Jeg ved ikke hvorfor jeg egentlig kaldte den her tærte nem… Udover selvfølgelig den åbenlyse grund, at den er nem. Men nu er det meste af det mad jeg laver nemt, så hvad gør den her mere nem end andre? Det ved jeg ikke. Men i hvert fald tager det ikke særligt lang tid at bikse denne tærte sammen. I ovnen og videre til noget andet.
Lige nu er vi på vores 3. og sidste sommerferie. ja, bare for i år. Og den bliver holdt i Spanien hos min far. Han bor lige mellem Barcelona og Valencia. Og her er varmt. Vi havde faktisk planlagt ferien efter at der ikke skulle være så varmt. Vi tænkte at det ville være bedre for den lille. Men hey, han tager det faktisk bedre end os andre. Men den her varme, som der er hernede lægger en lille dæmper for de gastronomiske udskejelser. I morgen står den godtnok på helstegt pattegris, men det kommer I til at høre mere om senere.
Tilbage til tærten. Den er noget nær det nemmeste, som man kan forestille sig. Det skal helst ikke tage dig meget mere end 10 minutters forberedelse og 30 minutter i ovnen (medmindre du laver butterdejen selv, så kan du doble tiden op et par gange). Jeg har tilføjet en lille smule lavendel, da det faktisk vokser helt vildt hernede, så syntes det var lidt sjovt at bruge. Det smager jo også godt sammen med fignerne, det må man ikke glemme. Faktisk brugte jeg ikke ricotta, men requeson. Det er bare det spanske modstykke til den italienske ricotta. Frembragt på samme måde, samme konsistens og smag. Men jeg har skrevet ricotta i opskriften, da det en gang er det du kan få i Danmark. Husk, fignerne helst skal være rigtigt modne. Kan du ikke få dem, så brug hellere blommer. De er også i sæson nu.
Vi fik tærten sammen med en fed creme fraiche. Det var godt!
NEM Figen og ricotta tærte
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 250 g ricotta
- 2 æg + 2 æggeblommer
- 3 +1 spsk honning
- 1,5 tsk lavendelblomster
- 1 knivspids salt
- 1 citron
- 8-10 figner
Sådan gør du
- Butterdejen fordeles i en tærteform (cirka 24-25cm i diameter)
- Riccota, æg, æggeblomme, 3 spsk honning, lavendel, salt og saft og skal fra 1 citron røres sammen til en ensartet masse. Fordel massen i formen.
- Halver fignerne og sæt dem i massen.
- Drisl det sidste honning over fignerne.
- Bag cirka 30 minutter ved 200 grader - Eller til massen har sat sig og taget en smule farve.
- Server med fed creme fraiche.
Jeg har en masse vilde brombær i haven og har fundet ud af, at brombær med fløde og lidt sukker er en dejlig dessert. Mon ikke også din tærte ville smage med brombær – det vil jeg prøve.