Go Back

Grillet hummer á l'américain

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 levende hummer
  • 10 cherrytomater
  • 2 skalotteløg
  • 10 estragonkviste
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 deciliter tør hvidvin
  • 1,5 dl grøntsags hummer eller fiskefond
  • 50 g smør
  • 1 citron

Sådan gør du

  • Cherrytomaterne grilles hårdt til de er møre og har taget farve.
  • Svits finthakket skalotteløg og estragonkviste i olivenolie på en pande på sideblusset.
  • Når løgene er klare kommes vinen på, som reduceres ned til halvdelen.
  • Kom fond på og reducer igen ned. Kom tomaterne ved og knus dem let. Sluk for varmen og tilsæt smørret under omrøring.
  • Til sidst smages saucen til med citronsaft, salt og peber. Slut af med finthakkede estragonblade.
  • Flæk hummeren ved at sætte en stor kniv i ”krydset”. Pres resolut ned og halver hovedet, herefter kroppen. Slå med bagsiden af en kniv på kløerne til de revner.
  • Pensel kødet med olivenolie, salt og peber.
  • Grill 1-2 minutter på kødsiden, vend den herefter om på den anden side og grill yderligere 3-5 minutter afhængig af størrelse. Kløerne kan kræve lidt længere, så bræk dem af og grill et par minutter yderligere.