Cremet blomkålssuppe på ingen tid!

Og det jeg siger der, er fuldkommen løgn. For det tager faktisk næsten 2-3 minutter at forberede grøntsagerne og så cirka 5 minutter for maskinen at lave den til en cremet blomkålssuppe. Nu må du virkeligt ikke sige, at du ikke har tid til at lave mad mere.

Jeg er teamet op med Kitchenaid – som så mange gange før – og har testet deres powerblender. Jeg har knust virkelig mange ting i den indtil videre. Den er testet både til at lave mandelmel, kyllingemousse, smoothies, grøn olie og hvad man ellers bruger sådan en til. Men et af de steder hvor den virkeligt vinder mit hjerte er, når man kan lave suppe på den på absolut ingen tid. For at sige det pænt, så lever vi lidt hektisk i øjeblikket. Så overskuddet til madlavning (med blogpotentiale) har virkeligt været minimalt. Vi spiser rester af arbejds-maden eller tryller noget hurtigt frem i form af brød eller fastfood. Du ved, nogle gange har man næsten sagt ja til så meget, at man starter dagen i løb og så fortsætter det faktisk til man går i seng. Jeg har jo heldigvis prioriteret sådan, at fra cirka 15 til 20 er tiden helliget børnene, så der kan jeg ikke arbejde herhjemme. Og så må jeg indrømme at det faktisk ret ofte er duplo og playmobil som vinder over potter og pander. Vi spiser selvfølgelig oftest mest hjemmelavet, men det er sådan lidt noget ikke-delbart eller familiefavoritter, som allerede er delt mere end en gang herinde, så det måske ikke er så spændende at blive med at poste.

Den sorte hævner herunder er blenderen som tales om. Det er en power blender med en motor med 3,5 hestekræfter. Den fås i tre forskellige farver, jeg synes det var pænest, hvis den havde samme farve som min røremaskine. (Selvom den oftest er dækket af et tyndt lag mel). Den er ualmindelig nem at bruge. Kanden er 2,6 liter og er i sådan et virkeligt bestandigt plastikmateriale. Jeg er altid en smule bange for blendere med glaskande skal gå i stykker. Den er virkelig nem at bruge. Du kan selv vælge hastighed og så starte. Men den er også udstyret med et par programmer til fx suppe (hvor du kan gå fra rå grøntsager til 80+ grader varm suppe på 5 minutter). Men også smoothie, saft og rengøringsprogram. Udover at den faktisk virker til det den skal, som må være det primære, så er det også rart at den er mega ren at rengøre. Du kan komme glasset i opvaskeren – men skulle du vælge at gå oldschool som jeg og bruge en opvaskebørste, så er det rart at der ikke er en masse krummelurer og kanter. Den er lige til at vaske og tørre af. Det er en lille ting, men jeg ved, at var den irriterende at rengøre, så ville jeg simpelthen ikke gide at bruge den.

Du kan læse mere om blenderen her.

Knivene er ikke skarpe – Hvilket er en fordel, da den så nemmere kan knuse ting.

Men de her grøntsagssupper er virkelig guld værd, når man ikke rigtigt orker at lave mad. Du kan bruge alle de der grøntsager, som lige er ved at tage livet af sig selv i bunden af skuffen. Du kan mixe og matche, som du har lyst til. Der er virkeligt ingen som den her blender står tilbage for. Der er nogle enkle forholdsregler, som du skal tage dig inden du starter med at lave suppe på blenderen. For det første skal du holde lidt igen med løg og hvidløg, for suppen kommer ikke op og koge. Så hvis du er for gavmild, kan den godt blive lidt krads, da du ikke får kogt det stærke ud af løgene. Der bliver arbejdet ret meget luft ind i supperne under blendningen, så det gør faktisk både suppen luftig og cremet og på mange måder gør det også, at man kan ikke behøver at bruge så meget fløde eller smør. Faktisk valgte jeg at undlade det helt her. Jeg gav lidt olivenolie for smagen men isoleret set kunne det for konsistensen være undværet. Ja, suppen er faktisk vegansk. Sørg for at bruge en god fond eller andet til at give suppen dybde i smagen. Det vil man ellers mangle lidt, da man ikke rister eller steger tingene inden de skal i. Jeg kom en ret indkogt grøntsagsfond på, så supplerede op med lidt vand.Kom også gerne stokke fra broccoli og blomkål i suppen. Det er spild at smide dem ud.

Vores suppe var et totalt madspilds-udvigelsesprojekt, så suppen bestod primært af lidt kedelig blomkål, pastinakker og persillerødder. Toppingen stod i samme tegn. Jeg havde nogle rugbrødsrester, som jeg havde stegt sprødt tidligere, som både kunne være brugt her og på yoghurt eller lignende. De var bare stegt – ikke sødede. Lidt karse fra en nytårsmenu og så bare god olivenolie. Det kunne også have været bacon eller crudité af blomkål. Jeg synes bare det var rart at få lidt kontrast i teksturen. Jeg endte op med 1,5 liter suppe plus. Vi fik noget toastværk til (igen på grund af madspild), så der var snildt til 4 personer. Har du ikke sådan en blender, så kan du altså også sagtens lave suppen. Kog det hele op i en gryde til det er godt mørt og blend det så. Det kan dog være at du skal have lidt ekstra væske ved og måske noget fløde, da den ikke nødvendigvis bliver helt så cremet.

Nem blomkålssuppe på blender

Thomas
Forb. tid 3 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Ret Hovedret
Køkken suppe, vegetarisk

Ingredienser
  

  • 6 dl fond
  • 0,5 stk stort blomkål
  • 1 stk pastinak
  • 1 stk persillerod
  • 2 stk skalotteløg
  • 5 stk timiankviste
  • 2 spsk æbleeddike
  • 4 spsk olivenolie

Topping

  • 3 skiver rugbrød
  • 3+3 spsk olivenolie
  • karse

Sådan gør du
 

  • Kom fond i blenderen sammen med blomkål, pastinak, persillerod, skalotteløg, olivenolie og timian.
  • Start på suppe. Vent fem minutter. Smag til med æbleeddike, salt og peber. Kør til det lige er blendet ind i.
  • Server med finthakket rugbrød, som er stegt sprødt i olie. Olivenolie og karse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close