Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Fish tacos med stikkelsbærsalsa og kuller.

Igår stjal jeg en af Alfreds avocadoer for vi kunne få den på salaten. Idag fik han noget af vores fisk. Sådan ender det med at udligne sig det hele.

Jeg vidste godt, at der kom kasse fra Skagenfood idag, så jeg ville egentlig bare lave det som der kom. Men så alligevel blev jeg fristet af tortillas i Torvehallerne. Hija de Sanchez sælger også færdige tortillas, så man selv kan lave sine tacos derhjemme og det kunne jeg ikke stå for. I samme ombæring kom der så en gang stikkelsbær i kurven, fordi det bare er ensbetydende med sommer for mig. Og de var så tiltænkt en gang stikkelsbærgrød, men jeg måtte lige låne en smule her til. Stikkelsbær gør sig sindssygt godt til fisk. De har sådan en charmerende syre og smag – Hvis en syre og smag da kan være charmerende. Men kog dem til en kompot eller chutney og server til din stegte rødspætte. Jeg lover dig det er godt. Jeg skal helst sikkert ind og hente flere stikkelsbær snart. Og købe et hus og plante stikkelsbærbuske. Men det er vist anden prioritet. Når det er vinter bruger du bare enten frosne stikkelsbær eller erstatter dem med tomater eller måske sågar passionsfrugt. Det tror jeg ville smage sindssygt godt.

I kassen idag kommer der kuller i stedet for makreller, hvilket passer mig meget godt. Jeg har en udfordring med makreller, som er lidt en længere historie, men det bliver bedre. Bare den ikke kommer i form af makrel i tomat eller makrelsalat. Der står jeg helt af. Hvis du ikke lige kan få fat i kuller, så brug lige præcist den fisk du kan få fat i. Lige til den her ret går alting an. Sågar måske en lille jomfruhummerhale ville også være dejlig heri.

Sådan nogle tacos er helt fantastiske. Specielt hvis du kan købe en god omgang færdige tortillas, for så tager det ikke meget mere end 20-25 minutter at lave mad. Fisken skal jo ikke have så lang tid på panden. Hvis du ikke kan købe færdige ordentlige tortillas, ville jeg nok købe Masa Harina hos chilihouse og lave dem selv. Jeg tror det er det eneste sted i DK, hvor man kan købe det på nettet.
Fish tacos med stikkelsbærsalsa og kuller. Fish tacos med stikkelsbærsalsa og kuller.

Fish tacos med stikkelsbærsalsa og kuller.

Thomas
Antal 8 tacos

Ingredienser
  

  • 300 g kuller
  • 75 ish gram durummel
  • 1,5 dl olie til stegning

salsa

  • 100 g stikkelsbær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket koriander
  • 1 lime
  • 2 spsk olivenolie

Herudover

  • Frisk koriander
  • 0,5 raddichio
  • Sriracha
  • Tortillas

Sådan gør du
 

  • Skær fisken i mindre stykker. Krydder durummelet med salt og peber. Vend fisken heri.
  • Steg fisken 2-3 minutter (cirka) på hver side afhængig af tykkelse. Læg den på fedtsugende papir.
  • Varm tortillas
  • Skær stikkelsbær i kvarte. Vend dem med olivenolie, koriander, limesaft og skal, finthakket hvidløg, salt og peber. Salsaen er klar.
  • Snit raddichio fint.
  • Server til en god gang sammel-selv-tacos

Fish tacos med stikkelsbærsalsa og kuller.

Join the Conversation

  1. Elsebeth says:

    Bruger du modne stikkelsbær til salsaen? Jeg mangler at tømme min sidste busk, så jeg vil kunne lade nogle hænge, til de er helt modne. Normalt plukker jeg dem alle, mens de er helt grønne, fordi jeg fryser ned til grød og syltetøj. Kan jeg mon bruge bredbladet persille og hele korianderfrø i stedet for frisk koriander (som vi ikke bryder os om!)?

    Hvorfor mon denne dejlige frugt er gået helt ud af handelen? Der er mange ‘stikkelsbærelskere’ uden have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close