Couscous med kalv og grønt – One pot wonder.

Jeg er bare kæmpe fan af mad. Men det kommer nok ikke bag på nogen. Og så ville jeg nok også være i den lidt forkerte branche. Jeg elsker mad som er kompliceret. Jeg elsker rugbrødsmadder med leverpostej. Jeg elsker mad som tager flere dage at forberede. Jeg elsker mad jeg bare finder på. Jeg elsker det der helt autentiske, hvor man har brugt tid på at finde hoved og hale i en masse fortolkninger. Ja, jeg kan lide det hele. Specielt kan jeg lide, når man lige vælter alt det man har i køleskabet ned i en gryde og det så faktisk bliver godt. Og her skal jeg jo ikke lyde for overrasket, for der er nogle gange gået bare enkelte tanker forud. Men jeg kan i hvert fald godt lide, når man får brugt alt hvad man køber ind.

Den her ret er lidt en kombination af tøm køleskabet og tøm Irma. Og det er egentlig ikke fordi jeg gik efter ALT hvad Irma havde på hylderne. Primært bare det, som var sat ned med 50% på grund af dato. Det vil sige at det pludseligt blev meget fornuftigt prismæssigt at lave mad. Da jeg gik ud af Irma havde jeg brugt den svimlende sum af 110 kroner. Men der havde jeg så også fået 1 bakke koriander på 50%, 1 bakke timian (50%),  2 hjertesalater til 50%, 200g kalvewokstrimler (50%) og to pakker øko svinekæber til 50%. Det eneste jeg faktisk ikke fik rabat på var to flasker danskvand. Men det er til at leve med. Svinekæberne ligger lige nu og bliver sprængt og så er der aftensmad til et par dage i dem, når de har mødt noget mørkt øl og en stor tålmodighed. Du kan også sagtens bruge andet kød til den her ret. Bare det er nogenlunde skært og nogenlunde mørt. Og skulle det ikke være af den møre slags, så lader du det bare braisere en smule længere.

I min dovenskab valgte jeg bare at få lidt hjertesalat til. Men hvis du er den ambitiøse type, så gør du lidt mere ud af salaten. Jeg synes det er rigtigt glimrende bare med sådan en grøn version.

I denne portion er der mad til to personer. Du kan selvfølgelig sagtens supplere op med mere grønt og mere couscous. Husk at det skal være perlecouscous, hvis du skal lige præcist det her. Hvis du bruger almindeligt couscous er mængden cirka den samme, men det skal bare trække færdigt.
Kalv og couscous 2Kalv og couscous 3

Couscous med kalv og grønt - One pot wonder.

Thomas Alcayaga
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 2 portioner

Ingredienser
  

 • 200 g kalvekød i strimler
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 spsk rød harissa
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 gul peber
 • 6 dl kalvefond
 • 50 g mandler
 • 50 g tørrede abrikoser
 • 200 g perlecouscous
 • Frisk koriander
 • 1 dl neutral yoghurt.

Sådan gør du
 

 • I olien brunes kødet af. Tag det af panden.
 • Steg harissaen i olie og tilsæt derefter strimler af løg, hvidløg og gul peber. Svits til løgene bliver glasklare. Kom kød, fonden, mandler og grofthakkede abrikoser på.
 • Lad det boble i cirka 5-7 minutter før couscousen tilsættes. Simmer nu 10 minutter - Eller til couscousen er mør. Smag til med salt og peber
 • Anret med lidt yoghurt på toppen og frisk koriander.
 • Server med en grøn salat og fladbrød.

Kalv og couscous

Join the Conversation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close