Go Back

Langtidsstegt fyldt ribbensteg med bygotto og grønkål

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid3 timer 30 minutter
Samlet tid3 timer 45 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Fyldt ribbensteg

  • 1200 g ribbensteg
  • 2-3 spsk halvfriske brødkrummer
  • 3 kviste rosmarin
  • 1 håndfuld finthakket persille
  • 3 fed hvidløg
  • Salt peber og olivenolie

Bygotto

  • 1 løg
  • 1 stængel bladselleri
  • 1 gulerod
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 400 g perlebyg
  • 1 dl hvidvin
  • 8 dl hønsefond
  • 75 g smør
  • 100 g revet ost her vesterhavsost
  • 2 æggeblommer
  • 1 citron
  • Salt og peber

2 gange grønkål

  • 8-10 gode stilke grønkål
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk sesam
  • 1 citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

Fyldt ribbensteg

  • Ribbenstegen flækkes og åbnes. Den krydres godt med både salt og peber ind og udvendigt. Kom finthakkede urter, brødkrummer og hvidløg på.
  • Rul stegen "tilbage" til oprindelig form og snør den godt. Smør stegen ind i olivenolie.
  • Sæt den i ovnen ved 125 grader i 3 timer.
  • Giv den de sidste 10 minutter under grillen, for at få en sprød svær.
  • Tag den ud af ovnen og lad den trække 10 minutter før den skæres.

Bygotto

  • Fine tern af løg, bladselleri, gulerod og hvidløg svitses i olien. Det er ret meget, men sådan skal det være.
  • Tilsæt perlebyggen og steg med i et par minutter før det får selskab af vinen, som skal koge væk.
  • Nu tilsættes fonden løbende. Når perlebyggen er ved at være færdig, må der gerne være en smule væske ved siden af. Kræver din perlebyg mere væske end opgivet her, så supplerer du bare op med mere fond eller bare vand.
  • Sluk for varmen og rør revet ost og smør i. Til allersidst røres æggeblommerne i (kan undlades).
  • Smag til med salt, peber og citronsaft og skal.
  • Lad den trække cirka 2-3 minutter før den serveres.

Grønkål

  • Nip alt grønkålen og skyl den godt. Tør den også.
  • Vend grønkålen med oliven.
  • Halvdelen fordeles på en bageplade og kommes i ovnen ved 200 grader (i 4-5 minutter) til det er sprødt. Herefter drysses det med flagesalt.
  • Den anden halvdel får lidt revet citronskal og saft, salt, peber og sesam.
  • Så har du både chips og marineret grønkål.

Anretning

  • Anret med perlebygottoen i bunden. Herpå kød og to slags grønkål.
  • Har du en smule grøn olie eller mere olivenolie, så giv det lidt af det.