Pære Belle Helene

Jeg må indrømme, at det var faktisk ikke planen, at I skulle se denne opskrift før bogen kom på gaden. Men da jeg testede den igår blev billederne så gode, at jeg egentlig gerne ville dele den. Sikken et dilemma. Så må jeg jo se, hvad jeg kan finde på i stedet for den. Og måske skal du bare glemme, at du har set den her.

Det er ved at være noget tid siden at jeg fik min ismaskine og jeg har kørt mangt og meget igennem den. Men jeg tror den her helt simple vaniljeis har været den bedste indtil videre. Let og cremet, med stor smag af vanilje. Jeg brugte også den fedeste vaniljestang jeg kunne opdrive. Det er rigtig flødeis, så den er rigtig rig, men sådan skal det være. Basta.

Nu er det jo ikke en hel original Pære belle Helene, da der mangler kandiserede violer på. Det kunne jeg ikke lige opdrive. Men jeg tror det går.Pære Belle Helene

Sukkerkogte pærer

  • 4 pærer
  • 1 kanelstang
  • 100g sukker
  • Vand til det dækker (ca 1 liter)

Skræl pærerne og fjern kernehuset. Kom dem i en gryde og tilsæt vand og sukker. Bring sukkerlagen i kog og skru så ned. De skal egentlig blot pochere, så den ligge lige under kogepunktet. De skal – afhængig af størrelsen – pochere cirka 20 minutter. Mærk efter med en kniv.

Du kan sagtens lave flere pærer, da de er gode at gemme til en dag, hvor du vil have en hurtig dessert. Sæt dem på køl i lagen.

Vaniljeis

2,5dl fløde

2,5dl mælk

5 æggeblommer

1 vaniljestang

100g sukker

Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem sammen med stangen i en gryde med mælk og fløde. Bring blandingen i kog. Sluk umiddelbart efter at det har boblet. Pisk æggeblommer og sukker sammen. Under kraftig piskning kommes mælken i æggesnapsen i en blid stråle. Kom massen tilbage i gryden og varm den til er 80 grader. Pas på den ikke bliver varmere, for så ender du op med røræg. Kom den over i en skål og lad den køle. Herefter kan du køre den på en ismaskine – Eller komme den i en form og komme direkte på køl. Husk i så fald at røre i den ofte.

Chokoladesauce

Egentlig blev dette lidt en redning, da jeg fandt ud af, at jeg ikke havde mere fløde. Åh nej. Men det virkede faktisk overraskende godt og jeg vil egentlig også bare bruge denne fremadrettet.

  • 50g chokolade
  • 0,5dl mælk
  • 15g smør.

Kom alle tre dele i en kasserolle. Lun/varm det hele igennem, så både smør og chokolade smelter. Pisk det sammen og så er du der faktisk.

Nu er det bare at servere. Velbekomme.

Pære Belle Helene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close