Ølkage – måske verdens nemmeste kage.

I et par dage har vi gået og mumlet i krogene om ølkage. Jeg ved ikke helt hvor det kom fra, men det ville ikke rigtigt tage stop. Der var ikke langt fra tanke til handling pludseligt. Det startede egentlig ud med at jeg fandt en creme double fra Arla Unika, som jeg ikke havde fået brugt. Og i stedet for blot at lade den dø, så skulle jeg lige prøve at lave en gang smør med den. Mere om dette i et andet indlæg. Men altså, man skulle jo også have noget at bruge denne nykærnede smør til, og det blev så som tilbehør til denne ølkage.

Det er så nemt. I de opskrifter jeg lige kunne finde i mine oldschool bagebøger blev der brugt brun farin. Jeg valgte at erstatte denne med muscovado sukker, som jeg synes er meget mere delikat. Jeg brugte Tipo 00 mel, da jeg synes det virker rigtigt godt til kager. Brug bare helt almindeligt mel. Din mormor har helt sikkert ikke brugt hverken fancy sukker eller mel.

Hvad skal du bruge?

  • 500g mel
  • 450g muscovado sukker
  • 1 nissebajer
  • 1 teskefuld natron
  • 1 teskefuld stødte nelliker
  • 1 teskefuld stødt ingefær
  • 1,5 teskefuld kanel ( halvt ægte kanel og halvt “ordinært” kanel – begge fra Urtekram)

Mix alle tingene – ja, jeg sagde det var nemt. Kom det i en bagepapirsklædt rugbrødsform. Bag ved 175 grader til du kan stikke i den med en pind og der ikke kommer noget med op. Jeg gav min cirka 50 minutter. Men bagetiden afhænger lidt af højden på din kage.

Server den lun med smør. Del med en du rigtigt godt kan lide.

Ølkage - måske verdens nemmeste kage. Ølkage - måske verdens nemmeste kage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close