Frikasse med kylling og grønt

Frikasse med kylling og grønt

Idag var det tide til at se en af mine traumer i øjnene. For nu ti år siden var jeg i militæret. Når vi var på øvelse deltog vi en gang om dagen i noget af et lotteri – Nemlig når vi fik feltrationer. Heldigvis tror jeg at de er optimeret lidt siden, men dengang var det nu MEGET langt fra det jeg idag kalder mad. Hvis man var rigtig uheldig, så kunne disse bokse både indholde hønsefrikasse på dåse, torskerogn og ingen nutella.

Hele ideen til at lave denne ret, kom direkte fra Klidmoster, som lavede en lammefrikassé med lidt restelam. Nu er denne med lidt andet grønt og selvfølgeligt kylling. Den kan sagtens laves med restekød, hvis du står med lidt af det. Jeg valgte at lave den for faktisk at have rester. Lårene og resten af kødet skal nemlig bruges til lidt påskesmørrebrød. Tilsæt lidt ekstra grøntsager, hvis du vælger at bruge hele kyllingen og lave mad til mange. Du kan nemt lave mad til 6 ud af en kylling på denne måde. Jeg kogte kyllingen med de ting jeg lige havde ved hånden.

Hvad skal du bruge?

  • 1 kylling
  • Suppeurter (1 porre, 2 pastinakker, 1 persillerod, 2 løg, 3 fed hvidløg, persille, timian og rosmarin, 5 laurbærblade, hel sort peber)
  • 1,5 dl hestebønner (erstat dem evt med grønne bønner eller ærter)
  • 2 (store gulerødder)
  • 3 kartofler
  • 6 grønne asparges
  • Masser KRUSpersille.
  • 25g smør
  • 1,5 spiseskefuld mel.

Jeg købte en krabat af en kylling fra løgismose. 1650g, så den fyldte godt i min lille stegegryde. Giv den godt selskab af dine ordnede suppeurter. Top op med vand. Kog under låg i cirka en time og et kvarter.

Frikasse med kylling og grønt

Frikasse med kylling og grønt

Jeg kogte ved siden af gulerødder og kartofler. Jeg kogte kartoflerne hele og gulerødderne i store stykker. Jeg synes de bliver lidt for vandede, hvis man allerede skar dem i mindre stykker fra starten af. De skal ikke koges helt i smadder.

Frikasse med kylling og grønt

 

Persillen blev hakket groft og aspargesen blev skåret i 2,5 cm stykker. Jeg gjorde ikke mere ved dem, før de skulle i den sovsen. Da jeg gerne ville have at de havde knas. Hestebønnerne kom direkte fra frosten. Så magelig er jeg nemlig. Kartofler og gulerødder blev delt en gang.

Frikasse med kylling og grønt

 

Da kyllingen var klar, fjernede jeg brystkødet, hvilket var ganske nemt. Det blev skåret i mindre stykker. Resten af kyllingen fik lov til at køle af i suppen.

Frikasse med kylling og grønt

 

Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Rør det godt sammen. Det skal ikke tage farve inden du begynder at tilsatte din boullion.  Jeg havde taget noget af bouillonen fra og siet den inden den skulle i sovsen.

Tilsæt bouillonen lidt efter lidt. Når du synes den har en god konsistens, kommer du grøntsagerne og kyllingen i. Lad det stå og boble nogle minutter, så du sikrer det er gennemvarmt. Herefter kommer du persillen i. Den skal i til sidst, så den ikke bliver træls at se på.  Husk at smage til med salt og peber.

Hvis du skal servere med det samme, så lav sovsen godt tyk. Jeg vil dog lave den lidt tyndere, hvis jeg laver retten til opvarmning senere, da den sætter sig en smule.

Frikasse med kylling og grønt

 

Jeg har bestemt ikke længere “frikasse-traumer” – Og jeg tror min mormor ville være lidt stolt.

God påske allesammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close