Pasta med kødboller.

I går morges så jeg Klidmosters opskrift på kødeboller af ged og det satte noget af en rumlen i gang i maven. Hele dagen tænkte jeg på kødboller. Jeg kunne ikke spise frokost, fordi jeg tænkte på kødboller. Jeg kunne nærmest ikke arbejde, fordi jeg tænkte på kødboller… (sagde prinsessen). Så da jeg endeligt fik fri, var det straks ud og købe ind. Klokken 19 er det ikke lige hvor som helst at man kan opdrive gedekød, så det blev en noget mere konventionel version jeg lavede. Tomatsaucen kunne sagtens have simret længere, men til gengæld var det også meget godt at alle grøntsagerne ikke var kogt helt ud. Min mave dikterede simpelthen at der skulle spises. Det tog 45 minutter fra jeg trådte ind af døren til vi kunne spise.

Pasta med kødboller.Jeg lavede kødboller af et halvt kilo oksefars. Jeg brugte 8-12 procent. Jeg synes ikke det må være for magert – Så bliver det sgu for kedeligt. Her var mad til 2 mennesker, 2 aftener i træk. Husk at holde lidt igen med salten, parmesanen gør sit.

Til kødbollerne skal du bruge:

 • 500g hakket okse
 • 1 æg,
 • 1 dl rasp.
 • 4 fed hvidløg, presset.
 • 75g Revet parmesan (cirka)
 • Pasta med kødboller.8 Soltørrede tomater i olie, hakket fint.
 • 1 spsk tørret timian
 • 1 spsk paprika.
 • Salt og Peber.

Egentlig er det blot at mose det hele sammen. Jeg gjorde det med hånden, men det var mest fordi jeg ikke gad vaske op. En håndmixer kan også bruges. Mine blev rullet til kugler med det samme, men normalt plejer jeg at lade den stå en halv til en hel time, så farsen kan nå at sætte sig. Jeg stegte dem i halv olivenolie, halvt olie fra de soltørrede tomater. De skal steges til at de har stegeskorpe på alle sider. De får alligevel det sidste, når de står og bliver varmet igennem med tomatsaucen til sidst.

Pasta med kødboller.Tomatsaucen var der ikke meget nyt i.

 • 1 stort rødløg i tynde strimler.
 • 1 rød peber.
 • 3 fed hvidløg,
 • Tomatkoncentrat svarende til en dåse
 • 4 tomater.
 • 1 dåse flåede tomater.
 • En smule sherryeddike.
 • Paprika, oregano, salt, peber, sukker
Pasta med kødboller.Ingredienserne kom cirka i i den rækkefølge de er nævnt. Jeg stegte i olien, som jeg også stegte kødbollerne i. Der er der nogle ting som du ALTID skal huske når du laver tomatsauce. Dine hvidløg må ikke branke, så bliver de bitre. Tomatkoncentraten har til gengæld godt af at blive stegt lidt før de andre tomater kommer i. Dette frigiver en masse smag. Du skal huske at smage til med sukker, når du bruger tomater. Men udover det, så er det bare lige ud af landevejen.

Pasta med kødboller.Jeg havde købt økologisk spaghetti i Lidl – Super fint, og til 7kr for et halvt kilo, så kan man ikke rigtigt klage over prisen.

Da jeg satte spaghettien over og koge dumpede jeg også kødbollerne tilbage i saucen.

På anretningen kom også den obligatoriske revne parmesan, basilikum og en lille smule olivenolie.

Igen, det tog 45 minutter at lave. Hvorfor så bruge samme tid på at vente på take-away? 😉

Pasta med kødboller.

 

Join the Conversation

 1. Svend Aage says:

  Hold nu ! Nogen lækre kødboller!

  De kan klart anbefales 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close