laver simreretter til pasta, hvor der er vin og tomat i. Så starter jeg faktisk ofte med at lade det stå og simre sammen med lidt fond. For så først at komme tomaterne på længere henne i processen. Jeg synes det gør noget godt for smagen, at det får lov til at koge ind først. Så får du en lidt rundere smag. Og tomaterne har stadig noget friskhed, så det ikke bare er en brun masse. Ikke at der er noget galt i brun mad. Jeg kan bare godt lide at man kan ane forskellene.

Det tager godt to til to en halv time at frembringe denne ret. Men heldigvis går størstedelen af tiden under låg, så du kan bare starte op sidst på eftermiddagen og så klarer den sig selv. Jeg vil tro, at den også kan laves i ovnen, hvis det skal være helt bekymringsfrit. Nemt er det i hvert fald under alle omstændigheder.

Pasta med langtidssimret oksekød med rødvin

Thomas
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer
Ret pasta
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 700 g oksekød i tern. Her tykkam
  • 2 stk løg
  • 1 stk gulerod
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 3-4 dl god oksefond
  • 4 dl rødvin
  • 5 stk laurbærblade
  • 5 stk rosmarinkviste
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 350-400 g pasta (her linguini med 50% fuldkorn fra Il fornaio)
  • Basilikumblade og parmesan til toppen.

Sådan gør du
 

  • Brun ternene af oksekød grundigt i olie. Tag dem af gryden.
  • Kom tern af løg, gulerod og hvidløg på. Lad det svitse i 5-6 minutter til løgene er klare. de skal ikke tage farve. Returner oksekødet sammen med strimler af rød peber.
  • Kom fond og rødvin på. Lad det boble op og skum urenheder fra nogle gange. Kom herefter laurbær og rosmarin på. Bind det gerne sammen. Lad det simre en time.
  • Kom herefter tomatpure og hakkede tomater på. Simmer cirka 45minutter til en time. Indtil kødet er helt mørt. Smagt til med salt og peber.
  • Vend kogt pasta i. Lad det samle sig 5-10 minutter før det serveres med basilikumblade og parmesan.

Join the Conversation

  1. Hva betyr: Tykkam ( oksekjøtt)
    Mvh
    Oddveig Westby
    Norge

    1. Tykkam er en udskæring på koen. Den sidder på skulderen. På engelsk er det det man kalder chuck.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close