Langtidsstegt fyldt ribbensteg med bygotto og grønkål

Så er juleaften overstået og hvis man sådan lige gør status, kan jeg med løs hånd regne ud, at jeg har spist en afart af flæskesteg ikke mindre end 9 gange siden den 8. december. Helt ærligt, jeg kan faktisk godt undvære det et lille stykke tid. Og ja, jeg talte også denne her med, selvom den måske er lidt anderledes end den du fik igår. Det er en ribbensteg, som blev flækket og så fyldt med gode sager. Rosmarin, brødkrummer, hvidløg og persille. Og så for at udelade kartoflerne, blev det til en gang perlebyg af den helt cremede art. Den ligger ret tungt.

Det her er nok beviset på at det ikke behøver at tage lang tid at lave mad. Jo, du skal sætte noget tid af til at den kan stå og hygge sig, men aktivt er det ganske minimalt. Du skal bruge cirka 10 minutter på at klargøre ribbenstegen, som så passer sig selv i ovnen. Derudover tager det cirka 20 minutter at lave bygottoen og grønkålsdelen. Jeg lavede bygottoen på præcist samme måde, som jeg ville lave en risotto. Steg nogle smagsgivere af, tilføj byg, vin, fond, hyg. Creme op med ost og smør. Og så fik den lige 2 æggeblommer, fordi jeg havde dem i overskud. Det gør den endnu mere cremet. Uha uha.

Den fyldte ribbensteg skal bruge cirka 10 minutter på at trække, hvilket er perfekt til at lave grønkålschips i. Så der er som sådan ikke det store spildtid.

Når du fylder ribbenstegen, så strækker den lidt længere. Men jeg beregner stadig cirka 300g pr mand i rå form, da den altså godt kan smide lidt under tilberedningen. Og skulle den smide mindre vægt end forventet, så er det altså dejligt pålæg at have i køleskabet.
porchetta-og-bygotto-1porchetta-og-bygotto-3

Langtidsstegt fyldt ribbensteg med bygotto og grønkål

Thomas
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 3 timer 30 minutter
Samlet tid 3 timer 45 minutter
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

Fyldt ribbensteg

  • 1200 g ribbensteg
  • 2-3 spsk halvfriske brødkrummer
  • 3 kviste rosmarin
  • 1 håndfuld finthakket persille
  • 3 fed hvidløg
  • Salt peber og olivenolie

Bygotto

  • 1 løg
  • 1 stængel bladselleri
  • 1 gulerod
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 400 g perlebyg
  • 1 dl hvidvin
  • 8 dl hønsefond
  • 75 g smør
  • 100 g revet ost her vesterhavsost
  • 2 æggeblommer
  • 1 citron
  • Salt og peber

2 gange grønkål

  • 8-10 gode stilke grønkål
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk sesam
  • 1 citron
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

Fyldt ribbensteg

  • Ribbenstegen flækkes og åbnes. Den krydres godt med både salt og peber ind og udvendigt. Kom finthakkede urter, brødkrummer og hvidløg på.
  • Rul stegen "tilbage" til oprindelig form og snør den godt. Smør stegen ind i olivenolie.
  • Sæt den i ovnen ved 125 grader i 3 timer.
  • Giv den de sidste 10 minutter under grillen, for at få en sprød svær.
  • Tag den ud af ovnen og lad den trække 10 minutter før den skæres.

Bygotto

  • Fine tern af løg, bladselleri, gulerod og hvidløg svitses i olien. Det er ret meget, men sådan skal det være.
  • Tilsæt perlebyggen og steg med i et par minutter før det får selskab af vinen, som skal koge væk.
  • Nu tilsættes fonden løbende. Når perlebyggen er ved at være færdig, må der gerne være en smule væske ved siden af. Kræver din perlebyg mere væske end opgivet her, så supplerer du bare op med mere fond eller bare vand.
  • Sluk for varmen og rør revet ost og smør i. Til allersidst røres æggeblommerne i (kan undlades).
  • Smag til med salt, peber og citronsaft og skal.
  • Lad den trække cirka 2-3 minutter før den serveres.

Grønkål

  • Nip alt grønkålen og skyl den godt. Tør den også.
  • Vend grønkålen med oliven.
  • Halvdelen fordeles på en bageplade og kommes i ovnen ved 200 grader (i 4-5 minutter) til det er sprødt. Herefter drysses det med flagesalt.
  • Den anden halvdel får lidt revet citronskal og saft, salt, peber og sesam.
  • Så har du både chips og marineret grønkål.

Anretning

  • Anret med perlebygottoen i bunden. Herpå kød og to slags grønkål.
  • Har du en smule grøn olie eller mere olivenolie, så giv det lidt af det.

porchetta-og-bygotto-2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close