English Muffins

Jeg kom lige til at tænke på, at det faktisk snart er 7 år siden at jeg startede med at blogge. Det er sådan set lidt underligt, at tiden bare stormer derud af. Og ja, at jeg for den sags skyld lige har passeret det halve årti som selvstændig (og stadig har mod på det). Egentlig synes jeg lige jeg er startet og ikke mindst, at jeg har så meget mere at jeg gerne vil dele. Men det bliver sværere og sværere at finde noget, som man ikke har lavet før. Jeg ved at der er nogle som går tilbage og laver deres opskrifter igen, men jeg har det også sådan, at jeg gerne vil lade dem stå som et tegn på hvordan det så ud og hvordan jeg lavede tingene, da jeg lige var startet. Og der jo også grænser for hvormange dubletter man lige kan have på bloggen. Sådan noget som koldhævede boller og nemme pastaretter er efterhånden ved at være et velbeskrevet kapitel her på bloggen. Men så fandt jeg alligevel noget.

Jeg er virkelig glad for Eggs Benedict. Og hvis man lige har lavet det et par gange, så er det virkeligt bare ud af landevejen at lave det. Jeg ved at et pocheret æg OG en hollandaise kan være intimiderende, men jeg lover dig, det lyder sværere end det er. Men så udover skinke til en benedict (eller spinat til en florentine) så er noget af det vigtigste altså en english muffin. Jeg finder også nogle gange en undskyldning for at bruge noget andet – Og det kan du også sagtens gøre – Men skal det være rigtigt, så er det den her du skal bruge til det. Og den går jo også glimrende med bare tandsmør og ost på. Så lav endeligt en ordentlig portion. De kan jo også fryses ned.

Min meget begrænsede research i forhold til disse engelsk muffins tyder på, at det lidt har været et københavner fænomen. For det var noget man kunne købe i Irma og det begrænser sig jo her til hovedstadsområdet. De var så ude af handelen længe og så blev de relanceret af Jalm&B for et par år siden hos Irma. Jeg er lidt i tvivl om de stadig laver dem, for vi har ikke sådan en i nærheden længere. Men når du har lavet dem her en gang, behøver du ikke købe dem længere. Hvor man tænker at det ville være smart at skære dem over med en kniv, så skal man faktisk bruge en gaffel til at dele dem med. Så får de også den dejlige ukurante overflade, som virkeligt kan trække noget smør, efter de er ristede.

Thomas
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Ret Morgenmad
Køkken Bagværk
Antal 20 stk

Equipment

  • Kitchenaid Køkkenmaskine
  • Stegepande

Ingredienser
  

  • 5 dl sødmælk
  • 2 spsk honning
  • 50 g smør
  • 25 g gær
  • 1 stk æg
  • 800 g mel
  • 1,5 tsk salt
  • 100 g durum mel / Semolina Evt majsmel

Sådan gør du
 

  • Smelt smør og honning i en lille gryde ved lav varme. Når det er smeltet kommes mælken på. Lun til mælken er ca 30 grader varm.
  • Kom i en skål og opløs gæren heri. Rør ægget i.
  • Rør salt og mel sammen. Kom nu ned til de våde varer. Ælt den grundigt. Cirka 8-10 minutter på maskinen. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse lunt på bordet ca en time.
  • Kom ud på et bord med en smule mel. Del i 20 lige store boller. Sådan cirka. Rul dem til boller. Rul dem til sidst i durummelet. Sæt til efterhævning på en plade. Lad dem efterhæve 30 minutter.
  • På en tør pande – Gerne støbejern eller med slip let funktion steges bollerne nu cirka 4-5 minutter på hver side ved mellem varme til de har taget farve. Når alle muffins er stegt, bages de 10 minutter ved 180 grader (varmluft) i en forvarmet ovn.
  • Lad dem køle. Flæk med en gaffel og rist.
Keyword Bagværk, boller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close