Nem honningkage med smørcreme – giveaway afsluttet.

Give Away – Reklame – I samarbejde med Thuesen Jensen og Pillivuyt

Så blev det endeligt første søndag i advent. Det har jeg ventet ret længe på, for i bund grund betyder det, at jeg skal til at begave nogle heldige læsere herinde. Det skal ikke være nogen som helst hemmelighed, at jeg har et ret godt samarbejde med Thuesen Jensen. Thuesen Jensen er et multibrandhus om man vil, som sørger for at holde den skandinaviske befolkning kørende med godt køkkengrej. Herunder brands som KitchenAid, Mauviel, Pillivuyt, Lion Sabatier, Luigi Bormioli, Rösle med flere. Altså der burde være minimum et af dem I kender.

Nu blev det jo jul (eller vi tæller i hvert fald ned til det) og så kom jeg i tanke om, at det faktisk var rigtigt længe siden, at jeg havde givet noget væk herinde. Så jeg måtte lige – efter de havde taget fra i gløggen, som jeg havde leveret – spørge pænt om de ikke ville være med på noget sjovt. Og det ville de heldigvis. Jeg var så også så heldig, at jeg selv måtte bestemme, hvad der skulle deles ud. Så må I vurdere, om det er godt eller skidt, det jeg har valgt. Jeg er i hvert fald helt vildt begejstret.

Her til første søndag i advent skulle der kage på bordet. Sådan en af dem, som for mig er ret ensbetydende med jul. Nemlig honningkagen med smørcreme. Den er stoppet med varme krydderier og dejlig smørcreme. Jeg valgte at lege lidt med den og tilføje et par spiseskefulde ingefær marmelade mellem bundene. Mest fordi jeg synes det er sindssygt lækkert. Jeg bagte kagen i en 20cm springform, så der blev tre lag. Hvis du vælger en 24cm model, bliver der nok kun to. Smørcreme mængden passer cirka til begge dele. Der er jo en del skoler ud i det her honningkage. Og jeg vil næsten tro, at jeg i visse egne kunne korsfæstes for at kalde det her en honningkage. Nuvel, der er masser af honning i, men den er jo ikke lavet på en fordej, som har ligget i flere måneder. Hvilket også vil være en smule svært at nå nu. Er du ikke så vild med ingefærmarmelade, så lav eventuelt en tyk æblemos, som bliver kogt godt ind, så den karamelliserer lidt og læg i mellem i stedet. Eller abrikos eller appelsinmarmelade, hvis det skal være lidt nemt og købt. Er det lidt uoverskueligt med alle krydderierne enkeltvis, så kan du eventuelt købe Mill and Mortars brunkageblanding og bruge ca 4-5 tsk fulde af den.

Og så til giveaway’en.

HVAD KAN DU VINDE? Du kan vinde Pillivuyt kagefadet på fod fra serien Plissé. Jeg har valgt det, fordi jeg altid synes man mangler et ordentligt kagefad. Det bliver jo lidt mere festligt, når det lige kommer på fod.

HVORDAN VINDER DU? Du skal runde Pillivuyts hjemmeside (LIGE HER) og se hvad det næste der skal på din ønskeliste skal være. Så skal du skrive det i en kommentar nedenunden – inkludér linket ind fra deres hjemmeside. Nu er det jo jul, så det er vigtigt at holde sin ønskeseddel optimeret. Og man ved jo aldrig om julemanden kunne være i ekstra flink i år. Wink wink.

HVORNÅR TRÆKKES VINDEREN? Jeg trækker vinderen 2. søndag i advent, når den næste giveaway offentliggøres. Jeg trækker via lodtrækning.

(Disclaimer: Vi venter os en lille dreng, som skulle være parat til at komme ud til os meget, meget snart, så skulle han komme der. Vil det hele blive skudt lidt. Men konkurrencen kører til næste giveaway er oppe.)

HVAD SKAL DU HUSKE? Du skal huske at sørge for din emailadresse er rigtig i feltet til det, når du skriver kommentaren. Svarer du ikke på mailen indenfor 7 dage, vil der blive trukket en ny vinder. Præmien sendes kun til Danmark, Norge og Sverige. Præmien kan ikke ombyttes til kontanter.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Thomas Alcayaga Serves: 8-10 stykker
Prep Time: 30 minutter Cooking Time: 45 minutter

Ingredients

 • 6 æg
 • 175g muscovado sukker
 • 300g honning
 • 75g smør
 • 1,5 tsk ingefær stødt
 • 1,5 tsk nelliker
 • 1,5 tsk kanel
 • 1,5 tsk kardemomme
 • 2 spsk bagepulver
 • 400g hvedemel
 • - Smørcreme:
 • 250g flormelis
 • 3 spsk citronsaft + skal fra 1 citron
 • 325g smør
 • 1 vaniljestang
 • -Herudover
 • 2-3 spsk Ingefærmarmelade
 • 1 tsk bronze dust fra Mill and Mortar

Instructions

1

Pisk æg og sukker til luftig masse. Smelt honning og smør, vend det i æggemassen. Bland krydderier, bagepulver og mel. Sigt melet i æggesnapsen.

2

Kom i smurt springform. Bag ved 170 grader cirka 45-50 minutter. Lad kagen køle HELT af.

3

Til smørcremen piskes smørret helt luftigt og hvidt sammen med vaniljekorn (eller vaniljesukker). Det tager cirka 7-10 minutter at få det helt lyst og luftigt.

4

Tilsæt flormelis af et par omgange og smag til med citronsaft og skal.

5

Flæk bundene. Smør dem med smørcreme og marmelade. Læg sammen. Smør kagen op og træk den let af, så den fremstår lidt rustik. Sprøjt dupper på toppen. Kom lidt støv på toppen.

6

Lad gerne kagen sætte sig et par timer på køl før den serveres. Det bliver den kun bedre af.

Join the Conversation

 1. Bente Madsen says:

  Tapasfad. Jeg er sikker på, jeg kan bruge det til meget mere end tapas
  https://www.pillivuyt.dk/shop/serier/plissé/plissé-tapasfad-i-gaveæske-hvid-l36cm-b12cm

 2. Louise Eckhardt says:

  Lækker opskrift som jeg må lave i næste weekend til julehygge hvor det ville være dejligt med noget andet end æbleskiver. Jeg har Pillivuyt fra tre generationer, men er lun på denne store gryde.
  https://www.pillivuyt.dk/shop/i-køkkenet/gryder-og-pander/ulysses-gryde-høj-hvid-3-8-liter-ø24cm-1

 3. Rikke Bisgård Sørensen says:

  Jeg drømmer også om det her fine tærtefad: https://www.pillivuyt.dk/shop/i-k%C3%B8kkenet/fade-og-forme/t%C3%A6rteform-rektangul%C3%A6r-hvid-l32cm-b22cm
  Det har jeg allerede på min ønskeseddel

 4. Marie U. Holmgaard says:

  Dén kage ser fantastisk ud, og jeg ville elske at få det smukke kagefad!
  Mest af alt ønsker jeg mig dog et nyt lasagnefad. Det sidste røg nemlig i vores flytning for 6 uger siden :(. Dette er enormt smukt: https://www.pillivuyt.dk/shop/serier/toulouse/toulouse-lasagnefad-hvid-3-7-liter-l34cm-b24-5cm-h

 5. Anne Louise Grønborg says:
 6. Brian Bo Jensen says:

  Wauw, deres ildfaste fade/gryder er virkelig lækre – navnlig denne her:

  https://www.pillivuyt.dk/shop/i-k%C3%B8kkenet/gryder-og-pander/ulysses-gryde-h%C3%B8j-hvid-3-8-liter-%C3%B824cm-1

  Den ville være perfekt til cassoulet 😀

 7. Jette Olsen says:

  Denne lækre salatskål passer perfekt til resten af stellet Blå Bretagne som vi bruger her hjemme. Krydser fingre for at lillebror kommer på sin fødselsdag 😉
  https://www.pillivuyt.dk/shop/serier/bl%C3%A5-bretagne/bl%C3%A5-bretagne-salatsk%C3%A5l-lys-bl%C3%A5-2-5-liter-%C3%B820cm

 8. kirsten jepsen says:

  Ih kæmpe tillykke med familieforøgelsen når I når så langt! Nogle familier bliver større og skal bruge mere porcelæn. Andre familier går fra hinanden og skal bruge mere porcelæn og lige der er min søde bror. Han har købt tallerkner m.m. i plissé, men vinder jeg skal han have fadet, så han og børnene kan samles om en hyggelig kage. Men måske bruger jeg lige fadet til et par fotos først 😉
  Ellers ønsker jeg at købe denne serveringsplatte til ham: https://www.pillivuyt.dk/shop/serier/plissé/plissé-serveringsplatte-rund-hvid-ø30cm

 9. Sikke en flot præmie 🙂

  Jeg ønsker mig et firkantet tærtefad, synes simpelthen det er så pænt https://www.pillivuyt.dk/shop/i-k%C3%B8kkenet/fade-og-forme/t%C3%A6rteform-rektangul%C3%A6r-hvid-l32cm-b22cm

 10. Malene Christensen says:
 11. Jane Guldahl Andersen says:

  Egentligt simpelt.. jeg ønsker mig hvide tallerkner og dem fra Pullivut er de lækreste https://www.pillivuyt.dk/shop/p%C3%A5-bordet/tallerkener/vienne-pliss%C3%A9-tallerken-flad-hvid-platin-%C3%B828cm

 12. Hanne Kriegbaum says:

  Mangler et skønt lasagnefad:
  https://www.pillivuyt.dk/shop/i-køkkenet/fade-og-forme/lasagnefad-hvid-l29cm-b24cm-h7cm

  Uhhmmm, den kage ser skøn ud 🙂

 13. Hvor lækkert! Med det kagefad ville jeg forsøge at lave min bedstes knald gode sirupslagkage, nu hvor hun desværre ikke er her mere til at fremstille den til juleaften. Dette tærtefad ønsker jeg mig, det er så fint med en rektangulær form : https://www.pillivuyt.dk/shop/i-k%C3%B8kkenet/fade-og-forme/t%C3%A6rteform-rektangul%C3%A6r-hvid-l35cm-b12cm-h3cm

  Glædelig jul til dig og dine, hvor er han vakker din lille kagehjælper 🙂

 14. Med det smukke kagefad – er jeg NØDT til at bage honningkagen – selvom min familie ikke er til kager 🙂 Kan sikkert spise det meste selv..
  Jeg ønsker mig også nye tærtefade

  https://www.pillivuyt.dk/shop/i-køkkenet/fade-og-forme/tærteform-nr-8-og-9-hvid-ø25-27-5cm

 15. Eva Jørgensen says:

  https://www.pillivuyt.dk/shop/i-køkkenet/gryder-og-pander/ulysses-gryde-høj-hvid-2-2-liter-ø20cm-1

  Denne står meget højt på min ønskeliste . Tillykke med endnu en lille dreng. Jeg husker stadig jeres kære lille søn fra Linda og J-Bergs bryllup på Samsø.

 16. Pis, nu er der pludselig mere porcelæn jeg skal finde plads til… Jeg er pjattet med Boulogne-tallerknerne
  https://www.pillivuyt.dk/shop/serier/boulogne/boulogne-tallerken-flad-hvid-%C3%B821cm

 17. Anette Winther Pedersen says:

  Det må være serveringsfadet, for som du selv skriver med kagefadet, så mangler man altid et ordentligt serveringsfad…
  https://www.pillivuyt.dk/shop/serier/sancerre/sancerre-serveringsfad-ovalt-hvid-l36cm-b25cm

 18. Anette Winther Pedersen says:

  Det må være serveringsfadet: https://www.pillivuyt.dk/shop/serier/sancerre/sancerre-serveringsfad-ovalt-hvid-l36cm-b25cm
  For som du selv skriver med kagefadet, så mangler man også altid et godt serveringsfad…

 19. troels lorenzen says:

  Jeg ønsker mig store tallerkener 🙂
  https://www.pillivuyt.dk/shop/p%C3%A5-bordet/tallerkener/sancerre-tallerken-flad-hvid-%C3%B831-5cm

  PS lækker kage – den må jeg forsøgee at lave 🙂

  Julehilsner Troels

 20. Anne Jørgensen says:

  Sancerre serveringsfad, som vil præsentere enhver ret på smukkeste vis! https://www.pillivuyt.dk/shop/serier/sancerre/sancerre-serveringsfad-ovalt-hvid-l36cm-b25cm

 21. Camilla Nyegaard says:

  Du har helt ret.
  Jeg mangler ihvertfald også altid et pænt kagefad.
  Elsker fadene og ønsker mig dette næste gang:
  https://www.pillivuyt.dk/shop/serier/toulouse/toulouse-kvadratfad-hvid-2-liter-l22cm-b22cm-h6cm

 22. Kristine Lorenzen says:

  Glædelig jul Thomas! Jeg ønsker mig dette fad, da jeg altid mangler noget større og højere 🙂
  Vi har netop købt ind til julebagning i weekenden, så jeg tror vi går i gang med din kage, så mangler vi bare fadet…

  https://www.pillivuyt.dk/shop/serier/toulouse/toulouse-fad-rektangulært-hvid-3-liter-l29cm-b24c

 23. Camille Maja Christensen says:

  Uhh hvor lækkert! Jeg ønsker mig et tærtefad (rektangulært)!
  Krydser fingre for mig 😉
  Glædelig jul Thomas!

 24. Connie Vangsbo says:

  https://www.pillivuyt.dk/shop/serier/toulouse/toulouse-lasagnefad-hvid-3-7-liter-l34cm-b24-5cm-h det ønsker jeg mig så der er mad nok til alle børnebørnene

 25. jeg vil gerne vinde en Ulysses gryde høj, hvid 83 cl Ø15cm. Vores masseovn med madlavningsdel er næsten færdig og jeg vil elske at have en god gryde til at stå med en lækker ret i til langtidsstegning.
  God jul

 26. Jeg mangler pæne sovsekander til når der er gæster, så jeg ønsker mig denne: https://www.pillivuyt.dk/shop/serier/bistro/bistro-sovsekande-hvid-sølv-32-cl-l20-5cm-b9-5cm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close