Den gastronomiske Tour de France 2020.

Hvis du følger stalker meget med herinde, så ville du opdage, at der for nogle timer kom et indlæg på, hvor man snakkede utroligt meget om Tour de France. Den skarpe læser ville så også tænke, at det faktisk jo var skudt til senere på året. Men vi er altså ude i noget helt andet her.

Situationen er den, at vi ikke kommer udenfor landets grænser i år i sommerferien, og det er jo næsten dobbelt øv, for vi nåede heller ikke til Spanien sidste år. Så jeg kunne pludseligt mærke rastløsheden snige sig ind, for det var også med en udsigt til en sommer med en slunken ordrebog. Det gør jo reelt set ikke noget, for jeg har haft meget arbejde tidligere. Det er jo sådan at når man som mig er freelancer, så afhænger tiden meget af hvilke kunder man har. Og hvis det er en periode med større firmaer, så kan det stå stille over sommeren, da der også er mange beslutningstagere. Det er jo heldigvis noget jeg kalkulerer med. Problemet er at jeg er ret dårlig til ikke at have gang i et eller andet. Så jeg gik i tænkeboks. Jeg lå en sen aften og tænkte på den første sommer som selvstændig, hvor vi ikke rigtigt kunne komme afsted. Der lavede jeg sådan en mental tur til Italien, hvor jeg kiggede rundt i landet igennem maden. Det måtte jeg gøre igen.

Jeg talte med de gode folk fra Tuesen Jensen, som jo har en masse franske sager på lager fra både Pillivuyt, Mauviel, Sabatier, Patisse, Peugoet, La Rochere m.fl., og de var med på legen. Det var med ret kort varsel, så jeg tror forventningen fra begges sider var at vi skulle lave en håndfuld franske klassikere. Men så sad jeg ved Excel arket og skrev ned hvilke retter, som jeg gerne ville lave. Og så stak det af. (som det er sket før). Så fra bare at have taget en Paris-Roubaix, så endte det med at blive Touren i stedet. Faktisk kan jeg røbe at kalenderen er booket op indtil starten af August. Og nogle dage med flere etaper. Pludseligt skulle tilfældet ende med, at jeg kom i kontakt med Staub, som også er ærkefransk og gør sig primært støbejern, men også andre sager til køkkenet. Match made in heaven. Så I vil den næste måned se en del til de mærker her på bloggen. Jeg skal selvfølgelig nok mærke det som værende reklame.

Men så fik jeg pludseligt travlt. For hvor får man lige sådan en rødternet dug henne? Hvor er det lige, at man kan skaffe sådan en speciel pølse fra Lyon. Hvordan skal jeg servere den der ting og næsten som det største spørgsmål. Hvordan når jeg det. Men altså, det ser ud til at jeg har ramt en god dagsform, så der ligger allerede en del klar til at blive delt og nu bliver det også bedre med tiden. Så selvom der kommer en del bjergetaper, som er jeg noget så fortrøstningsfuld. Og hey, har du noget totalt fed viden om noget fransk, så kan vi sagtens klemme nogle gæsteindlæg ind. Jeg tænker det kunne være noget om specielle råvarer, oste, vine eller bare favoritretter, så kommer du bare.

Jeg har forsøgt at være en smule systematisk, der kommer visse ting på forskellige dage. Men føl dig så alligevel ikke for sikker. For det kan jo hurtigt ændres. Men planen var faktisk, at det skulle være nogenlunde nemt i løbet af ugen. Ja, vi er jo mennesker. Tirsdag dedikeres til noget fra havet. Fredag er med en snack og en lille hapser til. Lørdag simrer man. Og det kan man jo sagtens selvom det er sommer. For så har du forhåbentlig rester til om søndag, hvor der kommer kager på. Min tanke er, at de ingredienser der bruges er nogle af dem, som er til at skaffe. Ellers kommer jeg med et fornuftigt bud på hvad du kan bruge i stedet.

Nogle ting vil man kunne pinpointe til specifikke lokationer. Andre er der ligesom bare der. Jeg har planer om at lave en side her på madetmere med hele touren og plotte det ind på et kort. Så vil det også kunne udbygges i fremtiden, hvis man lige får slået sig på noget ærkefransk. Men altså, det er noget som der kommer… Snart. Lige nu laver jeg bare mad i stedet.

Så det er det der sker lige nu. Og har du input eller lignende, så er jeg mere end lydhør. Kom med det for sørensen. Skal du med på Touren?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close