Boller i karry

Boller i karry
Fars i fusselmalet skål af ren plast.

Søndag blev det besluttet at den 21. august – udover at være min søsters fødselsdag – skulle Boller i Karry dag. Vi satsede på at gøre den international, men “Balls in curry” lød bare forkert. Høhø.

Jeg har siden søndag glædet mig til at det skulle blive tirsdag.

Dette blev en forholdsvist ganske regulær gang boller i karry. Den kan varieres og jazzes op i det uendelige. Jeg brugte rent svinehak, men man kan også sagtens bruge kalv og flæsk.

Det to cirka en time og 20 minutter at lave det, men det  er vist vores egen skyld, for vi erfarede pludseligt at vi ikke havde ris i hytten. Og det skal der altså til. Så hvis du har tænkt over at der skal ris til, så tager det ikke over en time at lave.

Hvad skal du bruge (4 pers)?

Boller:

 • Boller i karry
  Kogende kød – Når de rammer overfladen er de klar.

  500g hakket svin

 • 2 æg.
 • 1 dl mel (strøget)
 • en smule mælk.
 • 1 løg, revet på rivejernet.
 • Salt og peber.
 • Vand og boullionterning til kogning.

KarrySOVS:

 • 1 æble – revet.
 • 1 løg – revet.
 • 3 spiseskefulde mel.
 • 50g smør (Måske lidt mindre)
 • 1-1,5 spiseskefuld karry.
 • Boller i karry
  Kogt kød.

  2 stjerneanis.

 • 1 teske korianderfrø.
 • Salt og peber.

Start med at sætte en stor gryde over og koge med vand og et par boullionterninger – Jeg bruger altid hønseversionen. Det skal helst være en gryde af en nogenlunde kaliber, så den kan holde på varmen når du dumper koldt fars ned i den.

Farsen skal egentlig blot røres sammen, som du tidligere har gjort. Jeg bruger håndtøjet, så jeg slipper for opvasken. Det tager blot to minutter. Normalt er det altid godt at lade den hvile, men det var tiden ikke til idag. Jeg startede først med at lave mad lidt i otte, så kunne regne ud hvor sent det kunne blive. Maven knurrede.

Når du skal forme farsen til bollerne, så bruger jeg altid en ske i højre hånd og en min venstre håndflade. Det er en god idé at fugte skeen i vandet mellem hver bolle. Det gør det hele det meget nemmere at arbejde med. Hvor lang tid skal sådan nogle krabater så have? Ser du, når de kommer op til overfladen er de faktisk klar. De skal alligevel varmes igennem isaucen, så de skal nok blive nok. Tag dem op derefter – Men husk ikke at smide kogevandet ud, det skal du bruge til saucen.

Karrysauce.

Boller i karry
Karrysovs – in the making.

Jeg laver min sovs meget opbagt. Smelt smørret i gryden. Når det er smeltet tilsætter løgene og karry. Karryen har godt af at stege, det samme løgene. Når det er faldt en kende sammen  tilsætter jeg æblet og ret hurtigt derefter melet. Melet har den funktion, at den jævner sovsen. Når melet lige som er kogt ind i retten sammen med væskerne, er det klar til den første kogevand. Jeg tager altid lidt af gangen, fordi jeg hader når den er blevet stiv. Smag til med krydderier. Alt afhængig af hvilken karry du bruger, så er der kæmpe forskel i smagen, så husk at smag efter.

Boller i karryTil retten fik vi Jasmin ris kogt lige efter posens vejledning, en råkost med gulerod, sultana rosiner, cashewnødder og limesaft og som prikken over i’et noget af mit hjemmekogte blommechutney.

Hvor er det lang tid siden jeg har fået boller i karry. Jeg glæder mig allerede til resterne i aften.

Boller i karry

Boller i karry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close