Guide til Torvehallerne – Personlige favoritter.

Idag var jo som mange gange før i Torvehallerne. De kontaktede mig for noget tid siden for at høre om jeg kunne have lyst til en lille madbloggerstafet. Det havde jeg, så i denne uge kommer der en lidt sjov opskrift, med nogle af de helt dejlige ting derinde. Det er en nyfortolkning af et par juleklassikere, kogt ned i en ret. Men mere om det senere. I kan måske gætte jer frem til, hvad det kunne være. Jeg giver en god flaske vin til den, som gætter helt rigtigt.

Men mens jeg gik rundt derinde, kom jeg på at lave denne lille guide til mine favoritsteder derinde. Altså generelt så kan jeg egentlig godt lide fleste steder, men jeg kan lidt se et mønster i hvor jeg handler. Det er de samme steder, at jeg handler allermest. Så nu kan I lige få en lille guide til hvad jeg køber hvor. Der er mange som siger det er utroligt dyrt derinde, men hvis man tænker lidt over hvad man køber, så synes jeg det er til at leve med. Fordelen er at man kan købe det antal eller vægt man skal bruge. Dette er også med til at mindske madspildet, hvis du spørger mig. Jeg synes det er trist at smide gode råvarer ud, så jeg får altid det hele brugt. Og man ender heller ikke med et helt bundt porrer, hvis man egentlig bare skal bruge en.

Mange gange tager jeg i Torvehallerne blot for at finde inspiration i de gode råvarer. Så køber jeg lidt spontant ind og bare forsøger mig frem. Jeg synes det er dejligt at eksperimentere.

På samme måde som jeg ikke skriver anmeldelser af restauranter, men til gengæld laver anbefalinger af steder jeg kan stå inde for, så er dette heller ikke en anmeldelse. Det er fordi jeg synes jeg vil dele nogle af de gode oplevelser jeg har haft og erfaringer, som jeg har gjort herinde. Indlægget er ikke sponsoreret af de handlende derinde – Men jeg skal være helt ærlig at indrømme at jeg fik to gratis ting med. Men det var noget helt andet og endnu en grund til det kan anbefales. I skal nok få hele historien længere nede.

Jeg har sat et par links ind til nogle af de forskellige opskrifter, som jeg har lavet med deres varer.

Har du en personlig favorit? Og er jeg helt gået glip af noget? Del gerne dine tips.

 

Hvem: Hav

Hvad skal du prøve: Hvad skal du ikke prøve? De har som regel gode priser på jomfruhummerhaler og kammuslinger. Herudover kan jeg også godt lide at de har nogle af de lidt særprægede ting som fjæsing og knurhane. Tjek deres vildt ud, hvis du har lyst til at prøve kræfter med nogle af de gode kraftige retter, som man kan frembringe med vildt – Og du ikke lige har en (heldig) jæger i familien.

Hjemmeside

Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.

Hvem: Cleavers Meat Market

Hvad skal du prøve: De sælger dejlige grissebasser fra Hindsholm og godt Mineslund oksekød. Jeg har flere gange købt deres US roast, som er nem at få god. De er altid flinke til at komme med gode tips til stegning, vakuumpakke dit kød med urter og krydderier, så det er klar til panden. Jeg har flere gange fået dem til at lave anderledes udskæringer, fordi jeg lige havde en god idé. Tjek eventuelt denne brutale nakkekotelet på ben – Her taler vi 400g+.

Hjemmeside

Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.

 

Hvem: Omegn

Hvad skal du prøve: De har juleanden klar til dig. Deres pølser er også rigtigt gode. Og så sælger de Bøgedal øl og Is fra Skarø. Det er her du finder “lidt ekstra godt”.

Hjemmeside

Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.

Hvem: Ma Poule

Hvad skal du prøve: Snup deres sandwich med Confit de Canard til frokost (eller hvis den lille lyst lige byder sig). Herudover kan du købe gode kyllinger fra Bresse – verdens bedste. Foie Gras i flere afskygninger – Dette er selvfølgeligt et holdningsspørgsmål, som jeg ikke vil blande mig i. Ost, Paté og rillette. Perfekt til et lille ostebord.

Hjemmeside

Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.

Hvem: Grønthandlerne udenfor.

Hvad skal du prøve: Jeg bruger altid den udenfor, som er på billedet. Jeg køber oftest svampe i løs vægt og tomater her. Man kan også fra tid til anden finde gode tilbud på bær.

Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.

Hvem: Tante T.

Hvad skal du prøve: Vi drikker en del the herhjemme og en del forskellige slags, så der er altid en del forskelligt i gemmerne. Så står der Medova på dit the brev, så skynd dig ned til Tanten. Find selv din favorit.

Hjemmeside

Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.

Hvem: Noorbo Handelen.

Hvad skal du prøve: “Spiritus i løs vægt”. Så kan man sågar smage før man køber. Jeg kan godt lide deres limoncello, Calvados og brandy.

Hjemmeside

Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.

Hvem: C.O Torveplads.

Hvad skal du prøve: Af uransagelige årsager, så er det faktisk de eneste krydderurter jeg kan holde liv i. Jeg ved ikke om det har noget at gøre med urterne eller bare mine manglende grønne fingre.  Her kan du få de knapt så almindelige krydderurter som citronverbena, skovsyre (hvis du ikke gider i skoven) og mange mange flere. Jeg prøver altid lige en ny. De sælger også grøntsager fra Søren Wiuff – Der er en grund til at han leverer til alle toprestauranterne. Jeg køber – udover krydderurter – ofte forskellige rodfrugter her.

Og ja, det var her jeg fik to krydderurter med uden beregning. Jeg havde fundet mine varer – Og da jeg var der LIGE før lukketid, var hende som normalt stod der væk, så nabostadeholderen passede lige biksen. Så jeg hoppede videre og købte de sidste ting jeg manglede, for så at komme tilbage at betale. Hun syntes at det var så synd, at jeg måtte vente, at jeg fik en rosmarin og en timian med.  Det havde jeg slet ikke tænkt over var et problem, jeg tænkte egentlig bare wauw. Hvad jeg så egentlig havde glemt var, at jeg faktisk manglede begge to. Altså jeg tror ikke hun var tankelæser, men god service var det.

Hjemmeside

Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.

 

Hvem: Oliviers & Co.

Hvad skal du prøve: Deres olivenolier er ualmindeligt gode. Og så kan du få lov til at smage dem. Hvis du er lidt om dig, så laver de en ualmindeligt god trøffelsalt. Den tager dit blødkogte æg til himlen. Køb også lækre redskaber i oliventræ til køkkenet.

Hjemmeside:Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.

Hvem: ASA trading.

Hvad skal du prøve: Jeg køber næsten alle mine krydderier her. Du kan få lov til at lugte (og pille og rode) til de krydderier som ligger til udstilling. Du kan både få deres egne krydderiblandinger og så krydderierne helt seperat. Jeg har ALTID deres sennepsfrø, fennikelfrø, stjerneanis og timian til at ligge – ofte også mange flere. Køb små portioner af gangen, friske tørrede krydderier er altid de bedste. Jeg foretrækker papirsposerne til krydderierne, for så er de nemmere at åbne og lukke. De gennemsigtige poser kan nogle gange gå lidt i stykker, hvis man har travlt.

Hjemmeside

Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.

 

Hvem: Cafe Rosa

Hvad skal du prøve: Var desværre lige lukket ned, da jeg kom derind. Kanel og Kardemommesnurrerne er et must. Hindbærsnitterne er også ualmindeligt gode.

Hjemmeside

Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.

Hvem: Arla Unika.

Hvad skal du prøve: Udover ostene, som nærmest at komme udenom, så kan jeg rigtigt godt lide smørret med læsø sydesalt og deres creme double – Som godtnok er en syndig en af slagsen med blot 48% fedt. Den er som skabt til en sommerdag med jordbær. Eller bare i kaffen. Af ostene kan jeg rigtigt godt lide deres havgus og deres gnalling.

Hjemmeside:

Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.Guide til Torvehallerne - Personlige favoritter.

Join the Conversation

 1. Sikke en dejlig lille guide – måske du skulle spekulere i at få Torvehallerne med på at udvikle en app -“Madetmere´s Torvehallerne guide”?

  Det er sjovt at læse hvad du køber hvor, og langt hen af vejen køber vi ret ens ind. Eller besøger de samme boder. Dog gør jeg de allerfleste af mine indkøb hos Omegn, og det både indendøre og udendøre. At varerne er økologiske eller friland tiltaler mig jo selvsagt, men at smagen er SÅ meget i højsæde, ja det fortryller mine smagsløg gang på gang.

  Dyrt, nej det er jeg ikke enig i. Jo hvis man køber uovervejet ind, som du også er inde på – altså lader sig friste hele tiden, og køber i større mængder som man ender med ikke at få brugt. Det er kostbart, men er ens tempel (kroppen) ikke også det? 😉

  1. I stedet for en app, så kunne jeg blive personlig shopper på samme måde som man kan få det i Magasin. det tror jeg, jeg ville være god til.

   Og tak.
   Thomas

 2. Ja, super guide til et af mine favoritsteder i Kbh – og ja, det kan godt være en dyr fornøjelse, men mest fordi man bliver så utrolig fristet af alle de fantastiske ting der fås derinde. Jeg er enig i at den gængse opfattelse er, at det er dyrere at handle her end i supermarkedet, men forskellen ligger jo langt hen ad vejen i den kvalitet du får, og ja den koster. Så måske er det bare danskernes holdnig til mad og priser der skal ændres?
  Måske ses vi til julehygge hos Chocolate&Love senere? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close