Ærteblinis med hummer og chorizo.

Lørdagens første ret er temmeligt meget et mix, som jeg gerne vil tage æren for. Jeg har i hvert fald ikke hørt om nogen som blandede lige præcist disse ting sammen. Af god grund? 😉 Folk kunne i hvert fald godt lide det.

Hvad var det så? Jo, det var en ærteblinis med hytteost, krydderurtepesto, hummerhaler og sprød chorizo.

Ærteblinis med hummer og chorizo.

Ærteblinis

Ærteblinis med hummer og chorizo.For at starte fra bunden, så startede jeg om morgenen med at lave dejen til mine blinis.

Hvad skal du bruge?

 • 200g ærter – Om de er friske eller frosne, tror jeg ikke spiller den store rolle.
 • 1 æg.
 • 4 spiseskefulde mel.
 • 3 spiseskefulde Skyr Fraiche.
 • Ærteblinis med hummer og chorizo.1 teske bagepulver,
 • 1 dusk dild,
 • 1 knivspids salt
 • 2 spiseskefulde olie

Ærterne skal først blancheres, men i stedet for at tage den helt store tur med at svine både gryde og alt muligt til, kogte jeg vand i elkedlen og hældte over ærterne, som var i piskeglasset til min bamix. Efter to minutter siede jeg vandet fra og tilsatte alle de andre ovenstående ingredienser. Jeg Ærteblinis med hummer og chorizo.kørte til dejen var praktisk talt ensartet.

Egentlig, ligesom pandekager, har dejen godt af at stå, når den er rørt sammen. Jeg rørte dejen og tog ud for at handle resten ind, men 20 minutter til en halv time er også nok. Herefter blev de stegt på panden i lidt olie. De skal ikke have særligt lang tid på hver side – Cirka to minutter. Jeg sørgede for at gøre alt klar om eftermiddagen, så jeg ikke skulle bøvle med dette om aftenen. De skulle lige have et par minutter i en varm ovn efter, så var de klar til servering.

Krydderurtepesto

Cirka 95% inspireret af Klidmosters Løvstikkepesto og så 5% nødtørft kom denne pestoagtige ting til verden.

Fredag gjorde jeg mig den store opdagelse at et ret stort bed i baggården er dækket med krydderurter, godtnok mest mynte. Men der var også lidt løvstikke, som jeg allernådigst lånte lidt af. (er det venligt at låne uden at spørge? – Ok jeg stjal en håndfuld).

Det kom i kværnen til min bamix, sammen med dette et stort fed hvidløg, lidt purløg, mandler, citronsaft og olivenolie. Jeg havde været temmeligt gavmildt med mandlerne (cirka 15) i forhold til ret få krydderurter, så jeg blev nødt til at supplere op med noget persille, så det kunne få lidt af den grønne farve igen. Den kan forresten trække forholdsvist meget olie. Du blender til den har den ønskede konsistens.

Skulle du have noget i overskud, så passer det faktisk også meget godt til en rubber med spegepølse dagen efter.

Så det der kom i var:

 • 1 dusk løvstikke,
 • 1 lille dusk purløg,
 • 1 fed hvidløg,
 • 1 dusk persille.
 • 15 mandler
 • saften af en halv citron.
 • 1,5 dl oliven olie.
 • Salt og Peber.

Herudover sørgede jeg for at have skåret min chorizo i meget tynde skiver, så de var klar til at smide på panden, når gæsterne kom.

Anretning

Lige da gæsterne kom, så satte jeg en pande over med en smule olie og startede med at riste min chorizo af. De skal ikke have særligt lang tid på hver side – Cirka som tyndt bacon på en glohed pande. Jeg ville have dette til at være et både salt og knasende alternativ modspil til resten af retten. Da de var færdige kom de på fedtsugende papir og så fik hummerhalerne en tur. Jeg fjernede ikke noget af olien på panden, da det mestendels kom fra chorizoen, så det var dejligt smagfuldt. Jeg havde dem kun på varmen i cirka 15 sekunder og så tog jeg panden af blusset. De skulle ikke koge, bare have en smule varme og smag.

Det blev anrettet på følgende måde. 2 blinis pr tallerken, 1 god skefuld hytteost pr blinis. Herpå pestoen og hummerhalerne og chorizoen. Jeg kværnede lidt peber udover hver og så et par dryp olie.

Tallerkensmækkerne er udelukkende fordi de er så flotte. Det er pyntelis som gik amok, beklager. Af uransagelige årsager, så blev ikke alle billeder lige gode. Det fandt jeg først ud af dagen efter, og ville ikke lige lave en ny omgang mad for at tage nye billeder 🙂

Ærteblinis med hummer og chorizo.
1.
Ærteblinis med hummer og chorizo.
2.
Ærteblinis med hummer og chorizo.
3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close