Græskartortellini med rosmarinsmør

Jeg har sådan et had/kærlighedsforhold til frisk pasta. Eller nej, den der ligger i køledisken i supermarkedet har jeg et udbredt hadforhold til. Jeg synes det er sådan en underlødig vare. Der er alt for meget crap i og når den er kogt, har du en gang blæver. Så vil jeg meget hellere have en god tørret pasta. Oftest køber jeg Dececcos spaghetti. Hvis det skal være parpadelle, bliver det den fra Il Fornaio. Skruer og hvad børnefamilielivet ellers kan byde en er også ofte fra en af de to tidligere nævnte. Hvis du lige overvejer, hvor meget pasta du egentlig spiser, så synes jeg også du skal overveje, om det ikke er en skam at nøjes med den til ingen penge, som til gengæld faktisk heller ikke smager særligt godt. Og fuldkorn. Nej, det vil jeg slet ikke komme ind på.

Ok, ovenpå den gang opkast over frisk pasta og tørret, så vil jeg sige at hjemmelavet pasta faktisk giver mening for mig, når man altså fylder den eller til lasagneplader. Jeg har for det meste altid lavet ravioli, når jeg fyldte min pasta. Altså de der små fyldte puder i alskens udformninger, men nu er jeg begyndt at lave tortelli(ni) i stedet for. Tortellini er vist den lille version af dem. Mine fingre er til dels kun blevet så fingerfærdige, at vi laver en mellemting. Jeg synes de er nemmere at koge og lave gode. En ravioli kan godt blive lidt for tyk på det dobbelte stykke og tynd over fyldet. Så ryger fyldet ud og pastaen er ikke kogt lige. Men det går bedre her. Ved ikke om det er noget jeg bare bilder mig selv ind, men det føles i hvert fald bedre. Nedenfor er der en lille guide til hvordan du folder den. Du kan også lave den af en kvadrat, der folder du bare hjørne til hjørne, folder bagud og samler siderne.

Første gang jeg løb over denne type fyld, var det godtnok i en ravioli, men det var på en pressetur til Parma. Det er en af de klassiske fra området sammen med fx ricotta og spinat (eller bladbede). Vi nåede og smage en del forskellige af dem. Og de serveres ganske simpelt. Smør og parmesan på toppen. Af de cirka 13 gange vi fik dem serveret, så vi ikke andet på toppen. Jeg skal hilse at sige, at 4 dage med dem her uafbrudt til 2-3 måltider om dagen giver en velvoksen halsbrand. Nøjs med at lave dem en gang i mellem.

Jeg brugte en smule kogt hokkaido græskar til mine tortellini, da der er mest smag i dem, men de kræver lidt krydder før de rigtigt kommer til at smage af noget. Det var faktisk samme græskarpuré, som jeg brugte som base til den her pumpkinpie. Det er et meget internationalt græskar – Både italiensk og amerikansk. Hvad bliver det næste?

Normalt portionerer jeg frisk pasta med 100g mel og 1 æg pr. person, men her går der lidt mindre. Det var også bare en frokost. Jeg vil nok sige at der er 3-4 gode portioner i den her opskrift. Er du meget sulten, bare tre.

Og nu til lidt foldeguide (hele opskriften kommer længere nede i systemet):
Græskartortellini med rosmarinsmør

Rul dejen så tyndt ud du kan, men du skal stadig kunne håndtere den. Børst overskydende mel af.

Stik cirkler ud af cirka 6-7 cm i diameter. Sæt en lille klat fyld på. Pas på den ikke bliver for stor, for så er den over det hele.

Græskartortellini med rosmarinsmør

Fold siderne sammen. Pres dem godt sammen, så de ikke åbner sig. Pensel først alt overskydende mel væk. Hvis den har ligget lidt tid, kan den godt tørre lidt ud, så kør en fugtig finger langs kanten.

Græskartortellini med rosmarinsmør

Fold siden ned og pres den sammen. Læg dem til side. Du har mange du skal nå endnu. Sørg for at der er lidt mel, hvor du lægger dem af, så de ikke klistrer fast til bordet. Jeg taler af erfaring.Græskartortellini med rosmarinsmørGræskartortellini med rosmarinsmør

Græskartortellini med rosmarinsmør

Thomas

Ingredienser
  

Pasta

 • 150 g hvedemel - tipo 00
 • 50 g Durum hvedemel
 • 2 æg 1 æggeblomme

Fyld

 • 150 g græskarpuré græskar kogt i lidt vand, sigtet og blendet
 • 35 g revet parmesan
 • 1 æggeblomme
 • Lidt finthakket rosmarin
 • 1 spsk rasp
 • Salt peber og balsamico.

Herudover

 • 1-2 kviste rosmarin
 • 75 g smør
 • Parmesan til toppen

Sådan gør du
 

 • Bland de to meltyper - Du kan erstatte durumhveden med tipo 00, hvis du ikke har begge. Rør æg og æggeblomme i. Ælt til de værste melklumper er æltet ud. Film og læg på køl i minimum 1 time.
 • Rør ingredienserne til fyldet sammen og smag til med salt, peber og balsamico. Kom for en nemhedsskyld på en sprøjtepose, så er det nemmere at portionere.
 • Del pastadejen i to og rul den tyndt ud.
 • Stik cirkler af 6-7 cm ud. placer lidt fyld på. Fold sammen. Vip bagover og fold sammen. Gentag.
 • Kog pastaen i godt saltet vand i 2-3 minutter.
 • Kom smørret i en gryde og smelt sammen med rosmarinbladene. Sluk når smørret er brunet.
 • Kom det brunede smør og rosmarin over pastaen. Riv urimelige mængder parmesan over.
 • Nyd med det samme.

Græskartortellini med rosmarinsmør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close