Braiserede svinekæber med fennikel

Braiserede svinekæber med fennikel

Jeg elsker lørdage! Så kan man puste ud efter en lang uge på arbejdet. Denne uge har været lidt mere hektisk end normalt, da den samtidig også indebar en tur på Bispebjerg med en kollega – Heldigvis er han ok igen!

Konen og jeg var inde og se på byen. Det er ikke så ofte det egentlig sker, men der blev stille og roligt taget hul på julegaverne. Vi sluttede turen af med et smut i Torvehallerne – mit yndlingssted i København. Så der var også en lille gave til maven.

Jeg havde Marie’s opskrift i baghovedet da jeg “udviklede” opskriften – men jeg sjussede mig også meget frem.

Vi et godt brød fra Il Fornaio til, men man kan også sagtens servere en mos eller lignende til.

Hvad skal du bruge? (2 personer)

 • 6 Svinekæber
 • 0,5 fennikel
 • 3 gulerødder
 • 1 rødløg
 • 3 fed hvidløg
 • 2 store teskefulde grov sennep
 • 0,5L tør æblecider (IKKE SOMMERSBY)
 • 1 teskefuld fennikelfrø
 • 10 enebær (ikke nødvendigt)
 • Salt og peber
 • Hakket persille til toppen og lidt broccoli til siden.

Braiserede svinekæber med fennikel

Mine svinekæber var blevet pudset af af slagteren, så de var klar til at blive brunet i smør. Sørg for at ikke fylde for meget kød i på en gang, så gryden ikke mister for meget varme. Kæberne blev brunet af i smør. Imens de brunede i stegegryden gjorde jeg mine grøntsager klar.

Braiserede svinekæber med fennikel

Op med kæberne. Lad grøntsagerne stege til de falder lidt sammen. Herefter skal køberne tilbage i gryden og i denne omgang sammen med sennep, fennikelfrø, enebær, salt og peber. Tilsæt også din cider.

Braiserede svinekæber med fennikel

Lad det stå og simre 1,5-2 timer. Jeg tog til sidst låget af gryden og reducerede saucen en smule.

Braiserede svinekæber med fennikel

Jeg havde en rest broccoli, som jeg hurtigt dampede på toppen. De fik lov til at ligge et par minutter dernede. Der skulle stadig være lidt liv i dem.

Hak persillen og drys med rund hånd.

Braiserede svinekæber med fennikel

Braiserede svinekæber med fennikel

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close