French toast vafler med peach melba.

Vi er så småt begyndt at pakke lejligheden ned til at vi skal flytte – om over en måned. Så voksen er man blevet. I mine gamle ungkarledage var jeg vel startet aftenen før, men så meget fyldte de ølglas, stereoanlægget og Samantha Fox plakaten heller ikke. Nu er det en anden sag. Jeg er startet blødt med køkkengrejet og jeg har allerede nu pakket 10 kasser. Og jeg er ikke kommet til køkkenet endnu. Yikes! Mit estimat bliver at inkl kogebøger, så rammer jeg 40 kasser. Og der er ikke noget af det, som jeg kan undvære… Selvfølgelig.
Men under nedpakningen kommer man jo forbi nogle af de ting, som man måske ikke så ofte ser. Her tænker jeg på vaffeljernet. Jeg købte sidste år sådan et smart et, hvor man kan skifte pladerne, så den kunne lidt forskelligt. Det er faktisk rigtigt smart, men jeg vil sige at jeg spiser både færre toasts, panini og vafler end forventet, da jeg købte den. Jeg ved hvad du tænker, og jeg har det på samme måde. Men i hvert fald betød gensynsglæden, at der blev tændt op i jernet. Jeg havde planlagt at lave en dutch baby med peach melba (som bare er smart for fersken og hindbær). En dutch baby er jo sådan en stor souffleret pandekage, faktisk lidt henaf yorkshire puddings. Men nu blev det vaflen som vandt. Så må jeg lave hollandske babier senere.

Jeg har lavet french toast eller arme riddere flere gange, men dette er første gang at de ender i vaffeljernet – måske dog ikke sidste. Arme riddere er jo glimrende “stop spild af mad”-mad, da du kan få brugt dit daggamle brød. Jeg synes det er bedst, hvis det er forholdsvist lyst og let. Faktisk er denne lavet på noget som ligger meget op af en brioche, dog lidt mindre pompøs. Men stadig kridhvid og smørret. Mit vaffeljern passer lige til 2 stykker sandwich brød i størrelsen. Jeg skar dem lidt tykkere end normalt. Tænk cirka 1,5 stykke toastbrød i tykkelsen. De ser ikke ud af meget, men vi fik to hver og var virkeligt godt satte. Alfred kunne bedre lide frugten.

French toast vafler med peach melba.

Thomas
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 8 vafler

Ingredienser
  

 • 8 tykke skiver hvidt brød
 • 2 æg
 • 1,5 dl mælk
 • 4 spsk rørsukker
 • 1 tsk kanel
 • 4 ferskner
 • 150 g hindbær
 • ahornsirup

Sådan gør du
 

 • Æggene piskes sammen med kanel og 2 spsk rørsukker. Bare til det hele er ligeligt fordelt. Kom mælken en.
 • Vend brøddet i æggeblandingen. Drys med det resterende rørsukker.
 • Bag i vaffeljernet til de er gyldne. Hvis du ikke har et vaffeljern, steges de i smør. 2-3 minutter på hver side, mellem varme.
 • Drys en smule flormelis over de færdige vafler og server med ahornsirup, hindbær og tern af ferskner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close