White Lady – Etape 3,5. Væskedepotet.

Jeg er blevet så glad for cocktails. Uden at lyde som vi er nogle værre sprittere, så kan vi faktisk godt lide en cocktail herhjemme. Vi har også lidt svært ved at få delt en flaske vin midt i børneputning, opvask og hvad der ellers lige står i kalenderen herhjemme sådan en helt almindelig hverdag. Og så er en cocktail også noget nemmere at håndtere. Da det så er fredag i Thomas’ Tour de France land, så var det jo næsten åbenlyst, at der skulle køres en cocktail ind om fredagen. Get it? Køres… Ok. Sørry.

Da jeg overvejede hvilke franske spiritus typer der lige var, var cointreau noget af det første der poppede op. Cointreau er jo faktisk i familie med Remy Martin, som jeg tidligere har besøgt. (læs lidt om det her.) Grunden er, at familierne bag Cointreau og Remy Martin fusionerede i forbindelse med et ægteskab mellem et familiemedlem fra hver familie.

Den første cocktail jeg måske sådan rigtigt forbandt med Cointreau var margaritaen. Men jeg er blevet en stor dreng og emperien siger mig bare, at tequila ikke er noget for mig. Det kunne der komme flere historier ud af, men dem får I ikke. Så rundede jeg en Cointreau Fizz, men jeg måtte have noget lidt andet, selvom den gør sig godt her i sommervarmen. Sidecar’en har jeg lavet her. Så faldt valget på en White Lady. Det er jo lidt sådan en syrlig cocktail, men cointreauen giver også dybde og en smule parfume, som jeg ikke synes man normalt får i en sour. Den burde nok komme med advarselstrekanter, for der er altså jævnt meget alkohol i og du smager det ikke rigtigt. Jeg brugte Skagerak Gin sammen med Cointreauen , men skal det være fransk gin også, kan du overveje en Citadelle Gin. Jeg har bare så meget god gin, at jeg syntes det var synd at købe den bare på grund af nationaliteten.

Du kan godt have to cocktails i en shaker.

White Lady Cocktail

Thomas
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 1 minute
Samlet tid 3 minutter
Ret tour de france
Antal 1 Cocktail

Ingredienser
  

 • 4 cl Gin (her Skagerak Gin)
 • 3 cl Cointreau
 • 1,5 cl simple sirup
 • 2 cl citronsaft
 • 1 cl æggehvide

Sådan gør du
 

 • Kom godt med is i shakeren og kom alle de våde ingredienser i.
 • Shake 10-12 sekunder. Strain over i et koldt glas.
 • Garner med en smule citronskal.

Join the Conversation

 1. Hej Thomas
  Tjek David Lebovitch han udgav drinking french lige inden corona, og har postet mange cocktails under corona.

  1. Jeg er ret vild med ham. Så han har også været medvirkende til at der faktisk skulle laves cocktails herinde.
   Det var også ham jeg brugte lidt som kilde til Nicoise salaten

   1. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close