Marmoreret hasselnøddekage – Marmorkage deluxe.

Hvis der er noget, som jeg virkeligt ikke bryder mig om, så er det at skulle undvære min lille familie for længe. Hustruen havde været på den store sønderjyske familierundtur i weekenden, så jeg måtte undvære. Men da hun så kom hjem, så skulle det altså også fejres behørigt. Med både skærekage og kaffe med mælk. Jow jow.

Udover selvfølgeligt det åbentlyse, at jeg havde lyst til kage, så kom jeg også til at tænke på, at det faktisk er noget tid siden at jeg har bagt en kage. Sådan en helt nede på jorden kage, hvor der hverken skal bruges sprøjteposer eller alt muligt andet. Bare en kage. Og reelt set “ikke bare” en kage. For det var virkeligt en god en af slagsen. Jeg havde lidt to forskellige kager i tankerne, da jeg begav mig ud i denne. Tre faktisk. For jeg tænkte lidt en kombination af noget marmorkage (ret åbenlyst, ik), men også en hasselnøddekageagtig ting som ikke var fast defineret. Det skulle være sådan lidt sandkageagtigt. Og så havde jeg faktisk også først planlagt at lave sådan en drizzle cake, hvor man så kommer sirup eller lignende henover den færdige kage, så du ender op med et ualmindeligt moist resultat. Men så tog marmor-tingen over. Også med tanken om, at den faktisk var moist nok. Det er jo den positive effekt, som nødder har i bagværk frem for mel. Det her er altså en sindssyg god kage.

Og så må jeg også hellere mane alle onde rygter til jorden! Jeg er ikke ved at gå glutenfri. Jeg valgte udelukkende at bruge nødder på grund af konsistensen. Ikke for at spare på gluten.

Af denne portion får du en kage på størrelse med en rugbrødsform. Og så er den forresten skide nem at lave.

HasselnoeddemarmorkageHasselnoeddemarmorkage 3

Marmoreret hasselnøddekage - Marmorkage deluxe.

Thomas Alcayaga
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter

Ingredienser
  

 • 250 g blødt smør
 • 250 g sukker
 • 1 fed vaniljestang
 • 4 æg
 • 125 g hasselnødder
 • 125 g mel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 spsk kakao
 • 1 spsk kakaonips

Sådan gør du
 

 • Kornene fra vaniljestangen arbejdes ind i sukkeret. Sukker og smør piskes til en ensartet masse.
 • Æggene piskes i et af gangen.
 • Hasselnødderne køres til mel i en minihakker og røres sammen med bagepulver og mel. Vendes i smør/sukker massen.
 • /3 kommes i en smurt rugbrødsform. Den sidste tredjedel røres sammen med kakaonips og kakao. Kom også dette i formen. Med enden af en gaffel (eller lignende) røres et mønster i dejen. Pas på med ikke at overgøre det.
 • Bag kagen ved 180 grader i cirka 40 minutter (plus minus). Den skal have rejst sig og når du stikker i den, må dejen ikke hænge ved.

 

Hasselnoeddemarmorkage 5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close