Panna Cotta med Brombær og Solbær kompot.

Aftenens dessert skulle være en panna cotta. Det var italiensk tema og jeg er ikke særligt velbevandret i italienske desserter. Så jeg stolede på noget af det velkendte skyts.

Panna Cotta.

Panna Cotta med Brombær og Solbær kompot.Panna Cotta betyder bare kogt fløde og det er næsten også kun det det er. Tilsæt lidt vanilie, sukker og husblas, så er du der faktisk.

Hvad skal du bruge? – til 4-6 personer.

  • 0,5l piskefløde.
  • 6 spiseskefulde sukker.
  • 1 vaniliestang
  • 5 blade husblas.

Panna Cotta med Brombær og Solbær kompot.Du starter med at sætte en tykbundet kasserolle over med fløden. Jeg plejer at sætte den på middelvarme – Sørg for at røre løbende, du har ikke lyst til at den brænder på.

Tag cirka en spiseskefuld sukker på et skærebræt. Del din vaniliestang på langs og skrab marven ud i sukkeret. Sørg for at “trække” det godt rundt, så det bliver fordelt. Tilsæt det til fløden sammen med det resterende sukker. Du kan også smide den “tomme” vaniliestang i gryden. Det giver mere smag.

Panna Cotta med Brombær og Solbær kompot.Lad det koge op og lad det simre under konstant omrøring i cirka 10 minutter. I mellemtiden skal du udbløde husblassen i koldt vand.

Når fløden har kogt i cirka 10 minutter, så tager du den af blusset og tilsætter husblassen. Husk lige at klem vandet ud af den inden den skal i fløden. Sørg for at rør til at husblassen er helt udblødt.

Fordel fløden i passende glas eller forme og sæt den på køl. Den skal være gennemkold inden du serverer, så den skal i hvert fald have minimum to timer i køleskabet.

Panna Cotta med Brombær og Solbær kompot.Bærkompot

Til panna cottaen fik vi en bærkompot. Som ofte før valgte jeg ikke at søde den så meget, da jeg godt kan lide det friske modspil til den søde flødedessert. Hvis du synes den skal være sødere, så kan du eventuelt smage til med mere sukker. Stjerneanisen var noget jeg fandt på lige før den skulle over på blusset, men jeg blev meget overrasket over hvor godt det fungerede sammen med solbær. Det var sådan en lækker overraskelse som klemte sig ind i eftersmagen.

Hvad skal du bruge?

  • 75g brombær
  • 75g hindbær
  • 150g solbær
  • 75g sukker.
  • 10 mynteblade.
  • saften fra en halv citron,
  • 3 stjerne anis.

Alt ovenstående kommer i en gryde sammen med vand nok til bunden er dækket – dette er blot en lille foranstaltning, så det ikke brænder på. Det skal koge i cirka 10 minutter.

Jeg synes det er meget svært at smage varm frugt til, da jeg synes det ændrer lidt på smagen, så jeg venter altid til det er kølet ned, til at smage endeligt til. Ikke nok med at det blev smagt til, så fik det også en tur med min bamix, så det blev helt glat – Jeg havde dog taget anis’en op inden.

Bare som et lille hint, så smager det også utroligt dejligt på et stykke hvidt brød dagen efter.

TIPS til servering:

Når du skal have panna cottaen ud formen, så er det godt at have et fad med meget varmt vand til at stå. Hvis du sætter din panna cotta ned i dette, så smelter det yderste og du kan vippe den ud af formen.

Jeg serverede med nogle friske brombær.

Panna Cotta med Brombær og Solbær kompot.

Panna Cotta med Brombær og Solbær kompot.
Jesper kunne ikke lide ost, så han fik dobbelt fløde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close