Go Back

Græskartortellini med rosmarinsmør

Forfatter: Thomas

Ingredienser

Pasta

  • 150 g hvedemel - tipo 00
  • 50 g Durum hvedemel
  • 2 æg 1 æggeblomme

Fyld

  • 150 g græskarpuré græskar kogt i lidt vand, sigtet og blendet
  • 35 g revet parmesan
  • 1 æggeblomme
  • Lidt finthakket rosmarin
  • 1 spsk rasp
  • Salt peber og balsamico.

Herudover

  • 1-2 kviste rosmarin
  • 75 g smør
  • Parmesan til toppen

Sådan gør du

  • Bland de to meltyper - Du kan erstatte durumhveden med tipo 00, hvis du ikke har begge. Rør æg og æggeblomme i. Ælt til de værste melklumper er æltet ud. Film og læg på køl i minimum 1 time.
  • Rør ingredienserne til fyldet sammen og smag til med salt, peber og balsamico. Kom for en nemhedsskyld på en sprøjtepose, så er det nemmere at portionere.
  • Del pastadejen i to og rul den tyndt ud.
  • Stik cirkler af 6-7 cm ud. placer lidt fyld på. Fold sammen. Vip bagover og fold sammen. Gentag.
  • Kog pastaen i godt saltet vand i 2-3 minutter.
  • Kom smørret i en gryde og smelt sammen med rosmarinbladene. Sluk når smørret er brunet.
  • Kom det brunede smør og rosmarin over pastaen. Riv urimelige mængder parmesan over.
  • Nyd med det samme.