Kylling i fad med grønt – NEM aftensmad.

Tiden er ret knap i øjeblikket. Men det er jo også egentlig ret fedt. Specielt når jeg for enden af tunnelen kan se en smule lys (og det er umiddelbart ikke et tog på vej direkte mod mig).

Men nu hvor jeg har så ondt af mig selv og sådan noget, så må det altså godt gå lidt tjept med madlavningen. Så hvad er bedre end at kyle hele aftensmaden i et fad og bare lade ovnen klare arbejdet for en? Stegetiden varierer selvfølgeligt lidt af fuglens størrelse.

Jeg er ret vil med kombinationen af kylling, hvidløg og salvie. Og grøntsagerne var hvad der ellers var at forefinde i køleskabet. Her kan det meste bruges. Vi fik ikke andet tilbehør til end grøntsagerne, som havde hygget sig sammen med kyllingen. Men skal den strække lidt længere, så suppler op med lidt ris på siden eller en grøn salat og noget godt brød. Mængden af grønt passer til to personer, hvis du ikke får noget på siden. Dog havde vi cirka en halv kylling i overskud, som så blev brugt dagen efter.
Kylling i fad med grønt - NEM aftensmad.

 

Hvad skal du bruge?

 • 1 kylling
 • 1 løg
 • 4 fed hvidløg
 • 2 peberfrugter
 • 400g jordskokker
 • 150g frosne bønner
 • 7-8 kviste
 • Salt & Peber
 • Lidt olie

Krydder kyllingen godt med både salt, peber og stængler af salvie indvendigt. Kom også gerne et fed hvidløg eller to derind. Skrub jordskokkerne godt og skær dem i kvarte. Kom dem i fadet. Skær peberfrugten i grove strimler. Kom i fadet. Løget i små tern. Kom i fadet. Knus hvidløget med hænderne. Kom i fadet. Kom lidt olie over sammen med lidt salt, peber og salvie. Vend det hele rundt. Placer kyllingen ovenpå. Top den med salt og peber. Steg hele molevitten ved 175 grader i ovnen i cirka en time. Plus minus.Cirka 20 minutter før du regner med at du er færdig, kommer du de frosne bønner ved. Bare direkte fra frys. Når du stikker i den omkring låret, skal saften som kommer ud være klar. Samtidigt skal den også være gennemvarm hvis du sætter i kødnål i. Så er den jo faktisk klar. Velbekomme. (Det var nemt, ik?)

Kylling i fad med grønt - NEM aftensmad. Kylling i fad med grønt - NEM aftensmad.

Join the Conversation

 1. Meget smukke kyllinge billeder. Det synes jeg ellers er svært.

 2. Hejsa

  Paella ? jeg er sikker på du kan en go en

  1. Jeg ved hvordan man laver den, men har aldrig rigtigt fået den skrevet ned. Jeg tager ned og besøger min far som bor i Spanien om en god måneds tid, så skal jeg nok få lavet en god en af slagsen.

   Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close