Langtidsstegt fyldt ribbensteg med bygotto og grønkål
Forb. tid15 minuttermin
Tilb. tid3 timert30 minuttermin
Samlet tid3 timert45 minuttermin
Antal: 4portioner
Forfatter: Thomas
Ingredienser
Fyldt ribbensteg
1200gribbensteg
2-3spskhalvfriske brødkrummer
3kviste rosmarin
1håndfuld finthakket persille
3fedhvidløg
Saltpeber og olivenolie
Bygotto
1løg
1stængel bladselleri
1gulerod
1fedhvidløg
4spskolivenolie
400gperlebyg
1dlhvidvin
8dlhønsefond
75gsmør
100grevet osther vesterhavsost
2æggeblommer
1citron
Salt og peber
2 gange grønkål
8-10gode stilke grønkål
3spskolivenolie
1spsksesam
1citron
Salt og peber
Sådan gør du
Fyldt ribbensteg
Ribbenstegen flækkes og åbnes. Den krydres godt med både salt og peber ind og udvendigt. Kom finthakkede urter, brødkrummer og hvidløg på.
Rul stegen "tilbage" til oprindelig form og snør den godt. Smør stegen ind i olivenolie.
Sæt den i ovnen ved 125 grader i 3 timer.
Giv den de sidste 10 minutter under grillen, for at få en sprød svær.
Tag den ud af ovnen og lad den trække 10 minutter før den skæres.
Bygotto
Fine tern af løg, bladselleri, gulerod og hvidløg svitses i olien. Det er ret meget, men sådan skal det være.
Tilsæt perlebyggen og steg med i et par minutter før det får selskab af vinen, som skal koge væk.
Nu tilsættes fonden løbende. Når perlebyggen er ved at være færdig, må der gerne være en smule væske ved siden af. Kræver din perlebyg mere væske end opgivet her, så supplerer du bare op med mere fond eller bare vand.
Sluk for varmen og rør revet ost og smør i. Til allersidst røres æggeblommerne i (kan undlades).
Smag til med salt, peber og citronsaft og skal.
Lad den trække cirka 2-3 minutter før den serveres.
Grønkål
Nip alt grønkålen og skyl den godt. Tør den også.
Vend grønkålen med oliven.
Halvdelen fordeles på en bageplade og kommes i ovnen ved 200 grader (i 4-5 minutter) til det er sprødt. Herefter drysses det med flagesalt.
Den anden halvdel får lidt revet citronskal og saft, salt, peber og sesam.
Så har du både chips og marineret grønkål.
Anretning
Anret med perlebygottoen i bunden. Herpå kød og to slags grønkål.
Har du en smule grøn olie eller mere olivenolie, så giv det lidt af det.