Roastbeef – Sådan steger du den.

Roastbeef - Sådan steger du den.

 

Jeg må indrømme, denne uge har været en meget lidt kedelig uge hvad angår bespisningen. Jeg har arbejdet alt for meget til at kunne tænke mad ind i regnskabet. Endeligt weekend nu, så nu kunne jeg tage revanche.

Vi løber snart ind i en “koldt bords” højtid, nemlig påsken. Så jeg tænkte at jeg ville dele et par tips til at stege en roastbeef, som er blandt en af mine helt klare favoritter på det kolde bord. I Irma var der tilbud på roastbeef, så vi købte en rigeligt stor en af slagsen, så den både kunne udgøre aftensmaden og kunne gøre sig på lidt smørrebrød.

Sidste søndag var jeg på Aamanns og spise frokost. Desværre var jeg ikke helt heldig med kameraet, så billederne yder desværre ikke rigtigt maden den respekt, som den burde have. Så jeg føler mig næsten nødsaget til at tage derop og spise frokost igen. Øv hva?

Det er faktisk utroligt nemt at stege sådan en roastbeef. Hvis du har et stegetermometer, kan du næsten ikke gå galt i byen. Jeg har i mine unge dage arbejdet ved slagter, hvor vi også lavede meget smørrebrød.  Her kogte vi vores roastbeef og bagefter stegte den på panden, for at give lidt stegeskorpe. Har du lyst til at koge smagen ud af kødet, så er det vejen frem. Har du godt kød, så synes jeg du bør bruge ovnen, for at yde kødet retfærdighed.

Sådan gør du.

Start med at tage kødet ud en times tid før du går i gang. Generelt når du skal lave rødt kød, så bør du tage kødet ud før du skal bruge det. Grunden til dette er at du gerne vil have kødets kernetemperatur op på stuetemperatur. Så skal du nemlig varme kødet mindre for at få den op på den ønskede kernetemperatur. Når oksekød bliver over 62 grader begynder det at blive gråt.

Giv kødet rigeligt salt og friskkværnet peber.

Roastbeef - Sådan steger du den.

 

På en varm pande med en smule olie bruner du roastbeef godt af – På alle sider.

Hvis du har lidt krydderurter kan du fint lægge dem sammen med kødet i en bradepande. Kom kødet i en 200 grader varm ovn – Gerne med et stegetermometer i.

Roastbeef - Sådan steger du den.

 

Jeg har ikke noget stegetermometer, så jeg satsede på mit held. Jeg gav det 35 minutter og det passede perfekt. Hvis du bruger stegetermometer, så skal kernetemperaturen være 55 grader, når den skal ud.

Herefter skal den hvile 20-25 minutters tid under et klæde. Og så er du ellers klar. Skær kødet i skiver af en halv til en hel centimeters tykkelse. Ikke tykkere. Så har du kød, så fuglene synger.

Roastbeef - Sådan steger du den.

Roastbeef - Sådan steger du den.

 

Jeg serverede med hjemmefritere pommes frites, en salat og en mayonaise med estragon og grov sennep. Ja, det skulle egentligt have været en bearnaise, men jeg valgte at lave den direkte på blusset, som jeg normalt gør. Men samtidigt også lave mange andre ting og sager samtidigt, så skidtet skilte. Og bare lige til en forandring, så havde jeg ikke reserve-smør i køleskabet. Det blev en mayo, for det kan man jo altid.

Salaten var ganske enkel. En fennikel, et halvt rødløg, skallen af en citron, citronsaft, olivenolie, mynteblade, salt og peber.

Husk at stege dine pommes frites af to omgange, så bliver de så dejligt sprøde.

 

Roastbeef - Sådan steger du den.

Roastbeef - Sådan steger du den.

Roastbeef - Sådan steger du den.

 

Join the Conversation

 1. Bitten Rosek. amp-Sejersen says:

  Jeg faldt lige over din blog, da jeg søgte stegetid for roastbeef i ovn. Jeg vil prøve dit tilbehør en anden gang, for det ser lækkert ud, men i dag er jeg blevet overtalt til at lave bagekartofler med creme fraichedressing og hvidløgssmør samt grillede halve tomater med balsamico, basilikum, hvidløgssalt, peber og basilikumolivenolie på 😀

  1. Det lyder nu også utroligt lækkert, det som du har i gryderne.
   Meget lækkert faktisk.

   THomas

 2. Christine says:

  Det ser lækkert ud!! Hvor stor var din roastbeef? Jeg har to små på ca. 400 g. stykket og intet stegetermometer. Jeg tænker at brune dem og så omkring 25 min. i ovnen. Er det for meget, hvis de skal være rosa?
  Mange hilsner Christine

  1. Hej Christine.
   Et sted mellem 20 og 25 minutter passer nok meget godt. Det afhænger jo også lidt af om de er længere end de er brede. Når du trykker på dem med hånden, skal de give lidt efter.

   Thomas

 3. Jørgen Kristensen says:

  Har du ikke overvejet at prøve Sous Vide? Tror det ville egne sig fremragende til denne ret?

  1. Hej Jørgen,

   Nu skal jeg jo helst ikke lyde for gammeldags, men jeg kan bedre lide at stege den i ovnen, da det giver lidt mere smag.
   Selvfølgelig kan du lave den perfekt med sousvide, men synes det andet har mere charme 🙂

   Thomas

 4. Hans-Jørgen says:

  Jeg kan ikke få den til at blive rigtigt rosa. Jeg erkender at jeg pakker den ind i staniol, og et klæde over. Er det grunden til den bliver lidt gemmenstegt?

  1. Jeg tror sagtens at det kan være grunden. Når den hygger sig under staniol og et klæde fortsætter den jo med at tilberede. Det gør den faktisk allerede uden. Så det bliver bare rigtigt meget der.

   Thomas

   1. Sanne Mortensen says:

    Hej 🙂
    Hvis den bare hviler under et klæde, bliver den så ikke kold??

    1. Slet ikke. Du skal tænke på, at der er masser af varme tilbage i den. I løbet af 10 minutter vil den stige måske 8 grader i kernetemperatur.

 5. Dette er min fortrukne opskrift på roastbeef som plejer at give en god og rød roastbeef.

 6. Hej!
  Hvis jeg samtidig skal have kartofler i ovnen, og derfor bruger varmluft – hvor mange grader og ca. tid vil du tro at jeg skal bruge? (stegen er ca. et kg)

  Håber at du kan hjælpe!
  Hilsen Anne

  1. Hej Anne,
   Umiddelbart vil jeg bruge 200 grader varm luft også. Og tiden er cirka den samme.
   Sæt kartofler og steg ind samtidigt. Så passer det med at de er færdige cirka når stegen er klar.

   Thomas

 7. Kim Kæraa says:

  Kære læser
  Et godt gammelt husråd fra min svigermor er, at koge roastbeefen 5 til 7 min. først og derefter stege den enten i ovn eller på pande. På panden skal den vendes ofte. Kogningen gør at saften bliver i kødet, kan ikke komme ud, da kødfibrene på overfladen trække sig sammen, og kødet bliver dejligt saftig og rødt. Forhindrer også, at stegningen får overhånd og roasten ikke forsvinder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close