Nemme frokost fladbrød med kalv

Jeg ved ikke rigtigt om jeg er klar til at indvie jer i forretningshemmelighederne fra Madet Mere. Ok, der er faktisk ikke særligt mange, så vi kan nok ikke forvente at der bliver breaking news for på landets aviser her. Men jeg vil gerne løfte sløret for at jeg har cirka lige så travlt, som alle andre småbørns/tumlinge forældre til trods for at jeg spenderer meget af min tid hjemme. Der er skal jo ligesom arbejdes, når jeg er hjemme. Så hvornår har jeg egentlig fri? Det mangler jeg stadig at opklare. Men en ting som jeg er blevet jævnt glad for på det seneste er færdige naanbrød. Og ja, du kan sagtens bage dem selv, så bruger du bare denne opskrift, de er sindssygt godt. Jeg ved at jeg har en der er endnu nemmere, men jeg kan bare ikke lige finde den. Det er noget med mel, vand, bagepulver, salt og olie. Mixe mixe, rul og steg på panden. Men hvis du allerede bliver lidt træt af at tænke på brødene, så gør som jeg, køb skidtet (en gang i mellem). Det kan nemlig være redningen. Jeg har både lavet nogle tilvirkede pizzaer, nogle tilvirkede sloppy joe ting med masser af ost og så dem her. Alternativ kan du også prøve de her spicy kødboller på dem. Det er for det meste når jeg er alene hjemme med arvingen, at det bliver til købe versionen. Så ved jeg nemlig, at jeg er cirka 20 minutter fra et skrigende barn, på det tidspunkt han kommer op af badet. Han bliver cirka lige så HANGRY som sin far.

I dette tilfælde var det bare konen, (ikke bare som i at det er mindre vigtigt, men  bare som i at det ikke var konen og barnet – bare lige for at få det på det rene), som skulle forkæles med en frokost inden en aftenvagt for hendes vedkommende. Det var dagen efter jeg havde skudt billeder af en masse kalvekød for Danish Crown, så jeg havde et par koteletter, som  skulle spises. I stedet for at lave den sædvanlige med bearnaise og stivelse til, blev det lidt grønnere. Avocado og ærter blev stavblendet til en mos. Koteletterne blev toppet med majs. Det meste var noget der kunne opdrives i køleskab eller fryser. Så reelt en ret god redning af mad. Og skulle du have noget af gårsdagens gode steg, så bruger du bare den i stedet.

Og endnu et win med denne omgang er at du laver det hele på en pande, så opvasken er minimal.

To hurtigt opklarende svar på spørgsmål, som ikke er stillet endnu. Det som man kalder en bøf på en ko, hedder bare en kotelet på en kalv – Medmindre det er ribeyes, for de hedder stadig ribeyes. Men bøffer af fileten bliver tryllet til koteletter, når det er kalv vi taler om. Nummer to – Grøn tabasco er tabasco lavet på jalapenos. Den er ikke helt så stærk og lidt mere frugtig frisk. Perfekt til avocado. Den kan købes i større supermarkeder. Husk, tabasco (i alle afskygninger) er ikke kun noget man bruger, når det skal være stærkt. Alle hotsaucerne er fermenterede, så de er også med til at give bund til en ret. Så brug dem også som smagsgivere eller forstærkere.

Her er der frokost til to.

Nemme frokost fladbrød med kalv

Thomas
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter

Ingredienser
  

  • 2 kalvekoteletter af 200g stykket.
  • 2 naanbrød
  • 1 avocado
  • 250 g optøede ærter
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • Grøn tabasco kan undlades
  • Olivenolie
  • salt og peber
  • 1 limefrugt
  • 200 g majs - fra frost eller dåse
  • 0,5 rød peber
  • 2 spsk finthakket koriander plus lidt til toppen

Sådan gør du
 

  • Naanbrødene steges på en tør pande, så de kommer til live igen. 2 minutter på hver side.
  • Kalvekoteletterne krydres med salt og peber. Brunes af i en smule olie på begge sider og steges så 3 minutter på hver side i smør. Lad dem trække 5 minutter før de skæres i tynde skiver.
  • Kom majsene på panden - med det fedtstof som måtte være tilbage på den. Steg dem hårdt i et par minutter, tilsæt på 1 skalotteløg i skiver og peberfrugt. Steg endnu et par minutter før korianderen vendes i og det hele smages til med salt og peber.
  • I mellemtiden blendes avocado, ærter, 1 skalotteløg, hvidløg, saften af 1 lime og 4 spsk olivenolie til en forholdsvis fin mos. Smag til med salt, peber og grøn tabasco.
  • Arranger nu ærte/avocadomosen på toppen af naanbrødene. Herpå slices af kalvekotelet og til sidst majsene. En smule koriander har aldrig skadet nogen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close